ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Правителството спасява Гергов с 5 млн. лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:14 / 15.02.2014Коментари (17)6366
© Plovdiv24.bg
"Международен панаир Пловдив" ще изгражда павилиони на различни държави, които догодина ще се представят на най-голямото световно изложение World Expo в Милано. Дружеството, в което мажоритарен собственик е Георги Гергов, е сключило договор с китайската Space Idea International Exhibition Group, която е един от официалните строители на изложението. Във форума следващата година са заявили участие 142 държави, а в сряда правителството реши да отпусне 5 млн. лв. за българското представяне.

В края на януари Международният панаир в Пловдив е сключил рамков договор с европейското поделение на китайската компания за строителни изложбени услуги по време на изложението в Милано. Space Idea International Exhibition Group е един от шестте оторизирани от организаторите на изложението строители на павилиони. Ангажиментите на българската страна ще бъдат да доставя материали, конструкции, да осигурява необходимите специалисти и да строи павилиони на държави - участници в изложението, по поръчка на китайския партньор. Това е първият подобен договор за българска компания.

Панаирът ще работи по готови проекти и концепции, изготвени от самите участници в изложението. Вчера от компанията съобщиха за "Капитал Daily", че в следващите месеци ще стане ясно павилионите на кои държави ще й бъдат възложени и за каква точна сума.

World Expo е най-голямото некомерсиално изложение в света, което се провежда на всеки пет години в различна държава. През 2015 г. негов домакин е италианският град Милано. Основната тема на Expo 2015 е прехраната на населението, както и енергийната сигурност, като всички държави ще трябва да представят селското си стопанство, производството на храни, кулинарията, технологии и др. Всяка държава изготвя собствена концепция за павилиона, с който ще се представя, както и допълнителните дейности, които планира. Форумът e шестмесечен и започва на 1 май догодина.

През миналата година Дубай спечели правото да организира Expo 2020 в надпреварата на финала с руския град Екатеринбург, турския Измир и бразилския Сао Пауло.

България ще вземе участие в Експо 2015 г., като за целта ще бъдат отделени 5 млн. лв. Това реши на свое заседание правителството вчера. През тази година ще бъдат отделени 2.5 млн. лв. от бюджета за подготовка, а останалите ще се ползват в годината за провеждане на форума. Решението за българското участие е внесено от министерството на земеделието, което ще организира участието на страната и ще ръководи българската делегация. Предстои да се проведе обществена поръчка за изготвяне на проект на павилиона и организация на участието на форума. На последното изложение Expo 2010, което се проведе в Шанхай, именно Пловдивският панаир изпълняваше тази задача.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Значи 5 милиона за свинята може, след като си присвои Панаира. Но за Пловдив като град, нито 1 стотинка субсидия! Не "ставка и затвор", нееее, бесилка на площада!
+1
 
 
Такива са нашите бизнесмени, такова е разбирането за правене на бизнес в България. Не успяват креативните и находчивите, а тези с дотации по партийната линия. То да си голям докато твоите държат ключа за хазната е лесно, и после като се сменят се насираш.
+1
 
 
точно така Zlatka, от 3 месеца съпругът ми не е взимал заплата,дори се говори , че е продал Пътища АД.
0
 
 
Bнезапните промени ги правят слаби и абсолютното овчесвине вглабение се разцепило та чак никой не се е усъмнил в добрите им намерения
+1
 
 
И пак не е плащал на работнивите 3 мес заплата
+7
 
 
пак няма да отидат по предназначение ........
+11
 
 
Гергов и приятели са позаслабнали, 3/4 от тези пари ще бъдат прехвърлени в офшорни сметки на максимум петима души, а българското представяне ще се ограничи до два кашона диплянки, малко мезенца, грозно зелено боядисан павилион, две намръщени, кльощави госпожици с омачкани костюмчета и един лаптоп с въртящо се пет минутно клипче, а и 20 души костюмирана делегация пияна от зори в някой хотел в Милано. Честито, пак ние платихме сметката.
+9
 
 
пйите кърлежи сиромашка кръв живеите само вие а народа да мре но ще доиде и вашия ред да ви заровят там под земята всички сме равни хобавота на господ е че прибира всякакви бедни и богати свети Петър ще изпрати известие и на вас богатите тогава ще треперяте за парите си на бедния нярод пожелавам здраве и живот
+8
 
 
Естествено, нали предаде приятеля си Първанов. Тоя за пари е готов на всичко.
+9
 
 
....по-хубавото е, че правителството няма кой да спаси :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: