ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Посланикът на Турция: Вчерашните събития в Пловдив бяха притеснителни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:44 / 15.02.2014Коментари (21)7014
© Plovdiv24.bg
Двустранните отношения между България и Турция не могат да бъдат разглеждани само в рамките на събитията от последните седмици, те са много по-обширни, по-широки. Има толкова много неща, по които да работим, че няма да дадем възможност на тези събития да засенчат това наше сътрудничество. Това каза посланикът на Турция в България Сюлейман Гьокче в предаването "Събота 150" на БНР, по повод създалата се ситуация в Пловдив. "Вчерашните събития събудиха доста голямо притеснение у нас и със съжаление отчитаме тези събития, защото, разбира се, там имаше и много турски граждани. Ако ситуацията не беше овладяна можеше да настъпят и много други нежелани събития", допълни посланик Сюлейман Гьокче.

Посланикът на Турция коментира и създалото се напрежение на българо-турската граница: "Основните принципи за нас, които са значими е, че трябва да се придържаме към двустранните и международните спогодби и много е важно да изпълняваме критериите, които са заложени в тези спогодби и да подходът ни да бъде добронамерен. Нашето желание е да работим с българските колеги, с българските фирми, така че да имаме взаимен интерес от нашата съвместна търговска дейност и това е много важно да бъде по справедлив начин и за двете страни. Работихме през цялото време много ползотворно и в тясно сътрудничество с всички компетентни български институции. Към настоящия момент е намерено междинно решение, което решава проблема засега и за двете страни", добави Сюлейман Гьокче.

"Блокадата на границата не е нещо, което е предизвикано от турските власти или турските институции. Нашето желание е едно справедливо споделяне на тези пазари, не само за наша страна, а и за българска страна. Лично аз също работих с българските власти, те също дадоха всичко от себе си и се надявам, че в скоро време ще намерим окончателно решение", категоричен беше посланикът на Турция в България Сюлейман Гьокче.



Още по темата: общо новини по темата: 97
22.11.2023 »
16.01.2023 »
06.01.2023 »
21.12.2022 »
28.01.2016 »
09.07.2015 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
За мен много по-притеснителна е Турция и ДПС в България. Нашите депутати, водени от лични партийни интереси, отново не приеха задължителното гласуване, с което със сигурност щяхме да елиминираме ДПС от власт.
на 15.02.2014 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 15.02.2014 г.
+11
 
 
А бе, ага, ако кюрдите се разпищолят в анадола така както се е рзпищолило вашето дпс, с рахат локум и баклава ли ще ги гощавате ? Де голямата сопа, де, чалми трябва да хвърчат.
+11
 
 
Много по-притеснителни са събитията, ставащи в Турция през последните няколко години и провокирали вчерашните.
+15
 
 
"Основните принципи за нас, които са значими е, че трябва да се придържаме към двустранните и международните спогодби" Така ли му викаме вече ?? Спогодби ?? Интересно така наречените "спогодби" са да се бутнат всички паметници, които показват как турция е била победена от нас и върху тях да се строят джамии ?? Интересна спогодба ... аз пък мисля, че ще е много хубаво частта до Истамбул да си бъде наша както си е била и преди :) Тая спогодба съм сигурен, че веднага ще я одобрят ...
+6
 
 
Май беше грешка, че вчерашната проява беше в работен ден по обед... Трябваше да е днес или утре, което щеше да значи поне 50 хиляди души, достатъчни да вдигнем и въстание! Следващия път!... А ти ghokce yoldaz, като не ти изнася, вдигай си феса и се махай!
на 15.02.2014 г.
+9
 
 
Да , вчерашните действия са притеснителни , вандалски , просташки и срамни. Но и вие добре подстрекавате в България за да стане така. Дали си позволявате подобни подстрекавания в Германия , например ? Нищо че там има 10 милиона турци ? Намерили сте село без кучета , тръгнали сте без тояга...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 15.02.2014 г.
+18
 
 
Турция, в лицето на Ердоган се опитва да налага и тук в България ислямски фундаментализъм. Негов проводник си и ти, Гьокче ефенди - хич не се прави на ни лук ял, ни лук мирисал! Факти много - ислямса нелегална литература по села и паланки, създаване на ислямистки групички за "просвещение" и последващ терор, домогване до сгради, земи и други материални блага, създадени от българската държава, а не от вас, рязани читаци! Това, което видяхте вчера ще ви се стори като новогодишна заря, ако не седнете на задниците си! РАЗБЕРЕТЕ - ГОТОВИ СМЕ ДО КРАЙ ДА ЗАЩИТИМ България! Каквото и да ни струва това, пък на вас какво ще ви струва - бедна ти е фантазията!
-22
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+20
 
 
БЪЛГAРИ,излезте дa глaсувaте.Сaмо тaкa ще мaхнем турскaтa згaн от влaсттa
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: