ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев изпусна евробоеца Лудогорец след 2:2 в "Коматево"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:52 / 23.02.2014Коментари (338)27140
Героят на "канарчетата" Юнес Хамза се отчете с 2 гола във вратата на Лудогорец в дебюта си за "А" група
Ботев и Лудогорец завършиха наравно 2:2 в дербито на 24-ия кръг на "А" група. "Жълто-черните" изиграха много силен мач в първата си официална среща за 2014 година и пропуснаха да зарадват своите привърженици с победа. На два пъти точен за Ботев бе новото попълнение Юнес Хамза (14, 52), който дебютира в родния елит. За "орлите" се разписаха Козмин Моци (23) и Вирджил Мисиджан (63).

"Канарчетата" стартира вихрено първото си домакинство на "Футболен комплекс Ботев 1912" пред пълните трибуни на стадиона в "Коматево". 

Още в 3-ата минута щатния голмайстор на "жълто-черните" в контролните срещи Юнес Хамза бе на косъм да открие резултата, но се размина с коженото кълбо след центриране на Мариян Огнянов. 

Домакините продължиха с натиска над евробоеца и в 15-ата минута успяха да открият резултата. Хамза получи пас зад отбраната на Лудогорец и останал очи в очи с Владислав Стоянов не сгреши и прати в екстаз над 3000 бултраси. 

Шампионът се активизира след допуснатия гол и след няколко опасни атаки играчите в "зелено" успяха да изравнят. Това се случи след един корнер отдясно на Адам Стаховяк, когато Козми засечи с глава центриране на Ешпиньо, полският страж на пловдивчани не реагира добре и си вкара автогол.

В края на полувремето Лудогорец създаде нова опасна атака, която тръгна от Йордан Минев. Защитникът изведе Мисиджан на стрелкова позиция, който стеля мигновенно, Стаховяк показа добър рефлекс и успя да спаси, но остана впечатление, че топката бе преминала гол линията преди намесата на вратаря на Ботев.

Йерун Луму пропусна да даде аванс на Лудогорец в началото на второто полувреме. Нападателят бе изведен сам срещу Стаховяк, но пропусна да се разпише, пращайки кълбото далеч от рамките на вратата.

Разградчани бяха наказани след пропуска на Луму и в ответната атака Юнес Хамза вкара втория си гол в мача. Тунизийският нападател получи пас от своя партньор в атака Доре и мушна топката между краката на Стоянов, която за втори път влезе във вратата му.

Лудогорец отново бързо реагира и в 63-ата минута изравни чрез Мисиджан, който вкара великолепно попадение с фалцов удар.

В последните минути на срещата Ботев можеше и да стигне до 3 точки, но задната ножица на Юнес Хамза мини на сантиметри от десния страничен стълб на Владислав Стоянов.

Ботев - Лудогорец 2:2
1:0 Хамза 14
1:1 Моци 23
2:1 Хамза 52
2:2 Мисиджан 63

Още по темата: общо новини по темата: 31
26.02.2014
25.02.2014
25.02.2014
24.02.2014
24.02.2014
24.02.2014
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Гледах мача голям отбор е Ботев браво красив футбол догодина шампиони вие го заслужавате Хамза и негара не му знам името 3 номер са невероятни играчи истинско удоволствие е да ги наблюдаваш с топката успех канари!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
на 24.02.2014 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+2
 
 
А вие знаете ли че когато е създаден локомотив Пловдив през 1951г срещу пощата е имало списък с ку**ите на града.В първата редица в дъното в дясно е Албанката,жената за една шлоковска легенда която е родена зад Колежа,но се продаде за едни футболни обувки.Албанке,по здра от Кичека.Рогоносеца води сутиени,потници и анцузи за носа,а Божидар и Радостин се усмихват доволно.Натиснете кучката на мафията или историята на една к***а и вижте какво ще ви излезе.Смърт за всеки смърф.
+7
 
 
Отново много злоба и комплекс в тема за Ботев Пд. Пълно с дребни душици, които лягат и стават с комплекса Ботев Пд. Горките, те не коментират Локо защото не ги интересува. Буферчета, Ботев Пд си е Ботев Пд - отборът на гр. Пловдив и Символ на града. Гледайте в собствената паница, а не на другите. С тази злоба само показвате безсилието си.
на 24.02.2014 г.
+4
 
 
Резултатът вече го знаем - за мене напълно заслужен.Дали е имало или нямало гол за Лудогорец при спорната ситуация, това е отделен въпрос и друга тема на разговор.Две неща ми направиха най-силно впечатление - първо: невероятната публика на Ботев.Начинът по който посрещна Стоев и възпитаниците му да Ви кажа честно малко ме шокира, разбира се в положителен смисъл.Ето това е вече нещо, за което се борят извънстоличните клубове.Да не ги наричаме грандове, макар че те вече на фона на Левски и ЦСКА са такива.Прави чест на тези фенове, защото смятам и мисля, че това, което направиха, не е било режисирано, а напълно непринудено и емоционално.Едно голямо благодаря и мисля, че и ние ще Ви посрещнем достойно на Лудогорец арена.Второто - и двата отбора се хвърлиха в открит футбол, изнесоха може би най-качествения двубой досега в нашето първенство.Ето такива срещи очаква зажаднелия за истински футбол български запалянко, а не тотаджийски истории и правене на тънки сметки.Дано и двата отбора да се класират за европейските турнири, защото те най-много го заслужават!Фен на Лудогорец @ 23-02-2014 22:00,в-к"Тема Спорт". Четете.... "истински майни"
-3
 
 
Пред башибозука си турците бяха изпуснати от Лудогорец, въпреки многомилионната селекция отборът на ДПС е с класи по слаб от разградския тим.Поне по едно нещо си приличате с Лудогорец ,турчета- и двата отбора СТЕ на футболната карта от има няма ЧЕТИРИ ГОДИНИ 2010...САМО ФАКТИ ГОВОРЯ, ако не ми вярвате питайте ВЕЛИКАНА ХРИСТОЛОВ, да се свети името му.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: