ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Пловдивски пенсионери заплашиха Божидар Димитров: Или затвор, или...
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:01 / 06.03.2014Коментари (13)5440
© Bulfoto
Поредна анонимна заплаха получи директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. В анонимното писмо, изпратено до него, този път се посочва, че Божидар Димитров бил платен агент на Бойко Борисов и МИ-7 - Лондон. 

"Господин Божидар Димитров, по закон предателите се осъждат на доживотен затвор. Изборът е Ваш господин Димитров, или доживотен затвор, или...!", пише в писмото, което е подписано от "група пенсионери от град Пловдив".

Божидар Димитров неведнъж е бил заплашван, включително и със смърт, като най-често заплахите са идвали във връзка с позициите му по македонския въпрос и негови изказвания за Македония. 

По повод новата заплаха, той коментира, че е много притеснен. 

"Ако досега съм пушил по две кутии цигари дневно, сега вече пуша по три кутии, от притеснение", каза проф. Божидар Димитров

"Живея като за последно", допълни той.

В сегашното анонимно писмо се посочва: 

"Ние като се поразровихме в архива на бившата ДС, открихме, че Вие сте агент на няколко централи. Първо на бившата ДС от 1975 г., добре платен. Второ на бившия кмет на град София от 2001 г., добре платен. Трето на МИ - 7 Лондон от 2005 г., много добре платен". Проф. Димитров е обвинен и за това, че "тенденциозно изопачава някои исторически сведения". 

"Например ролята на Стефан Стамболов и Георги Бенковски за участието им в Априлското въстание 1876 г., че те двамата са били ръководители на Априлското въстание. Господин Димитров, нещо което не го знаете от историята на Априлското въстание - не заблуждавайте младото поколение на България, че Стамболов и Бенковски са били водачи на Априлското въстание, напротив господин Димитров, те и двамата са били много добре платени на турските тайни служби", пише в писмото.


Източник: Агенция "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Четейки коментариите, се чудя в кой цирк съм попаднал?!? Отявлен комунист като Б.Димитров бил българофил. Вие сигурно само след 1990 г. сте раждани! И хич не ви е ясно, че няма как да е комунист и да е българофил. Русофил - може! Но хем българофил, т.е. националист, патриот, хем интернационалист (каквато е повелята на Партията-Майка), няма как!!! Старите ченгета не спят...от старост и проклетия ще да е! И си правят постановки - сами си пращат заплахи, сами си отговарят, пък и платени клакьори(Бойко-Ватевци и Славчо-Атанасовци ) колкото искаш...както и повечето тук - Копелетата на Партията-Майка!
0
 
 
Не закачайте професора българофил. Вие сте коминтерновски , сръбски и турски изкукали пенсионери. Вие сигурно сте били обикновенни "6-стаци " доносници , с мизерни хонорари за вашите жалки доноси и клевети, за личния живот на заобикалящите ви хора и вече сте безработни , и за това вие яд . Не вярвам да се засрамите на опита ви за окаляне на един от малкото останали свестни патриоти , когото така наречените "македонци" от Скопие пък и "Омовците " да има как да го залеят със сярна киселина , защото им говори истината , че са българи като нас . Но за вас това не е важно защото сте част от предателската прослойка в умираща и изчезваща от политическата карта на света България . Бъдете проклети и оня от горе да ви съди .
+2
 
 
Господин Димитров,има една сентенция,която гласи:Да се ядосваш за грешките на другите, наказваш себе си.Не го правете!Рядко са толкова ирудираните хор ,катоВАС в България.Да сте жив и здрав!
+2
 
 
Авторите на заплахите са или малоумни или неграмотни.Такива нямат място между нас.Мястото им е в лудницата.Колкото по-скоро,толкова по-добре за България.Докато има болни мозъци между нас,нещата не ще вървят на добре.Да живее България ! Лудите в Лудницата.
+12
 
 
100% -ви комунисти!!! Само безочлив комунист ще плюе по Стефан Стамболов. Пяна им излиза , заради него, защото той е доказан строител на модерна България, а разсипниците не могат да му простят това.
+12
 
 
еййй аман от болни мозъци. пенсионери ЛОШ МАТЕРИАЛ. как да ни бъде с ТЕЯ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ.
+12
 
 
Някои пловдивски пенсионери се нуждаят от специални грижи на защитено място. Нека Божидар Димитров не им се сърди.
+11
 
 
Аз бих попитала, каква е целта на тази статия ? Да се противопоставят поколенията, да видим какви големи историци има всред пенсионерите, да видим колко са изкуфели последните, да се опетнят исторически светини като Бенковски и Стамболов или да се хвърли кал по Професора ? Смятам, че не си заслужава да се занимава аудиторията с глупости. Б.Димитров спокойно може да спре цигарите и да спи спокойно !
+5
 
 
За криминално убийство присъдата е доживотен затвор без право на помилване. Сигурна храна, 30 минути разходка на ден. За щастие на хората, ще бесепарите ще изгубят електорат :)
+9
 
 
Димитър Благоев или пиянгура от село Ковачевци са ръководили Априлското въстание? Или прадедите на Моника, СерГейчо, Дилянчо и т.н.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: