ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Доре и Анисе се развихриха при победа на Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:27 / 08.03.2014Коментари (112)15396
Фамозният гол на Анисе прекърши столичани при загубата им с 1:4 от Ботев
Ботев победи с 4:1 Локомотив София в мач от 26-ия кръг на "А" група и задмина по точки градския си съперник Локомотив, който утре гостува на Славия. Изключителен двубой за "жълто-черните" изнесе Абел Анисе и Ферибори Доре.

Срещата започна равностойно, а изненадващо първата възможност за гол бе за столичните "железничали". В 14-ата минута Гаел Нлундулу изскочи от центъра, нахлу към вратата на Адам Стаховяк, но би встрани.

"Канарчетата" мигновенно отговориха в ответната атака. Един от най-дейните през първата част Йордан Христов проби отдясно и центрира в наказателното поле към Юнес Хамза, който обаче прати топката високо над напречната греда.

Ботев продължи да редува атака след атака пред вратата на Валентин Галев, но завършващия удар на домакините липсваше.

"Железничарите" се дръпнаха по-назад, но продължиха да разчитат на контраатаки. В 38-ата минута тази тактика им донесе успех. Гаел организира поредната си самостоятелна акция, пусна към Маркиньос и бразилецът реализира за 0:1.

Минута по-късно пловдивчани имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Гаел в наказателното поле след центриране на Христов, но реферът Станислав Тодоров отсъди ъглов удар.

В последните минути на първата част "жълто-черните" засилиха натиска и късмета им се усмихна в даденото от съдията продължение. Абел Анисе направи пробив отляво и качи кълбото на главата на Феребори Доре, който със силен удар изравни.

Втората част отново започна с отлична възможност за гол на Локомотив София. В 58-ата минута Маркиньос с глава от два метра не успя да уцели вратата и това се оказа фатално за столичани.

В ответната атака Хамза намери Анисе и мадагаскарецът с прекрасен удар не остави никакъв шанс на Галев.

Този фамозен гол на Абел Анисе, който със сигурност ще попадне в топ 3 на един от най-красивите голове на кръга прекърши Локо Сф и те започнаха да допускат доста грешки в играта си. 

Точка на спора в мача сложи Доре четвърт час преди края. След бърза контраатака Хамза стреля по диагонал, Валентин Галев изби, но при добавката Доре бе точен за 3:1.

В самият край на срещата Серджан Лукин фиксира крайното 4:1. Защитникът засечи с глава центриране на Вандер Виейра от корнер и записа дебютното с попадение с екипа на "канарчетата".

С победата Ботев се изкачи на 4-то място с актив от 46 точки. Локомотив Сф е 9-ти с 31 пункта.

Още по темата: общо новини по темата: 16
30.04.2014
10.03.2014
09.03.2014
09.03.2014
08.03.2014
08.03.2014
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Най-после положителни емоции за нас! Локо София бяха в подем и очаквахме труден мач. Обрата показва, че дори при лошо начало, отбора трябва да си играе играта и победата ще дойде. Вятъра през 2-то полувреме също помагаше и трябваше веднага да се заложи на удари отдалеч.Публиката със съдействието на клуба трябва да се почисти от комплексари които използват анонимността за да се доказват като големи мъже. Главния съдия се направи, че не забелязва хвърлените запалки по него през първото полувреме. Не знам защо от клуба не вземат мерки и за реакциите на Саид Ибраимов. Неговите изцепки провокират допълнително нашата публика и ще имаме проблеми с наказанията. Като не може да се контролира да сяда в официалната трибуна. Не видях хвърлената бутилка, но думи нямам - бием с 4:1 и вместо да се радваме си просим санкции.
+7
 
 
Честита победа, ботевисти, и честита радост от хубавата игра! Наздраве на всички празнуващи! Много силна игра на нашите. Играха добре всички. Мариян не се наема да завършва атаките, липсва му увереност. Анисе беше чудесен. Доре, с пореден силен мач. Лукин показа класа, не само при гола! Бековете стояха добре. Вече не съжалявам за Галчев, добър, сърцат футболист, но не се вписва в проекта "Ботев"! Новината за хвърлената бутилка /с последствия/, за мен беше като гръм от ясно небе. Бием, Чечо не ни е предизвиквал, защо!!!
+14
 
 
куфеенето на анисе след гола му беше жестоко
+4
 
 
Добър мач за българските стандарти! Има още какво да се желае в защита, но като цяло ми харесаха! А някои хора така са се превъзбудили...дойде ли пролет хормонът ги удря и край, почват се бисери и глупости
Цъкам минуси на буферите :)
на 08.03.2014 г.
+14
 
 
Много добър мач се получи. Да поздравим и Локо София ,че не играха антифутбол. Следващите 4 мача - говеда,буфери,говеда,говеда.
-18
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+13
 
 
Днес съм доволен от видяното.На всяко гостуващо ни отборче трябва да бележим по 3-4 гола.Дразнещо слабо съдийство.Мощно в сряда на Герена. Забавлявам се ,че в темите за Ботев злобеят много съдрани потници.
-16
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-20
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
-44
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (9)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: