ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев допусна обрат от Левски на "Герена"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:06 / 12.03.2014Коментари (249)27161
Ботев допусна обрат до 1:3 при гостуването си на Левски в първа среща от 1/4-финалите за Купата на България, която се игра на стадион "Георги Аспарухов". Феребори Доре даде аванс в полза на "канарчетата" след удар с глава в 13-ата минута, но с голове от Кристовао Рамос в 15-ата, Дъстин Мюлдер в 33-ата и Валери Божинов 49-ата минута донесоха успеха в полза на "сините". Реваншът е след седмица в Пловдив.

Над 1000 бултраси опънаха хореография по случай 102-ия рожден ден на клуба с огромна снимка на първия тим от 1929 година, който печели титлата след успех с 1:0 и надпис "Нашата история - 102-плаши враговете!"

"Канарчетата" се нанесоха в половината на домакините още след първия съдийски сигнал на Цветан Кръстев и след няколко добри атаки, възпитаниците на Станимир Стоилов успяха да вкарат. Това се случи в 13-ата минута, когато Йордан Христов центрира чудесно в наказателното поле, а там Феребори Доре се извиси над всички и с глава откри резултата.

Радостта на "жълто-черните" обаче бе за кратко, тъй като само 120 секунди по-късно  Кристовао Рамос възстанови. Португалецът стреля от фаул, топката бе избита от Адам Стаховяк, която се отклони в гредата и влезе в мрежата за 1:1.

Минути по-късно след разбъркване в наказателното поле Пламен Крумов бе на път да вкара втори гол, но стража на гостите спаси.

Все пак натиска на Лески даде резултат в 25-ата минута. Орлин Старокин с извеждаш пас намери Дъстин Мюлдер на стрелкова позиция, който с красив гол от 17 метра направи 2:1 за домакините.

От нищото "сините" можеха да вкарат трети гол във вратата на "канарчетата", но Стаховях този път внимава и сигурно спря атаката на номер 10 с екипа на Левски.

Ботев опита да реагира до края на първата част и беше много близо до вкарването на нов гол във вратата на Левски в 43-ата минута, но Аймен Белаид в последния момент се намеси и успя да изчисти коженото кълбо преди то да попадне в краката на Абел Анисе

Втората част започна повече от кошмарно за пловдивчани, които след само 4 минути игра допуснаха трети гол в своята врата. Мюлдер намери Валери Божинов в предни позиции, а той се подигра с влезлия на почивката Бенга и с хубав изстрел прати топката във вратата на Стаховяк.

В 65-ата минута Доре се отскубна зад "синята" защита, но се забави сам срещу Блажевич и Димов изби в корнер.

Мариян Огнянов пропиля много добра позиция от пряк свободен удар четвърт час преди края, когато с много слаб удар стреля неточно в аут.

До края Ботев се нанесе по продължително в половината на Левски с цел търсене на втори важен гол преди реванша в Пловдив, но обраната на домакините се справи с атаките на пловдивчани.

Левски - Ботев 3:1
0:1 Доре (13)
1:1 Рамос (15)
2:1 Мюлдер (25)
3:1 Божинов (49)

Левски: Блажевич, Мюлдер, Димов, Белаид, Нунеш, Брю, Старокин, Крумов, Бастос, (65-Орачев), Рамос, (65-Цонев), Божинов

Ботев: Стаховяк, Христов, Спрокел (46-Бенга), Лукин, Минев, Огнянов (85-Ромарио), Иршак, Анисе, Куртеан, (67-Виейра), Хамза, Доре

Още по темата: общо новини по темата: 298
30.05.2014
28.05.2014
21.05.2014
20.05.2014
19.05.2014
19.05.2014
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз подкрепям отбора и ръководството.Да загубихме и боли,но това е турнир и на реванша ще ги отстраним.Няма отбор само с победи и тази загуба дойде точно на време.Първо има възможност за реванш и второ новите да натрупат "злоба".Сигурен съм че следващите срещи ще бием наред.Харесвам много Цветков и Вандер, но втория на мача беше пълна дупка. Здраве и късмет на всички Ботевисти.
+1
 
 
С този тренер нищо хубаво не ни очаква, казвам ви честно даже не ми се и гледат. То това е мъка. Ето вчера му слушам изказването след мача, били сме играли само първите 15 мин., ами като е така Мърльо къде спа и той следващите 75 мин., вади спрокела и вкарва бенга , е каква беше тази смяна. Ами тия румънци, че те са жив зян, тоя куртеан един пас не може да направи като хората. Хамзата цял мач само присъствие, ами Иван Цветков защо седи на скамейката, в сравнение с този Куртеан щеше 100 пъти по добри пасове да раздава. И друг път съм писъл тук, не харесвам Станимир Стоилов, трябва да бъде сменен незабавно.
+7
 
 
Тактиката на отбора - 2мата централни защитници си подават топката и от време на време дават и на Адам. После се радваме, че държим владеенето. Всеки противников треньор ни разкрива елементарната тактика и с малко по-твърда игра и сме дотам... Мъри, вън, тактик неграмотен!
+5
 
 
Двамата най-креативни играчи в отбора-Иван Цветков и Вандер стоят на пейката.какво да говорим!
+4
 
 
Тази сутрин очаквах да прочета най-радостната новина за Ботев,но уви! :(
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 13.03.2014 г.
+6
 
 
Незабавна смяна на треньора! Все още можем да спасим сезона!
+7
 
 
Аз по-скоро не съм привърженик на тръгването на Мъри преди края на сезона, но вчера наистина обърка работата. Не съм и привърженик на конспиративните теории, че сме полегнали на Уевски - по-скоро смятам, че отборът не беше нареден както трябва, заради неможене. Примерът може да звучи парадоксално, но още в мача с Локо София се видя, че разчитаме на един гол късмет. Два от головете паднаха в последните секунди и то поради грешки на защитата им. Отборът не можеше да върже играта в центъра. При новата схема халфовете се блъскат в центъра и си пречат, по крилата се разчита единствено на двамата крайни защитници... и още много ей такива неща. Да стискаме палци да издрапаме до Европа, пък ако не стане - здраве. Не искам да ставаме като софийските фенове - ако не бием постоянно, ще гоним треньори, футболери и т.н. П.С. И аз съм против говеда в Ботев, но за Мариан Огнянов съм "да остане". Без него съвсем сме вързали връзките в центъра.
+11
 
 
Мъри, търпението ми се изчерпа човече. До съвсем скоро те защитавах и се опитвах да настроя ботевистите да ти дадат кредит на доверие, въпреки незадоволителните резултати и въпреки, че ти за мен отдавна беше бита карта, още след като не направи нищо с националния отбор и безславно загубихме всичко. Все пак имаше моменти, в които наивно вярвах, че можеш да направиш нещо, още повече, че и от ръководството вярваха в теб. НО СТИГА ВЕЧЕ, край, видя се, че не ставаш, вижданията ти за Футбола са всичко друго, но не и правилни и актуални. Това го казвам не като специалист, а с оглед на постигнатите от теб резултати за една година. Феро се справи, много, много по -добре като имаше само няколко месеца на разположение. Време е Костадин Видолов да поеме отбора и отново да ни вади от калта, в която ти ни вкара. Знам, че няма да си подадеш оставката Мъри, защото си нагъл, но ръководството трябва да вземе нещата в свои ръце и да те изрита. Все пак се опита, благодаря ти за опита, но беше неуспешен и е редно да си тръгнеш.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+9
 
 
Умишлено не писах и аз до сега ,но едва с здържах .Срам , срам голям срам. Това не беше нашия Ботев , при селския сме биле много слаби и при такива важни мачове сме се представяли много по добре... Всичко е ясно ,ВЪН на всички ГОВЕДА от БОТЕВ . Дори и мишлетата които защитаваха до сега "треньора" се скриха няма ги никакви . И на тях им е писнало вече от този левскар. Търпението ни се изчерпа ,никакви компромиси вече и към треньори и към бездушни играчи . Не разбрахте ли вече бе лигльовци такива , че това е Ботев най великия и стар клуб в България.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: