ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Министър Стойнев в Пловдив: Държавата може да стане собственик на ЕРП-тата
Автор: Мария Морунова 15:08 / 17.03.2014Коментари (6)4914
© Plovdiv24.bg
Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев се срещна с представители на пловдивския бизнес, а самата среща започна с думите на министъра, че неговото министерство работи за "благоприятната среда на бизнеса у нас", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Тръгнахме по пътя на икономически растеж. Затова сега съм тук", каза още Стойнев и наблегна, че спазването на законите от страна на фирмите е много важно. 

Това е причината един от основните приоритети за работа на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) да е борбата със сивата икономика.

Енергийният министър отбеляза, че работата на МИЕ и на цялата държава е да стимулира малкия и среден бизнес у нас. За пример Стойнев посочи, че правителството променя Закона за обществените поръчки (ЗОП). С това се цели по-голямо участие на малките фирми в обществените поръчки. Също така трябва да се работи в посока подпомагане на българските предприятия да изнасят своята продукция, според Драгомир Стойнев. Той посочи, че се наблюдава тенденцията от България към Германия повече да се изнася, отколкото да се внася продукция.

Своето изложение пред местния бизнес Стойнев завърши с думите за предстоящи промени в икономиката, които са основно административни и ще намалят бюрокрацията.

Думата бе дадена на представителите на бизнеса, които да споделят идеи за промени в законодателството, идеи за работа, идеи за подобряване новото на икономиката у нас.

Преди да се срещне с местния бизнес, министър Драгомир Стойнев посети завод "Шнайдер Електрик" край село Радиново. Там пред медии министърът заяви, че държавата може да стане собственик на ЕРП-тата. Това ще стане, ако до утре те не изплатят дълговете си към НЕК. Така ще се стигне до процедура за отнемане на лицензите и следователно държавата ще стане собственик на трите ЕРП-та.

Задълженията на ЕРП-тата възлизат на 320 млн. лв., а EVN дължат 67 млн. лв. към НЕК. 

След срещата на енергийния министър с ръководството на чуждестранните инвеститори от "Шнайдер Електрик" стана ясно, че фирмата може да бъде включена в реализацията на проектите за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" и "Южен поток".





Още по темата: общо новини по темата: 235
28.07.2022 »
28.04.2020 »
25.04.2020 »
01.07.2016 »
01.07.2016 »
30.06.2016 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Стойнев да подава оставка и да си ходи.
+1
 
 
стойчев припомни си по времето на иван костов какво беше казал румен леонидов.същото което казваш и ти.но какво се получи.НИЩО.само че румен леонидов след това изказване го привикаха някъде и после резултата беше-сега в момента е АКАДЕМИК.та и ти се опитай да постигнеш същите резултати
+7
 
 
Искам да видя как ще стане това кретен лъжлив!ОСТАВКА!И КОЙ ще ги вземе червенадлестия свинар до теб или мустакатия депесар!
+9
 
 
Няма как да стане... Нали тия същите приемаха всеки договор ей така 2007 г. Така е гледат ? -то и подписват всичко. Да обясняваме,че едно от изискванията на ЕС е ДА НЯМА,НЯМА,НЯМА МОНОПОЛ или ДЪРЖАВАТА ДА НЕ ПОЗВОЛЯВА ТОВА...Разбира се отбиха номера нашите псета, но сега тая наглост...Съжелявам да го напиша, но не може ли те да ги закараме на стадион "Васил Левски" и да направим това,което Валенсия направиха с гордостта ни-Лудогорец? по 3 на 0(няма да спестяваме от патрони Дами и Господа,не трябва да се допускат грешки,когато искаме да имаме бъдеще,за нас и децата ни) за всяко куче от тея?
+7
 
 
Стойне стига си говорил глупости знаеш, че това няма как да стане. А на всички които си мислят, че тока ще стане по-евтин ако са държавни няма да е така, нек като е държавен далеч съм от мисълта да е частен та какво - работи на загуба, същото се отнася и за бдж.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: