ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев изхвърли Левски за Купата и вгорчи вековния "син" юбилей
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:56 / 19.03.2014Коментари (149)27088
Ботев победи Левски с 2:0 и го изхвърли от купата на България в мач-реванш от 1/4-финалите, игран в "Коматево". Така с общ резултат 3:3 и гол на чужд терен класираха "канарчетата" на полуфинал.

Двата тима започнаха срещата с предпазлива игра и очевидно изчакваха да видят каква ще е тактиката на съперника.

Първата интересна атака дойде едва в 33-ата минута. Цветан Генков стреля с левия крак след центриране на Рамос, но Адам Стаховяк отрази с крак. Последва нов изстрел отдалеч на Кевин Бру право в ръцете на полския вратар.

Грешка на Веселин Минев в 36-ата можеше да коства гол за Левски при изнасянето на топката, но ударът на Бру мина покрай дясната греда на Ботев.

"Канарчетата" бързо отговориха и бяха много близо до откриването на резултата, но Куертан пропусна да се разпише отблизо след подаване на Хамза.

Станимир Стоилов предприе силен ход на почивката пускайки в игра Луис Педро, а холандецът бързо му се отблагодари чрез гол. В 50-ата минута влезлият на мястото на Мариян Огнянов нападател засече центриране в малкото наказателно поле на Йордан Христов за 1:0.

В 66-ата минута гол на Рафаел Бастос бе отменен заради засада. Бразилецът се оказа най-съобразителен в наказателното поле след едно разбъркване и вкара, но попадението му справедливо бе отменено от съдиите. 

Само минути по-късно нов гол във вратата на Левски взриви трибуните в "Коматево". Златната резерва на "жълто-черните" Луис Педро се откъсна по крилото и и с пас по тревата намери Хамза около границата на наказателното поле. Тунизиецът веднага пусна към Феребори Доре, а той от близо разстояние се разписа и хвърли в екстаз над 3000 бултраси след втория гол, който класира пловдивчани напред.

В 80-ата минута нов гол за "сините" беше отменен от рефера Станислав Тодоров. Крумов центрира към наказателното поле, където Макриев с глава отклони към далечната греда, където Бастос с атрактивно воле намери далечния горен ъгъл на Стаховяк, но попадението на кариоката беше отменено заради засада.

До края на мача "сините" не можаха да наложат натиск и логично се простиха с участие на 1/2-финал за купата.

Левски - Ботев 2:0
1:0 Педро (50)
2:0 Дори (72)

Ботев: Стаховяк, Христов, Спрокел, Лукин, Минев, Иршак, Огнянов (46-Педро), Алесандру Куртеан (86-Цветков), Анисе, Доре (76-Сърмов), Хамза

Левски: Блажевич, Крумов, Белаид, Димов, Нунеш, Старокин (24-Ангелов), Бастош, Рамос (67-Цонев), Туре (74-Макриев), Брю, Генков

Още по темата: общо новини по темата: 298
30.05.2014
28.05.2014
21.05.2014
20.05.2014
19.05.2014
19.05.2014
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Браво бе яко в дивия за Цецка и Уесекато бахти срамните отбори трябва Б група да ходят, ние само на дербито се мразим иначе сме заедно срещу шопите а дано финала да е Локо Ботев и да стане хубав мач :) трябва дерби да има само ние го можем
+2
 
 
Ха сега говеда, идете в някой евтин магазин и си купете по една евтина синя калъфка, като сувенир за юбилея! След това идете да си поиграете малко с любимата ви черна паламарка на Доре, а ако не ви стигне удоволствието - добавете и мъжкото достойнството на Педро. Поиграйте си на КОНГО-БОНГО с топките им. И ДРУГ ГОЛЯМ СРАМ...Педро да ви вкара гол и да ви сговни 100-годишнината, та той пред гола е по зле и от Йовов! Много поздрави и от вашия голям фен Мъри 100илов!
Сподели какво ново....
на 20.03.2014 г.
+14
 
 
A kak мълчаха говедцата в сектора последните 10 минути....безценно...за всичко останало има Доре! :))))))
+12
 
 
БПАВО,всяка победа над шопите е сладка.Пловдив е номер е дно.Голям БОТЕВ с жалък треньор.Гази говедата до край.
на 19.03.2014 г.
+5
 
 
Първо честита победа . САМО БОТЕВ Много ми е интересно сега дали ще има наказание за гостуващата агитка след 6 изстреляни бомбички и 4 ракети срещу агитката на Ботев.Ако не бяха мрежите сигурно щеше да има и уцелени фенове.Защо на саита на БТВ пише само за запалено знаме на Левски и даже има снимки а за ракетите и бомбите мълчат като г*з при разтройство
на 19.03.2014 г.
+10
 
 
Помним 1986 !!! Как мръсните говеда полегнаха мазно на Берое в София , и откраднаха титлата на Ботев , подарявайки я на зарските селяни ... Помним времето на селския , как в последния кръг на Колежа домакинствахме на говедата , които се хвърлиха на смърт за да ни бият 1-2 и ...да ни изхвърлят от "А" ... Айде сега мръсните говеда да го смучат жълт и немит !!! На 100 годишнината - унизени и изхвърлени от Европа !! КЕЕЕЕЕФ !!!
+27
 
 
Говеда, още ли са членове на фен-клуба ви онези, които свалиха фланелката на Ивайло Петев ?
+30
 
 
Аааааа Ккккеееееффффф. Да отнемеш единствената искрица надежда за някаква купа навръх 100 - годишния юбилей на най - омразния отбор . БЕЗЦЕННО !!!За всичко останало има Цветан Василев.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: