ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев изхвърли Левски за Купата и вгорчи вековния "син" юбилей
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:56 / 19.03.2014Коментари (149)27240
Ботев победи Левски с 2:0 и го изхвърли от купата на България в мач-реванш от 1/4-финалите, игран в "Коматево". Така с общ резултат 3:3 и гол на чужд терен класираха "канарчетата" на полуфинал.

Двата тима започнаха срещата с предпазлива игра и очевидно изчакваха да видят каква ще е тактиката на съперника.

Първата интересна атака дойде едва в 33-ата минута. Цветан Генков стреля с левия крак след центриране на Рамос, но Адам Стаховяк отрази с крак. Последва нов изстрел отдалеч на Кевин Бру право в ръцете на полския вратар.

Грешка на Веселин Минев в 36-ата можеше да коства гол за Левски при изнасянето на топката, но ударът на Бру мина покрай дясната греда на Ботев.

"Канарчетата" бързо отговориха и бяха много близо до откриването на резултата, но Куертан пропусна да се разпише отблизо след подаване на Хамза.

Станимир Стоилов предприе силен ход на почивката пускайки в игра Луис Педро, а холандецът бързо му се отблагодари чрез гол. В 50-ата минута влезлият на мястото на Мариян Огнянов нападател засече центриране в малкото наказателно поле на Йордан Христов за 1:0.

В 66-ата минута гол на Рафаел Бастос бе отменен заради засада. Бразилецът се оказа най-съобразителен в наказателното поле след едно разбъркване и вкара, но попадението му справедливо бе отменено от съдиите. 

Само минути по-късно нов гол във вратата на Левски взриви трибуните в "Коматево". Златната резерва на "жълто-черните" Луис Педро се откъсна по крилото и и с пас по тревата намери Хамза около границата на наказателното поле. Тунизиецът веднага пусна към Феребори Доре, а той от близо разстояние се разписа и хвърли в екстаз над 3000 бултраси след втория гол, който класира пловдивчани напред.

В 80-ата минута нов гол за "сините" беше отменен от рефера Станислав Тодоров. Крумов центрира към наказателното поле, където Макриев с глава отклони към далечната греда, където Бастос с атрактивно воле намери далечния горен ъгъл на Стаховяк, но попадението на кариоката беше отменено заради засада.

До края на мача "сините" не можаха да наложат натиск и логично се простиха с участие на 1/2-финал за купата.

Левски - Ботев 2:0
1:0 Педро (50)
2:0 Дори (72)

Ботев: Стаховяк, Христов, Спрокел, Лукин, Минев, Иршак, Огнянов (46-Педро), Алесандру Куртеан (86-Цветков), Анисе, Доре (76-Сърмов), Хамза

Левски: Блажевич, Крумов, Белаид, Димов, Нунеш, Старокин (24-Ангелов), Бастош, Рамос (67-Цонев), Туре (74-Макриев), Брю, Генков

Още по темата: общо новини по темата: 298
30.05.2014
28.05.2014
21.05.2014
20.05.2014
19.05.2014
19.05.2014
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Браво бе яко в дивия за Цецка и Уесекато бахти срамните отбори трябва Б група да ходят, ние само на дербито се мразим иначе сме заедно срещу шопите а дано финала да е Локо Ботев и да стане хубав мач :) трябва дерби да има само ние го можем
+2
 
 
Ха сега говеда, идете в някой евтин магазин и си купете по една евтина синя калъфка, като сувенир за юбилея! След това идете да си поиграете малко с любимата ви черна паламарка на Доре, а ако не ви стигне удоволствието - добавете и мъжкото достойнството на Педро. Поиграйте си на КОНГО-БОНГО с топките им. И ДРУГ ГОЛЯМ СРАМ...Педро да ви вкара гол и да ви сговни 100-годишнината, та той пред гола е по зле и от Йовов! Много поздрави и от вашия голям фен Мъри 100илов!
Сподели какво ново....
на 20.03.2014 г.
+14
 
 
A kak мълчаха говедцата в сектора последните 10 минути....безценно...за всичко останало има Доре! :))))))
+12
 
 
БПАВО,всяка победа над шопите е сладка.Пловдив е номер е дно.Голям БОТЕВ с жалък треньор.Гази говедата до край.
на 19.03.2014 г.
+5
 
 
Първо честита победа . САМО БОТЕВ Много ми е интересно сега дали ще има наказание за гостуващата агитка след 6 изстреляни бомбички и 4 ракети срещу агитката на Ботев.Ако не бяха мрежите сигурно щеше да има и уцелени фенове.Защо на саита на БТВ пише само за запалено знаме на Левски и даже има снимки а за ракетите и бомбите мълчат като г*з при разтройство
на 19.03.2014 г.
+10
 
 
Помним 1986 !!! Как мръсните говеда полегнаха мазно на Берое в София , и откраднаха титлата на Ботев , подарявайки я на зарските селяни ... Помним времето на селския , как в последния кръг на Колежа домакинствахме на говедата , които се хвърлиха на смърт за да ни бият 1-2 и ...да ни изхвърлят от "А" ... Айде сега мръсните говеда да го смучат жълт и немит !!! На 100 годишнината - унизени и изхвърлени от Европа !! КЕЕЕЕЕФ !!!
+27
 
 
Говеда, още ли са членове на фен-клуба ви онези, които свалиха фланелката на Ивайло Петев ?
+30
 
 
Аааааа Ккккеееееффффф. Да отнемеш единствената искрица надежда за някаква купа навръх 100 - годишния юбилей на най - омразния отбор . БЕЗЦЕННО !!!За всичко останало има Цветан Василев.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Заслужено! Ботев отпразнува луксозно спечелената купа
ФИФА обяви големи промени във футбола, треньорите ще ползват ВАР по време на мач
Преместиха три мача в Трета лига, единият е на дубъла на Ботев
Слави Шопов: Поздравявам Ботев за Купата! Концентриран съм върху работата си в ЦСКА
Докато феновете празнуваха: Дубълът на Ботев гази с 4:0
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: