ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Грозно: Възрастна жена краде цветя с чувал до Панаира!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:53 / 28.03.2014Коментари (69)17101
Едно-единствено от общо 100-те червени лалета, засадени в цветната фигура на кръговото кръстовище до Панаира, остана самотно да червенее сред цветната композиция от син миодотис и разноцветни теменужки и храсти.

Някой през нощта като ураган е обрал 99 лалета, едва сдържаше нервите си тази сутрин Антон Георгиев, технически ръководител в ОП "Градини и паркове" за район "Северен".

"Докато цветята на кръговото са откъснати като за огромен букет, в зелените площи пред "Луксор" почти всички 50 лалета, засадени около младите червени дъбчета, са изтръгнати с луковиците. Оцелелите могат да се преброят на пръстите на едната ръка", показа Антон Георгиев.

Празни пустеят и лехите, където само преди три седмици бяха посадени 50 рози. Като по чудо е оцеляла едничка.

"Масово се краде и от хилядите рози, с които миналата година разкрасихме разделителната ивица на булеварда; хващали сме хора как с права лопата изкопават розовите храсти, но какво друго да направим, освен да ги накараме да ги засадят отново", разказа техническият Георгиев.

"Колкото повече правим за разкрасяването на Пловдив със зеленина и цветя, сякаш толкова повече се краде", констатира директорът на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев

За пореден път той призовава пловдивчани да пазят и да проявявят нетърпимост към посегателствата на недобросъвестни съграждани върху всичко ново и хубаво, което се прави с парите на данъкоплатците.

Междувременно, след предприетите от ОП "Градини и паркове" мерки за издирване на извършителя на кражбата, се установи, че е възрастна жена, обрала и събрала цветята в чувал.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Камери навсякаде това е някакво решение
0
 
 
май първо трябва да се монтират камерите, преди да се започва каквото и да е било. Големи глоби с много нули, обявени официално. При неплащане на глобите в срок-съдебен процес.
0
 
 
"но какво друго да направим, освен да ги накараме да ги засадят отново", разказа техническият Георгиев.....егати изказването, кажи поне, който го хванем, ще го глобим 100лв или нещо подобно, повече ефект щеше да има, сега след тази статия вече и който не е чувал, вече знае, че може да си краде цветя без последствия. А, честито!
+3
 
 
Според мен камери биха били добро решение за повечето проблеми на града - има ли камери, хората си имат едно наум, когато стане дума за нарушаване на закона. Камери с персонал, който да си следи адекватно мониторите и да сигнализира при нужда на Общинска охрана, да речем. По пътищата също камери биха били полезни - по изходите на града едно 80 процента от шофьорите си спазваха ограниченията (говоря за камерите, които снимаха по пътя за Труд и тази на "Пазарджишко") - ефективни бяха.
+1
 
 
Закона е да се спазва, не да се разсъждава, който не го спазва се наказва.
0
 
 
Никакъв толеранс към такива, видите ли яко гърч, аз така правя. За къде ги е помъкнала за ония свят ли, стига толерантност, мангал, българин, пенсионер, пубертет наруши ли закона трябва да си носи последствията !!! И камери навсякъде с яки глоби!!! На българина му бръкни в джоба и много бързо се сеща кое е редно и кое не, от друго не разбира
+1
 
 
наи-лошото е, че и младите го правят.. и не ми говорете, че нямат пари и затова го правят. Сутринта кондуктора си пие кафето пуска чашката на земята рита е под реиса и се оглейда мишока. Това не е до имане на пари, просто на някои хора акъла им стига за късане на билетчета и скубане на засадените цветя!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: