ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Искат ?450 минимална заплата в ЕС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:56 / 29.03.2014Коментари (24)5327
©
До 3 месеца минималната заплата в целия Европейски съюз може да стане 450 евро. Това заяви еврокомисарят по заетостта и социалните въпроси Ласло Андор, като потвърди, че Европейската комисия прие такова постановление. По думите му увеличението на минималната заплата в България от 170 на 450 евро няма да създаде сътресения в икономиката. "Ние много внимателно сме проучили реалната икономическа ситуация в България. Минимална заплата в размер на 450 евро е напълно реалистична към момента и дори може още", категоричен е Андор. Еврокомисарят изтъкна, че в момента на много позиции реалната заплата на българите е 450 евро, но официално, по документи работникът се води на по-ниско възнаграждение с цел спестяване на данъци от страна на работодателя.

"На болшинството работници се плаща толкова, колкото да успеят да се изхранват те самите, но не и да създават семейства и да живеят нормално", твърди още Ласло Андор в интервю пред БНР. Както "Монитор" писа, идеята за общ минимален доход в ЕС беше предложена от Европейския икономически и социален комитет. Подобна мярка за гарантиран доход за всички граждани има във Франция. Там всеки легално пребиваващ гражданин трябва да разполага с определена сума. Ако той не може да получава тази сума от трудови доходи, тогава държавата го компенсира.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Това не беше ли писано в Бъзикилиикс?Там казаното може да се изрази с: А дано, ама надали
+1
 
 
Хората на заплата обикновено не отразяват, че освен "камиони, горива и работна сила", има и други фактори - традиции, доверие, умения за преговори.... На много хора не им е ясно, че има държави, в които като кажеш, че си производствена фирма от България и ти отговарят, че "обаждания от този регион не приемат". Разберете, че сме принудени да продаваме труда си (интелектуален и физически) на безценица, само и само да има някаква работа за да се оцелее. Не си мислете, че всяка продажба на продукция или услуга в Европа е "купища пари". Няма как да купят от българска фирма, ако немските предлагат на близка цена. С радост бих поздравил всеки, който ме опровергае с факти, че го е постигнал. Не забравяйте, че доходите се формират от още един фактор - количеството продадена продукция.... Та ние сме пазар с население на един европейски град (при това, повечето безработни). Няма да има по-щастлив човек от мен, ако мога да плащам по 5000 и 10000 евра заплати, но от къде да дойдат тези пари?
Aнонимен
на 29.03.2014 г.
+3
 
 
Пари има.Просто българския чорбаджия не иска да дава.Примери хиляди.Българския тираджия взема 800 лв.,а на запад 4000 евро.Нафтата и камионите са еднакви.Мобилни комуникации.Съпоставима държава с население и брой абонати и по-ниски цени на разговорите.Заплата 2500 евро-България 500 лв.Цените в супермаркетите на запад не са по-високи от нашите,но продавачките не получават 200 евро.По високите заплати ще напълнят и хазната с по високите данъци.Ще имча и за пенсии и за здраве,но ще бръкнат в джоба на измислените ни бизнесмени ,които не искаха и минимална заплата от 340 лв.
Aнонимен
на 29.03.2014 г.
-1
 
 
Ако това стане цените ще скочат и за да живем добре ще ни трябва заплата 900 евро.
на 29.03.2014 г.
0
 
 
Eeex. размечтааах се !!!
на 29.03.2014 г.
+1
 
 
Това дето го пише в статията няма да стане.Хубава дискусия обаче се е получила и това прави темата една от малкото полезни. Прочетох всички коментари със задоволство и се радвам,че още има хора дето мислят
+2
 
 
Айде сега и аз да се изкажа. В момента работя за една от най-големите български фирми. Заплатата ми е над средната за страна и често разсъждавам върху някой неща. Например - в цял свят се добиват природни ресурси било то желязо, злато, мед и т.н. На Лондонската метална борса всички се продават на една и съща цена, но колегата в Австралия примерно взима 10 пъти моята заплата за една и съща работа и за продукция, която се продава на една и съща цена. Защо и ние не взимам техните заплати при положение, че произвеждаме едно и също нещо и го продаваме на една цена. Отговора е много лесен - за да се запази някакво равновесие в покупателната способност (поне аз така си го обяснявам). Защото, ако изведнъж аз почна да взимам неговата заплата това означава, че ще имам 20 пъти по-голям доход от средния за нашата община и става мама миа. Така, че според мен изобщо не е проблем работодателите да дават по 450 евро минимална заплата. Повишава се покупателната способност, а продукта който се произвежда се продава на аналогични цени и в Германия и във Франция и по целия свят. ;)
Aнонимен
на 29.03.2014 г.
+3
 
 
Добре звучи, но е трудно за реализиране (проспали сме доста години). Заплатата се формира от произведената и ПРОДАДЕНА продукция. За да скочат доходите ни няколко пъти, трябва не само да променим начина си на работа (количествено и качесвено), но и да изместим други нации наложили се на пазара, за да реализираме продукцията си вместо тяхната, с други думи: Да сме по-предпочитани от водещите в момента (това се отнася за мен, за теб, за всички - дай Боже всекиму, но.... иска много труд и РАЗУМ). За тези, които се заблуждават, че покупателната способност се увеличива с печатане на пари без покритие... и продажба на по-скъпи неконкурентни стоки - ОТРЕЗВЕТЕ МИСЛЕНЕТО СИ! Много "мургаво" ми звучат тези "мечти", че някой е длъжен да ни осигури (компенсира) качествения живот, въпреки "способностите ни" и страха от здрава работа. ;)
на 29.03.2014 г.
+4
 
 
Пич, ти на никой не даваш хляб ! Хората, които работят за теб си печелят хляба с труд . Като всеки работодател в страната си избие това как е благодетеля на работниците си ще заприличаме на нормална държава малко повече. Идва моментът, в който един бизнес се разраства и неговият основател става толкова длъжен на работниците, които наема, колкото и те самите са му длъжни. А това с минималната заплата се дължи на скапаната фискална политика , която държавата налага на Бизнеса. Ако има законодателни промени в тази насока и НАП не прибира общо взето половината от това ,което печели малкият бизнес като едното нищо може и 1000 лева да стане минималната заплата.Друг е въпросът ,че повечето работодатели в България се държат като робовладелци и имат абсолютно всички условия да направят минималната работна заплата поне 600 лева. Въпроса е ,че тогава автопарка в България ще заприлича на този в Швеция . А нека не се излагаме сега. Къв български бизнесмен си ако не караш кола за 100 хилки.
+5
 
 
Аз съм работодател, давам хляб на няколко души.... 450 евро никога не мога да дам, въпреки че адски много ми се иска!!! Харесвам хората с които работим, даже съм приятел с тях, но 900 лева не мога и да си мечтая да им дам, поради простата причина, че накрая на месеца, често едвам събирам за заплати.... Ако трябва да им плащам 900 лв - фалирам... така ще е с много мои колеги... Да, има големи фирми, които могат да си го позволят, но ние малките умираме... незнам може би ще е по добре да умрем, ако след това се постави началото на нещо по-добро... ама едва ли!!! Повярвайте ми - иска ми се и по 1000 евро да давам заплати, но бизнеса и икономическия живот в Пловдив и България, не ми го позволяват!!! Правя всичко по силите си да съществуваме!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: