ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Фирмен камион паркира на 3 паркоместа по ул. "Ибър"
Автор: Мария Морунова 09:30 / 05.04.2014Коментари (12)7378
© Plovdiv24.bg
Мила родна картинка... Отново читател на Plovdiv24.bg изпраща снимки на редакционната поща на сайта за поредния наглец. "Героят" паркира по ул. "Ибър".

"От много време ул. "Ибър" е тормозена от един камион, който всеки ден си търси подходящо място за паркиране, без да се съобразява с никой и с нищо. В случая странни са няколко неща:

1. В посока на движението на еднопосочната улица "Ибър" е "Синя зона", за която повечето живеещи на нея са си платили годишната такса, а посоченият камион не е.

2. В противоположната посока на движението по улицата е забранено спирането/паркирането, за което много несъобразителни шофьори са получавали глоби, но явно въпросният камион не е.

3. Улица "Ибър" най-вероятно е забранена за движение на МПС с тегло над 3,5 тона, да не говорим за паркирането на такива там.

4. Въпросният камион видимо е на фирма, която би трябвало да е осигурила транспорт на своите служители до местоработата им, защото ако не се лъжа не се намира
© Plovdiv24.bg
в рамките на града.

5. Изводът за това какъв "гражданин" е шофьорът на въпросния камион може да бъде направен по стилът на паркиране, така че да бъдат заети места за поне 3 автомобила, платили си годишната такса за "Синя зона" на 
въпросната улица "Ибър".

След всички изброени по-горе странни неща е чудно дали някоя институция в този град ще започне да си върши някога работата или всеки ще гледа да прецака другарчето както може"
, пише нашият читател.



Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Възмутително е колко с нагли нарушителите и техните клакьори,сега е така в България,никой не спазва законите,даже се ръкопляска на просташките изпълнения,няма да се оправим никога!
+3
 
 
Все по-често явление става шофьори на всякакъв вид служебни коли да паркират пред вкъщи. Те самите не са толкова виновни, колкото тези за които работят и тези които разрешават регистрирането на тежкотоварни превозни средства без да им е осигурен паркинг. В случаят е ясно, че това е товарен автомобил, вижте модела и вижте двойната гума отзад - задължително условие за "С" категория и общо тегло над 3,5т. Селският начин на паркиране наистина кърти!:)))
+3
 
 
2. В противоположната посока на движението по улицата е забранено спирането/паркирането, за което много несъобразителни шофьори са получавали глоби, но явно въпросният камион не е. ГРЕШНО! Камиончето си е в правилната посока ;), а това дали си плаща или не...да си чувал за СМС паркинг? 3. Улица "Ибър" най-вероятно е забранена за движение на МПС с тегло над 3,5 тона, да не говорим за паркирането на такива там. ГРЕШНО: Първо ти със сигурност не знаеш дали е разрешено движението на МПС с тегло над 3.5т. Също така този красавец не е повече от 3т. 4. Въпросният камион видимо е на фирма, която би трябвало да е осигурила транспорт на своите служители до местоработата им, защото ако не се лъжа не се намира в рамките на града. ГРЕШНО: Случайно този камион може да превозва стока ;) (Точно този камион зареждаше магазина под нас) 5. Изводът за това какъв "гражданин" е шофьорът на въпросния камион може да бъде направен по стилът на паркиране, така че да бъдат заети места за поне 3 автомобила, платили си годишната такса за "Синя зона" на въпросната улица "Ибър". ГРЕШНО: Този Камион не заема 3 места а най-много един мерцедес С класа и едно смартче зад него, което прави кола и половина... Извод: Само 1-ва точка ти е вярна, че паркирането обратно на посоката за движение е забранено...и то само защото е забранено движението, защото Ибър е еднопосочна. МОЛЯ ВИ СЕ НЕДЕЙТЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА РЕПОРТЕРИ ДЕТ ЗНАЕТЕ МНОГО И ЕДИН КАМИОН, КОЙТО СИ Е ПРОСТО СПРЯЛ, ВЕЧЕ ДА ГО СНИМАТЕ И ДА ГО ПРЕВРЪЩАТЕ В НАГЛЕЦ. НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КОЛКО НЕГАТИВНИ ГЛАСА ЩЕ СЪБЕРА, НО ТОВА СИ Е САМАТА ИСТИНА. ТУК НЯМА НИЩО НЕРЕДНО ВИДИМО!!!
+1
 
 
1. Ако бус си плаща с СМС не виждам какъв е проблема на хайваните в квартала, няма нарушен закон. 2. По точка две има полиция тя не си върши работата. 3. Ще ви разочарован но буса е до 3,5Т и се кара с Б категория , често съм ходил с такъв от Австрия до Италия и Холандия. 4. Ако буса е нарушил закон се вдига от паркинги и гаражи или му се пише глоба , къде се намира фирмата не е от значение. 5. Буса е дълъг и заема 2 места не 3 освена коне броим 3 смарта, според мен плащане за синя зона трябва да е за квартал не за улица или ако е центъра квадрант от улици за който си плащаш.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 05.04.2014 г.
+3
 
 
Като е фирмен този микробус,нямат ли си служебен паркинг?Май наистина собственикът му държи да е под прозорците му?
+9
 
 
Искрено съчувствам на живущите в този квартал, наистина е трудно паркирането дори вечер след 20 часа в този квартал, представям си какво е през деня... Също не ми е приятно като видя такива фирмени коли/микробуси, които спират насред пътя или по тротоарите и пречат на движението, но трябва да се отбележат и някои неща, които читателят, изпратил писмото, не знае в детайли - живущите, чиито адрес се води на улица, която е синя зона и плащат месечен/годишен абонамент получават правото да паркират на съответната улица безплатно колкото искат часове през денонощието, но за съжаление това не им гарантира, че ще има свободно такова, нито значи, че като си плащат тоя абонамент, не трябва да им се спира пред тяхната кооперация. Единственият начин е ако си плащаш 200 лв/месец за обозначено паркомясто, което трябва да бъде маркирано с хоризонтална маркировка и вертикален знак, на който да пише еди кво си там... име на физическо/юридическо лице или фирма, броят на заплатените места и 6-те метра разстояние. Другото - това, което се вижда от снимката, бусът е паркирал по посока на движението, а не в обратна на движението посока (в други случаи може да е било, както споменава читателят, не знам). За теглото 3,5 тона не съм компетентен и не мога да изкажа мнение. Другото лошо нещо е, че обикновено на такива малки улички, каквато е ул. "Ибър", като има много живущи, които са платили абонамент за месеца или годината и за "преизпълнили" свободните места за спиране, не назначават човек, който да събира пари, от което се възползват някои тарикати и си спират колите, без да заплащат. Единственото, което може да направи читателят в случая, според мен, е ако е убеден, че този микробус системно си спира без да плаща за синята зона - да се обади на общинска полиция и да дойдат да му напишат фиш или да му поставят скоба, това е... Успех със справянето с наглеците и тарикатите! :)
на 05.04.2014 г.
+5
 
 
Напротив,улица Ибър винаги е задръстена от коли на хора,които не живеят там,не са платили за зоната,а като се върнат от работа тези,които са платили,няма къде да паркират!А този камион е бакшиш към този проблем и не се правете на интересни,че е нормално да спира там!А за строежа на хотела(разширението),който може да накара собственикът му да си го завърши,аз не виждам такава организация!
+5
 
 
За пореден път се убеждавам,че все повече глупави лелки мрънкалници,които си нямат работа пращат разни такива снимки.Само като прочетеш точките,става ясно че написаното е от пълен малоумник.Камиона бил за транспорт на служители,бил над 3.5 тона.Дори и правилника не се знае,а се говори на изуст.Същите тези, които мрънкат за строежа на стадион Христо Ботев.Аман от Баба Вуни !
+9
 
 
Голяма реклама на Нова Трейд. Аз същю живея на тази улица и незнам някой да си плащат парко места освен един хотел и ножеби няколко магазина. Аз не плащам за място но вечер винаги има къде да спра синята зона е само забпрез деня. Интересно защо никой нищо не казва за грозният строеж на Ветко който ни тормози със затворени улици, шум и прахоляк а сте тръгвали да ревете срещу един бус на човек който си изкарва хляба с него и го спира само вечер или в неделя когато тази улица е пуста. Криете се като мишки презденя когаро разни мутри паркират където си искат а тук сте много отворени
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: