ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандал в Арменското училище в Пловдив: Второкласник тормози деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:54 / 10.04.2014Коментари (29)18041
©
Йорданка Лесова
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Тютюнджиян":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Родители на деца от Арменското училище в Пловдив се изправиха на бунт срещу второкласник, който биел и тормозел децата им. Родителите обвиняват училищното ръководство, че не се справя с проблема, който съществува вече втора година. Подали са жалби в Районния инспекторат по образование, до полицията и до кмета на града, те се опасяват че ако не се вземат спешни мерки може да се стигне и до тежки инциденти.

Проблемите за децата от втори "А" клас на арменското училище започват още в първи клас. Родителите научават от децата си, че техен съученик проявява агресивност и често ги бие.

"Имаме още в първи клас бутане по стълби, имаме нанасяне на побой, който мога да кажа, че е жесток побой върху дете. Друг инцидент, който има още със самите учители - детето още в първи клас става и удря учителката", разказа Стоян Мишинков, който е родител на второкласник.

"Синът ми е бил повален на земята и ритан в бъбреците. Моли го да спре, но той не спира и на родителската среща аз повдигнах въпроса, ходихме при директора - никакво внимание, повдигнах въпроса на родителската среща, майката нищо не ми отговори", разказва Марина Лозанова.

"Той е видял как детето е увило шал около врата на негов съученик и започва да го блъска", допълва друга майка на ученик в същото училище - Йорданка Лесова.

Близо две години родителите дават шанс на детето да се поправи, но без резултат. Сега дават гласност на случая, защото се притесняват да не се случи нещо фатално. 

"Аз също толерирах това дете, признавам го честно и искрено, но бях свидетел на една случка, бях единственият родител горе и въпросът не е, че детето се сби с друго дете, въпросът беше яростта, която аз видях в очите на това дете, един необуздан гняв, аз просто бях потресена", разказа Гинка Петрова.

"Децата ни започват да се променят, да се свиват, те се затварят и не споделят вкъщи, те започват да приемат насилието като нещо нормално", обясни майката Теодора Димитрова.

Майката на второкласника, обвинен че бие децата, отказа да говори пред камера. Заяви, че синът й не е виновен.

Родителите, от своя страна, винят ръководството на училището, че знае за проблема от самото начало и не предприема мерки. Класната ръководителка на момчето, както и помощник-възпитателката признали, че ги е страх да работят с момчето.

"Определено, с това дете имаше трудности и в момента има трудности, но те са значително по-малко отколкото са били в началато. Оплаквали са се, че едната учителка е била ударена с вратата, когато тя е била зад вратата", обясни директорът на Арменското училище Симон Тютелян.

От инспектората по образованието в града заявиха, че имат сигнал за инциденти от началото на годината. За справяне с напрежението с момчето е назначен педагогически съветник в училището.

"Наблюдаван е от педагогически съветник в училището, отделно имаме информация, че се работи с него допълнително, родителите са ангажирали двама външни психолози, които работят с детето", разказа началникът на образователния инспекторат Антоанета Пакова.

За консултация в училището е викан и външен психолог. Неговото мнение е, че вина носят възрастните - учители и родители. Две години след първите сигнали за агресия има и порицани. Директорът е наказал със забележка учителката и помощник-възпитателя на класа, самото дете също е получило забележка.

Източник: btv








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Арменското училище вече не струва.Много слаби и алчни преподаватели!Слабо ръководство,не могат да се справят с един пикльо... срам,а беше класа.
-1
 
 
Детето не е виновно....всичко е в неговото DNA то на арментците....изгнанитсите клети приотили се в BG навремето....
+1
 
 
Като не е виновен малкия сополанко, потърпевшите родители да организират децата си, да отговорят подобаващо на насилника, нека 5 дечица го наложат едно хубаво заедно, да види, че не е най-велик ....
+1
 
 
проблеми има във всички училища,но се крият,никой не предприема нищо нито директори,нито учителите..на децата се гледа като на стока за която се получава държавна субсидия+заплата.Най-страшното за работещите в училището е преместването /затова държат и проблемните деца/?
+4
 
 
Аз пък се чудя как някой татко до сега не е отишъл да му хвърли едни шамари на това келешче... защото ако някой ми бие и тормози детето всеки ден аз бих го направил. Явно някой пак чака да стане голяма беля, за да се направи нещо по въпроса
+6
 
 
Възможно е и майката да яде пердах.. Бащата да се провери. Не знам как цяла година е оставен да се задълбочава толкова сериозен проблем ?! :X
+6
 
 
Майката на това дете дори не подозира какво е чака само след няколко години:))) Шамарите, които тя му спестява в момента на нея няма да й са спестени. Няма сила на света, която може да ме убеди, че един родител не може да се справи със собственото си дете. Има, обаче, нежелание за справяне и игнориране на проблема, който ще се върне като бумеранг!!! Със същата завидна сила ще третират сина й в горен курс, щото той не е единствения ербаб. Всяко възпитание изисква време, лишения от доста неща, които харесваш да вършиш и.... не на последно място личен пример. Та в този ред на мисли...както съм се лишавала аз, а нечия кака си щрака с пръсти.... недай Боже да ми докосне нейния нехранимайко детето - ще окача и майка му и сина й на ченгел, пък нека след това ме съди. А има и друго решение....къщичка в дън гори тилилейски и доброто им отроче да си тича необезпокоявано от никой по полянките. Баси лайното...за три дена ще го вкарам в пътя...
+4
 
 
Това дете явно е с проблем.Да го заведат в някое раянно управление има детска педагогическа стая да поработят снего.Ако и така нестава има домашно учение така няма да пребива никое дете.Ако сеслучи нещи подоно на моето незнам как ще реагирам но няма да е на добре и за родителите и за детето.
+7
 
 
Детето не е виновно.По всяка вероятност е тормозено вкъщи и за това проявява агресия.Кой знае баща му какъв изрод е и го спуква от бой.Психолози и социални трябва да работят с цялото семейство,а не после като стане беля да се търси чак тогава виновен.
+5
 
 
Обикновено такива злобни деца са без бащи и затова го раздават комплексарската и се доказват колко са силни още от малки... после стават от модерните за 14-16 годишните "лоши момчета" и се движат с леки момичета, после отиват да работят нещо супер ниско платено, което не изисква образование, като ги изгонят и от там - стават престъпници... Ако все пак се окаже, че има баща, който вероятно е бил същият като него на неговите години, предупреждаваш го и ако още един път го докосне с пръст - бой и по бащата, и по пишлемето... Пожелавам успех и на децата, и на родителите, които са станали жертва на това зверче... дано го изключат от училището...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: