ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Екшън на пътя: Пловдивски полицай заплашен с убийство от близки до ДПС
Автор: Мария Морунова 09:50 / 12.04.2014Коментари (25)19549
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Румен Игнатов и Илиян Мерджанов се свързаха с Plovdiv24.bg, за да внесат повече подробности около един привидно ясен случай, в който обаче се оказват намесени интереси на важни хора от ДПС. Ето за какво става дума:

Версия номер 1, лансирана преди време по медиите

На 19 октомври миналата година 13-годишните Сали Салим и Хасан Исмаил се прибирали от спортно състезание към Асеновград. Двамата братовчеди били возени от бащата на едното момче. На Асеновградско шосе, малко преди КЦМ, задминават "Хонда" с трима мъже и една жена вътре. Единият е полицай - шофьорът. Малко по-късно хондата ги изпреварва и ченгето вдига стоп-палка. Бащата бил набит с юмруци през прозореца на колата си, а момчетата измъкнати през прозорците и зверски наритани. На разбеснелия се полицай са помагали спътниците му.
 
Версия номер 2, на пътуващите в хондата пловдивчани:

"Със сестра ми, която е канадска гражданка, решихме да се разходим до Асеновата крепост. Беше приятен и топъл есенен ден. Тръгнахме с приятели - Румен Игнатов и Георги Петков (полицай  в VI РУП), който шофираше колата". Така започна разказа си Илиян Мерджанов.

"Малко преди КЦМ Георги намали скоростта, защото имаше ограничение. Не след дълго зад нас се залепи едно "Пежо 307" и шофьорът започна да свири с клаксона и да присветва с фаровете. След това започна да ни изпреварва, изравни се с нас и през отворения прозорец започна да крещи и да псува. Спътникът му от предната седалка ни показа среден пръст, а стоящият отзад размахваше бухалка. Шофьорът ни крещеше "Гяури! Цигани! Ще ви натрошим! Ще ви избием!". Идея си нямахме защо е всичко това. Едва по-късно разбрахме, че шофьорът на пежото е искал да се отместим вдясно, за да може да ни изпревари.

После той сви рязко към нас, Георги се отклони към банкета, за да избегне удара", разказва от своя страна Игнатов. 

След това пежото ги изпреварва, но двете коли отново се настигат. Петков ги изпреварва и после спира, тъй като попадат в "тапа". 

"Водачът на пежото излезе от колата, другите двама също. Единият държеше бухалката. Георги се приближи към тях и им показа полицейската си карта. 

"Искате, да ни убиете ли?", ги попита той и им каза, че ще докладва случая в полицията. Шофьорът му се разкрещя, че нищо не може да му направи, защото "познава много важни хора". Тръгна си със заплахата "Ще те науча аз теб!", спомня си Илиян. 

Няколко дни по-късно нещата се обръщат с главата надолу и "филмът" започва. Асеновградчаните вече са подали жалба за извършено насилие срещу тях и дори са са извадили медицински, че да били удряни.

"Изведнъж се оказа, че според тяхната версия в пежото не е имало здрави млади мъже на около 20-30 години, а едва ли не две деца и чичо им, които сме пребили. Никой от нас дори не ги е доближил, камо ли да ги удря. Всичко бяха само разменени думи", твърди Румен.

Игнатов и Мерджанов обаче са категорични, че атаката срещу тях и приятеля им полицай се води от доста високи нива. Майката на Сали Салим - Айтен Салим, е функционер на ДПС в Асеновград. Тя е заместник-председател на 17 РИК и главна юристка в община Асеновград. Шофьорът на пежото е Бейсим Салим и е неин зет. 

"През цялото време от разследването течеше информация към медиите. Петков не може да се защити, тъй като е служител на МВР и му е забранено да говори с журналисти, а ние не искахме да пречим на разследването. Натискът обаче е очевиден", смятат Румен и Илиян.

Спорът ще бъде разрешен от съда, кога обаче - това остава неясно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Данаил явно е от малцинството, щом се застъпва за тях
+9
 
 
На времето не можеха да си покажат носа след еди колко си часа та камо ли да изговарят такива думи обидни ,Но сега КОМУНЯГИТЕ си ги пазят и назначават каде ли не по важни постове и тази грешка ще бъде отчетена но по късно във годините
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+18
 
 
Я направо да се вдигаме и да ги почваме мангалите.Стига сме се правили и показвали за най толерантната нация.Не може да има съвместителство с неандерталците мангали. А като се нароят още малко и 100% /така или иначе/ ще се стигне до разделение, междуособици и гражданска война.Или най малкото ,ама още сега по най бързия начин създаване на наказателни отряди за вкарване в пътя или елиминиране на шкартото , та било то и с християнски корени. КАЗАХ !!!
+8
 
 
Най-вероятно истината е някъде по средата,едните връзкари с циганската партия,но и полицаите обичат да се изтъкват със служебното си положение.Определено е имало агресия и от двете страни,иначе просто единият щеше да отстъпи,и всичко да е до там.
+4
 
 
Доколкото знам,в Асеновград живеят помаци,но за турци не съм чувала.
+11
 
 
Полицаите бият народа заради дпс,а после хора на дпс ги заплашват тях. До кога слуги на рейима?
+31
 
 
Имайки предвид фактите и познавайки наглостта на циганорите,е почти ясно кой е виновния.Мангалите си мислят,че са безнаказани,обаче много скоро няма да си намират място в България.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български футболисти в чужбина
Гергьовден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: