ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ОИЦ активизира младежи да се включат в конкурс за проект
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:36 / 17.04.2014Коментари (0)1409
©
Студенти, средношколци от професионални гимназии, ученици от горните класове и безработни младежи от общо 9 общини се запознаха подробно с новата национална инициатива "ДА създаваме ЗАЕДНО европейски проекти". 

Това стана на информационни семинари на Областен информационен център в Първомай, Стамболийски, Асеновград, Сопот, Ръжево Конаре, Калояново, Перущица, Карлово и Пловдив, където младите хора бяха активизирани да мислят за проектни идеи и подтикнати да пишат проекти, участвайки в националния конкурс. 

Екипът на ОИЦ - Пловдив проведе досега общо 7 планирани информационни събития с младежи в подкрепа на кампанията. Поради интереса на младите хора и полезността на конкурса за писане на младежки проекти в областта бяха организирани и други нови 4 извънредни, непланирани информационни семинара - един в Лъки и три в Пловдив - със студенти от Аграрния университет и от Университета по хранителни технологии. 

Освен тях, на 4 и 11 април в туристически комплекс "Асенова крепост", по време на неформални информационни срещи с медиите, студенти - стажант-репортери и стажанти "Връзки с обществеността" и специализанти по културно наследство и авторско право от Пловдивски университет също се запознаха подробно с новата национална инициатива. 

Със заявените нови 3 информационни събития - на 23 април в ОУ "Панайот Волов" и на 25 и 28 април - отново в Карлово със средношколци от СОУ "Христо Проданов", общата бройка на тематичните информационни събития за националния конкурс "ДА създаваме ЗАЕДНО европейски проекти", ще нарасне до 16.

"Като цяло младежите в Пловдивска област са амбицирани да участват с проектни идеи в националния конкурс за писане на проекти, очакваме обаче техните амбиции и идея да прераснат бързо в проектни предложения, а не само да останат като идеи", коментира Велизар Петров, управител на ОИЦ - Пловдив. 

Според него надпреварата предизвиква интерес сред младите хора, защото чрез конкура те ще повишат интереса към новите оперативни програми в страната и ще ще се запознаят с основните правила и процедури в процеса на подготовка на проекти, финансирани с европейски средства.

В Карлово например средношколци от специализираната природо-научна паралелка на СОУ "Христо Проданов" се амбицираха да напишат проект, с който да внедрят германско ноу-хау за бърза преработка на отпадъци. Техни съученици пък обещаха да напишат проекти, свързани с историческото наследство на града на Левски, както и с нови екопътеки по специални туристически маршрути в Карловския балкан.

Ученици от Професионалната гимназия по лозарство и винарство в Перущица и от училище "Христо Ботев" в Ръжево Конаре пък споделиха, че ще пробват техни идеи за национални панаири за художествени занаяти и местните традиции и бит да прерастнат в проекти.

Група студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство пък са амбицирани да организират в Пловдив чрез проект с европейско финансиране голям студентски фестивал на културното художествено творчество, на който да поканят свои колеги творци от известни университети в Европа.

"Идеята за този национален конкурс за писане на младежки проекти се приема много добре от младежите, защото така те първо се запознават практически с процеса на кандидатстване с проекти, и второ - те ще се "потопят" по-дълбото в материята и ще видят как се случват нещата", коментира медийният експерт на ОИЦ - Пловдив Митя Иванов.

"Оказа се, че част от младежите, с които се срещна нашият екип имат желание да разработват проектни предложения, да участват с проекти, например за мобилност, както и да практикуват в страни от Европейския съюз. Изобщо много млади хора са ентусиазирани от конкурса, сами проявават активност и са пълни с идеи".

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект на община Пловдив, №BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "ИзграЖдане на областен информационен център в гр. Пловдив".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Кауза Колежа
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: