ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Столипиново" настръхна: Ще спрем дори багерите! Нищо няма да бутат!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:57 / 24.04.2014Коментари (98)16859
© Impact Press Group
90% от всички сгради в квартал "Столипиново" са незаконни. Общината не може да премахне тези, в които живеят хора, тъй като така ще наруши правата им, но местната власт в Пловдив възнамерява да проведе мащабна операция по събаряне на нелегалните търговски обекти.

Утре сутринта цялата западна страна на улица "Крайна" в "Столипиново" ще бъде изчистена от незаконни постройки. Под ударите на закона попадат около 70 нелегални лавки, фризьорски салони, солариуми, гаражи и магазини за хранителни стоки.

"Това са павилиони, които не отговарят на никакви изисквания - нито на Регионалната здравна инспекция, нито на Агенция по храните. Повечето от тях не плащат никакви данъци на общината, защото нямат разрешение за търговска дейност", обясни кметът на район "Източен" Петър Петров.

На мястото на съборените незаконни бараки ще бъдат изградени зелени площи с пейки. От местната власт обещават да предоставят на всички желаещи законни парцели за изграждането на търговски обекти. Всеки може да се яви на търг, но трябва да си плати.

"Всеки един от тези граждани на квартал "Столипиново", който желае да упражнява някаква търговска дейност, ще му бъде предоставено по схема място, където може да си ситуира търговския обект, да си плаща данъците към община Пловдив и да работи като нормален гражданин на република България", подчерта районният кмет.

Новината за предстоящата инвазия на багери и полиция не се приема дружелюбно в "Столипиново". 

"Повече кражби ще има. И война ще има. Няма да можем да излизаме вънка, ще ни трепат! Ако излизам с бананите, ще ме удрят на главата да ми вземат банана! Всичко живо ще измре, по-лошо ще стане! Къде да стоим, кажи ми къде?!? На Марица?! На Марица какво ще правим - ще хващаме рибите, ще идват рибите да ни правят оборот", възмутен е Искан, уличен търговец на банани.

"Аз продавам веро, прах, такива неща, зеленчуци. Отивам на борсата, взимам. Е, колко дни стана, аз не може да си взимам лекарствата даже! Къде да се местиме, трябва пари да строим отново - откъде?! Няма пари, нито нищо!", оплаква се Маргарита Михайлова, която притежава нелегална лавка.

Леля Фанка държи незаконна квартална бакалия от 30 години. Досега тя не е платила една стотинка данък към общината, но въпреки това се чувства онеправдана. 

"Първо да ми дадат на мене работа, тогава и аз да бутам това!", настоява Фанка.

На леля Фанка разчитат поне още 20 семейства от квартала, които пазаруват редовно на вересия. "Аз вересия давам на хората.... И помощи взимат ли, или заплатата - идват, плащат мене", казва продавачката.

"Ами, хляба, чушки, домати, олио, сирене - всичко каквото има вътре, от каквото имаме нужда си взимаме. Дава на вересия. Иначе много е добра жена", потвърди Галина, жителка на "Столипиново".

Йордан Бакалов притежава незаконен хранителен магазин до близката автобусна спирка. 

"Ние искахме да плащаме. Те защо не ни дадоха да си узаконим магазините?! Бива ли сега, не е ли срамна работа да ми бутат магазина?! Три семейства изхранвам с тоя магазин! Имам фирма, регистрирана ми е, всичко!", оплаква се Бакалов, който също има нелегален магазин за хранителни стоки.

"Ще спреме, ако трябва, ще спреме и багерите! Стачка ще направиме! Няма да бутат! Тоя магазин ще остане! Ако бутат, аз кво ще правим. От тука аз вземам го вересия! Без пари идвам тука, той даваш! Шъ стане тука стачка за петък!", заканват се жителите на ромския квартал в Пловдив.

Според жителите на гетото община Пловдив няма право да събаря незаконните им постройки, след като не е осигурила елементарни санитарни условия за живот. Избите в околните общински блокове са пълни с фекалии и нечистотии, а чистата питейна вода е лукс.

Източник: btv



Още по темата: общо новини по темата: 117
10.04.2023 »
27.12.2022 »
06.12.2022 »
20.07.2022 »
18.06.2022 »
18.05.2022 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
а танковете дали 6те успеъат да спрат
0
 
 
МНОГО ПРАВИЛНО , ЗАКОНИТЕ ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ !!!
0
 
 
Подкрепям общината, да наложи спазване на закона! И всеки да плаща данък!
0
 
 
бутеите ги няма да ги гледаме на на6ия граб тия мангали или 6те си пла6тат вси4ко както ние или сапун марка малак ра6ко=
+5
 
 
Аз съм доброволец. Само ми пишете къде да дойда.
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+5
 
 
НАПАЛМ!!!НАПАЛМА ВЪРШИ ЧУДЕСНА РАБОТА!НА МЕНЕ МИ СЕ СЪРЦЕ ПОРИ,НА МАНГАЛИТЕ ИМ СЕ УЙ ТОПОРИ...АХ ДА БЕШЕ САМО МАЛКО ЗАКЪСНЯЛ ТОЗИ 10.11.,САМО ОЩЕ ДВА МЕСЕЦА...КАМЪК ВЪРХУ КАМЪК НЯМАШЕ ДА ОСТАВИМ!ПРАСЕТААА,ВАШАТА КОЛЕДА ДОЙДЕ!!!
+6
 
 
Как може само тия манговци да не плащат нищо?????? Явно тях закона не ги лови.....егати държавата.....бутайте всичко!!!!!
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+5
 
 
Държавата им отпуска помощи, а те дори здравните не си плащат и затова ако не дай си Боже ти се наложи да отидеш на спешен кабинет е пълно с мангали, ами управляващите да им удържат поне здравните като им пускат помощи мамицата им ! Ние имаме по-малко права от тях. Не може дз ги гоним, не може да ги изолираме, щото европа щяла да ни санкционира, а Франция като ги екстрадира.....?!
+11
 
 
А на ония хорица от ул.Люлебургас им затвориха кооперацията само защото нямали акт 16
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: