ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (10)
Европа пита за расизъм на Локо - Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:19 / 26.04.2014Коментари (27)8582
© Plovdiv24.bg
Организацията "Футбол срещу расизма в Европа" (ФАРЕ) прати запитване в БФС за инцидент по време на прекъснатия мач между Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) преди седмица, съобщава "Труд". Тогава банан полетя от трибуните по нападателя на гостите Вандер Виейра.

ФАРЕ е партньор на УЕФА и европейската централа изпълнява план от 10 точки за борба с расовата дискриминация, изготвен именно от неформалната организация. Централата на ФАРЕ е във Виена, а инициативите са над 700 в 37 европейски държави. Не е ясно как и от кого е подаден сигнал до организацията за банана по Вандер Виейра.

Но запитването не може да доведе до пряка санкция за домакина Локомотив, дори да се докаже, че фен на тима е извършил акта. ФАРЕ не може да налага наказания, но може да сезира УЕФА по случая.

Още по темата: общо новини по темата: 35
25.04.2014
23.04.2014
23.04.2014
23.04.2014
22.04.2014
21.04.2014
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вандер не е негър,че мятането на банана да се възприема като расизъм??
+5
 
 
Това с банана е най малкото и то е добре в сравнение с някой камък или бомба.Стига вече с тези момченца мисля ,че си казахме всичко.Въпроса е какво го очаква Локо пд и с кого .
+5
 
 
Обвивката няма значение.Значение има това което е под нея.Потниците изгониха някои етноси от Източната трибуна и Моряците имат по-голяма посещаемост от неградските навлеци.
+12
 
 
Мнение на Стилиян Петров,един доказал се човек.Далече от България. "Иначе се интересувам какво става. Чуваме се с приятели, с колеги. Следя всичко изкъсо (смее се). Последно гледах дербито Локо (Пд) - ЦСКА. Стана страхотен мач. Два уникално красиви гола. Останах много доволен от това, което бе показано. По наше време имаше повече утвърдени и изградени футболисти. Заради това някои смятат, че нивото е било по-високо. Сега в отборите има доста млади момчета, но на тях не им се дава шанс. А сред тях има доста интересни таланти. Проблемът обаче е друг. Получават се доста интересни мачове, а след тях постоянно се търси черното. Или се напада съдията, или се изразяват съмнения, че има някаква договорка. В такава обстановка трудно се играе футбол. И няма как да израсне. Никой не търси позитивното", каза той. В Англия вече няма ултраси,а само допреди 10 години се мушкаха с ножове в Истанбул.Ние нашите явно ще си ги търпим да съсипят всичко.
-3
 
 
Хората от цивилизованите общества отдавна надраснаха тези предразсъдаци! Президентът на САЩ е негър, на най-великата страна! Избран от народа за президент, предпочетен пред другите кандидати! Ще се намерят нашенци обаче, които ще си кажат: Той е маймуна, аз съм бял, и съм по - велик от него!
+3
 
 
ГРАНДА вече няма стигане бедни ми цигани...стадиони бази школи селекции...за новия сезон идват Херо и Петев...няколко от звездите на стяуа и динамо букурещ...ФИНАЛ ЗА КУПАТА...какво се случва с ТОТО-ХАНЪМАТА...тото скандали няма школа няма трибуна няма публика няма пари няма мечти НЯМА БЪДЕЩЕ...Узун Паша и потниците крадат левчетата от билети и фланелки...Зулум Ага пак се е скатал в дупката и прибира тлъста заплата...ще се помъчите още малко а после тото-крантата ще умре по окръжните групи а феновете и ще заемат местата си на новия КОЛЕЖ...да би мирно стояло не би чудо видяло :) ГРАНДА СИ Е ГРАНД...тото-кючекинята УМРЕ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Крушарски: Най-обичаме да си дрънкаме празни чинии! Да си фантазираме сме номер 1
Вижте най-доброто от мегасблъсъка на века между Фюри и Усик
Томаш: Още зимата загубихме шансове за Европа, трябва да знаем къде ни е мястото
Бурни овации, песни и мощна заря на "Лаута" при посрещането на героите от 2004 г.
Локо падна от Левски и записа трета поредна загуба в плейофите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: