ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани искат акции срещу неправилно паркиране в "Северен"
Автор: Мария Морунова 14:05 / 26.04.2014Коментари (12)6042
© Plovdiv24.bg
Жители на район "Северен" искат по-чести акции срещу неправилното паркиране. По този повод читател на Plovdiv24.bg изпрати на редакционната поща на сайта следното писмо:

"Кога ще почнат акциите в "Кършяка" по-често, да има и през нощта? На снимката е улица "Бистрица". Забележете къде е пешеходката и къде са колите. За майките с деца и колички няма да говорим! Така е и пред детска градина и училище "Райна Княгиня". Няма начин да не ходиш по улицата поне 50 метра! Но забележете има ред в паркирането "Никой не ще премине" им е девизът", с ирония отбелязва нашият читател.


Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Чета странни изказвания от рода на "като няма къде да паркират да не си купуват кола"... и не вярвам на очите си! Живеем в 21-ви век и колата ми не е глезотия, а необходимост. Ако искам и параход ще си купя. Плащам си данъка на колата като поп - 430лв годишно и какво получавам срещу тях!? Извинявайте, но е несериозно да кажете хората да не си взимат коли! Старая се да паркирам така че да не пречи, дори да е малко по-далече от вкъщи, но понякога е невъзможно. Пловдив е задръстен и не мисля че дори общината да изгради паркинги това ще реши проблема. Съгласете се че няма как общината да изгради паркинг за всеки блок или кооперация първо поради липса на парцели и второ поради липса на средства, защото говорим за много пари. Истината е че не трябва да се дава право на строеж на дадена сграда, без всяко жилище да е обезпечено с поне 2 паркоместа както е в много страни. Тук гаражи се строят, но се продават на цени непосилни за много хора. Как смятате човек изтеглил кредит, който ще връща цял живот да даде още 10-15000лв за гараж. Е няма как да стане и ги разбирам хората. Колкото до коментиращите, които предлагат да си махнем колите поради факта че управляващите ни са глупаци, мога да кажа само едно - нито съм любител на шофирането (удоволствието ми е заменено с нерви имайки в предвид културата на шофиране на повечето водачи), нито приветствам идеята да давам по една шапка пари за данъци, застраховки, винетки, гориво и поддръжка на колата си, нито давам всички тези пари, за да се изтъкна пред обществото. Карам кола по НЕОБХОДИМОСТ. Пътувам често в София и там примерно използвам метрото, защото ми е удобен транспорт, спестяващ ми нерви и пари. В Пловдив няма как да използвам градски транспорт, така че съм ПРИНУДЕН да използвам кола.
+3
 
 
Искам да попитам на местата пред блоковете на които трябва да се паркира от живущите има поставени гаражи които ограничават паркоместата,общината прибира наеми,а има и хора с клетки които не живеят там, какво трябва да се случи и въобще нормално ли е хем да събира наеми и да ограничава местата за спиране ,хем да налага глоби за паркиране.Това не е ли наглост?
-2
 
 
разбира се че не са виновни хората утре и вашата кола може да е там Престанете да си чешите езиците явно си нямяте друга работа Срамота е.2-ма се карат третия печели.РАЗБЕРЕТЕ ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ че само общината е виновна за това положение.Коли ще има и за в бъдище,трябва да се измислят места за паркиране.Общината да отдели по 1 парцел за всеки квартал за паркинг а не само да лапа пари от хората БИРНИЦИИ!!!!!
+1
 
 
Дано скоро да започнат по чести акции не само в квартала, а в целия град!
+6
 
 
Ще търсят докато намерят място за паркиране. Като няма къде да паркират да не купуват кола. А пешеходците откъде ще минават ?Всеки трябва да каже какво иска хаос или ред, това се отася не само за паркирането, а за всичко останало.За кооперацийте че нямат необходимия брой паркоместа или гаражи е вярно, но така е, калпав закон ателие или офис който има най-много нужда от паркоместа не бил необходим гараж, и какво е това сграда със смесено предназначение жилища и офиси заедно. Спешна промяна на закона.
+3
 
 
Не са виновни хората че няма къде да паркират да са мислили тези които дават разрешителни за строеж на згради с неизползваеми парко места.
+5
 
 
Това си е направо издевателство!Наистина ли никой не следи за спазването на законите в тази държава?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: