ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев зашлеви нов шамар на Левски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:08 / 26.04.2014Коментари (107)15794
Тимът на Ботев спечели с 2:0 домакинството си на Левски в мач от 35-ия кръг на "А" група пред пълните трибуни в Коматево. "Жълто-черните" стигнаха до успеха с голове на Алесандру Куртеан в 42-ата минута и Иван Цветков в 90-ата минута.

Така "канарчетата" продължиха с доброто си представяне над "сините" като домакин. От както пловдивчани се завърнаха в "А" група столичани нямат победа като гост над тях.

Алесандру Куртеан изведе Ботев напред в края на първата част. При опит за контраатака Генков върна лошо към Туре, след което Крумов остави своята зона и последва центриране на Доре, който намери Юнес Хамза. Деветката на "жълто-черните" сбърка сам срещу Блажевич, но при последвалия рикошет топката попадна в румънския халф, който отблизо прати топката в мрежата с левия крак. Това и бе най-опасното положение пред една от двете врати през първите 45 минути.

След почивката двата тима вдигнаха оборотите и положениято не закъсняха. В 55-ата минута Туре изпусна от чиста позиция да възстанови равенството. Френският футболист бе изведен от Радо Цонев сам срещу Адам Стаховяк, но полският страж спаси.

В ответната атака Юнес Хамза също се отчете с пропуск. Нападателят на "канарчетата" бе изпуснат от бранителите на "сините" от корнер, но от 2-3 метра пропусна да се разпише.

Мъри замени Вандер Виейра с Ромарио Кортзорг в 60-ата минута. Последният още с първото си докосване можеше да удвои при подаване с пета на Хамза, но стреля в аут останал сам срещу Блажевич.

Последва светкавична контраатака, Доре с хубав финт остана очи в очи с Бложевич, но стори по-трудното пращайки топката далеч от вратата. 

Валери Божинов замени Туре в 65-ата минута. Именно той в 77-ата минута пропусна отлична възможност да изравни, като от 10 метра прати топката над гредата.

Нов шанс се откри пред Божинов в 83-ата минута. Нападателят успя да се откъсне от бранителите на домакините в наказателното поле и стеля, но ударът му отново не успя да намери очертанията на вратата.

Иван Цветков фиксира крайното 2:0 за Ботев. Заменилият в 85-ата минута Юнес Хамза се разписа с техничен удар след асистенция на Феребори Доре.

Ботев - Левски 2:0
1:0 Куртеан 42'
2:0 Цветков 90'

Ботев: Стаховяк, Христов- к., Лукин, Спрокел, Минев, Иршак, Анисе, Куртеан (Огнянов), Вандер (Ромарио), Доре, Хамза (Цветков)

Левски: Блажевич, Крумов, Мюлдер, Д. Димов, Орачев (Нунеш), Гаджев-к., Старокин, Р. Цонев, Туре (Божинов), Мисяк, Генков (Макриев)


Още по темата: общо новини по темата: 13
29.04.2014
28.04.2014
26.04.2014
26.04.2014
26.04.2014
26.04.2014
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Специално искам да изкажа удовлетворението си от публиката на Ботев! Стадионът като се пълнеше, в минаващите фенове покрай мен виждах радост, удохотворение, позитивизъм. Бяха дошли на празник! Множество млади хора, момичата, жени! Забелязах изненада дори в очите на полицаите, от качеството на нашата публика! По време на мача не видях непристоен акт от страна на феновете! Надявам се, този път от БФС да нямат повод за наказание! Оправдаваме очакванията на собственика, че за нашите фенове футболът е празник, а не война!
+1
 
 
Постигнахме привилегията, да се дава почивка на основни футболисти - Минев, Христов, Иршак, Анисе, Хамза, Доре в отделни мачове. Добър шанс за Филипов - със силно второ полувлеме срещу Литекс като десен бек, и много слабо второ срещу ЦСКА като ляв. Може би шанс за друг бек от юношите. С нетърпение очакваме Серкан, сигурен съм, че ще го видим още срещу Черно море. Шанс за Педро. Неубедителните до тук през сезона Ромарио, Огнянов, Сърмов, имат може би последни минути в оставащите четири мача да се докажат. Но да не прибързваме с изводите. Помним, в каква дупка беше изпаднал Вандер, и как играе сега, какво недоволство имаше срещу Педро.
+6
 
 
На мен също Ванката и Вандер са ми любимците в Ботев,но за мен не Цветков реши този мач.Всички знаем за качествата му,но гола за него си беше детска игра.Ако трябва да отлича някой,това е Доре,които с лекота подминаваше по 2,3,дори 4 състезателя с топка в крака.Не бе много съсредоточен,иначе влизането на Ванката, щеше да е при свършил мач.Но и на мен ми се иска да го гледам поне по едно полувреме,Цветков си е класата в Ботев.
+1
 
 
Аз си мисля,че макар и с друг треньор,следващата година ще я караме по същия начин.Според мен,едва когато стадиона е готов,и когато в стартовите състави има поне 6-7 човека,юноши или емоционално обвързани с отбора,тогава ще започнем да мачкаме наред.Не знам дали някой се е замислял,но любимците ни,даващи всичко от себе си,видяха как се пълни стадион с 15-17000 фена.Румънците още не са разбрали какво е Ботев,личи им по това колко се раздават.Едва ли Вандер,Цветков и Педро са най-класните футболисти,но просто другите не играят на 100%,според мен и на 50% не играят.Педро беше от най-слабите в състава,но на раздаването му,повечето в жълто изглеждат доста статични.Ще трябва търпение!Eдин нов треньор,няма да сътвори чудеса,но поне феновете ще се кротнат,че не се търпи на моменти.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+6
 
 
Честита победа ! На мен пък ми хареса играта на Ботев в този мач . Незнам защо има толкова много негативни мнения !? Подуенци не са толкова слаби колкото си мислят повечето. Доре беше над всички отново. Само незнам защо, треньорчето не взе в групата Серкан, като е много по-добър футболист от Огнянов и Сърмов взети заедно ! Ето това е отговора на всички които се питат, защо не можете да овладеете центъра . Цветков и Серкан ще му вършат страхотна работа на хасковския в центъра, ама шубето е голям страх !
+8
 
 
Иван Цветков е с една класа над Хамзата, завършен голмайстор със техника,пасове,поглед върху играта,не знам защо седи резерва и го пускат пет минути преди края,80% от мачовете този сезон ги изиграхме без Цветков и Вандер а те са най добрите ни играчи, Мъри сам си изкопа гроба.
+6
 
 
Този мач или по-скоро тази "игра" на нашите ми съсипа нервите. За пореден път. Тактиката ни за пореден мач е изритани топки от защитата напред към Борко и той ако може да ги преБори 2-3-ма. Без разигравания от халфовете, без влизания по крилата (Данчо направи 1-2 опита чак второто полувреме). Мачкане на топката, ритане и блъскане без комбинативност. Една свястна атака първото полувреме и гол, въпреки че Хамза са спъна в топката. Второто имахме ситуации, но пак игра нямаше. Халфовете играят със страх да не загубят топката и не смеят да напреднат в центъра и да търсят разиграване. Имаше ситуация дори топка подадена на наш играч в половината на Левски в центъра, пред него на 15 метра няма никой, а той я връща на защитата. Може би това са тактическите указания на Мъри, но аз не мога да се радвам на това. Това беше най-слабия ни мач на базата. С Черно море въпреки хикса ми харесаха повече. За вуйчо Ваньо - големец. Обичам го и съм щастлив, че имаме такъв футболист. По-добър е от Хамза, но може би няма толкова въздух вече. Между другото Бербатов днес вкара подобен гол с небрежно отиграване. Хайде всички на финала. Дано сезона завърши подобаващо - купа и оставка на Мъри.
+16
 
 
Честита победа, ботевисти! Голът на Вуйчо Ваньо, голям кеф! В такъв важен момент, цъкна топката като на шега, и никой не трепна! Бербатов му е съгражданин, приятел, и намирам нещо общо между двамата! Ванката се оказва златната ни резерва, както и Педро! Играта ни беше на обичайното ниво. Халфовата линия отново не можа да вземе превес. Имаме изключително сърцати бекове, и двамата национали. Централните защитници са на високо ниво. Анисе се раздава на макс, Иршак е железен, Доре играе като лъв. Крилата ни се връщат, помагат. И пак не можем да овладеем центъра. Второто полувреме, на няколко пъти, левскарите ни натикаха в наказателното поле, и голът висеше на косъм! И това се случва почти във всеки мач. С Локо Сф, отбор, борещ се за оцеляване, картинката беше подобна. С ЦСКА загубихме центъра, с Локо Пд, и т.н. Днес шансът беше на наша страна. А в миналия кръг, ЦСКА надигра Левски!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: