ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Икономисти: Задължителните почивни дни са най-големият проблем пред икономиката ни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:46 / 30.04.2014Коментари (25)4672
©
Всеки един ден, в който държавата ни задължава да почиваме струва около 300 млн. лв. на хазната, изчисляват икономисти. В сутрешния блок на ТВ "Европа" Георги Стоев коментира, че проблемът с извънредните неработни дни се е превърнал в проблем номер едно пред икономиката ни през последните години. Освен това всички анализи показват, че в дните, обикновено съботи, в които отработваме, коефициентът ни на полезно действие е драстично намален.

Само в рамките на месец за втори път ще почиваме извънредно. На Великден неработните дни бяха четири. Сега за Гергьовден са цели шест. Според икономисти сгъстения празничен календар на българите се превръща в сериозен проблем пред икономиката ни.

По време на задължителните почивни дни едва една пета от сънародниците ни работят поради различни причини. Това, според икономисти, води до огромни пропуснати ползи за държавата. Трудът на българите за един ден се изчисляват между 220 и 300 млн. лв.

Все пак има и нещо положително в дългите почивки. Освен естествената радост от ваканцията, многото задължителни неработни дни се превръщат в екзотика и за чуждите инвеститори.

За илюстрация през тази година извънредните почивни дни за българите са 12, които сме компенсирали с отработване в три съботи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тия са егати икономистите, щом почивните дни са им най-големия проблем ... в тая държава всеки стана "икономист" ...
Aнонимен
на 30.04.2014 г.
+1
 
 
РЕШЕНИЕТО е простичко...НС няма право да мести дните и да обединява почивките! Както са си, така следва да се работи и почива! Те правят това заради СЕБЕ СИ и заради ДЪРЖАВНИТЕ ТЪРТЕИ-СЛУЖИТЕЛИ ! А който иска да си ги обедини почивните дни да ползва ОТПУСКА....Това е. Другото е като...смяна на пола: Господ е сбъркал и ме е направил мъж, а аз искам да съм ...жена.
+4
 
 
ама това ли са били големите проблеми на държавата .... ами разпродадените предприятия , ами парите за циганите , ами екскурзиите на политиците , ами окрадената здравна каса .... то май единтсвено това му остана на българина господа тъпоикономисти ... щото всеки знае да иска , а да дава по 600 лева заплата , а осигуровките разбира се , да са на минималната. И после за кого вървят тия реклами на нови автомобили и джипове по телевизията , за редовия работник ли да си купи? Да ви е*а майката ... И весели празници
+5
 
 
наи големият проблем на тази държавата са кръвопийците които нищо неправят а имат палати ! Тези който вместо на учителя доктора професора работника които по цял ден бачка като кърт получават по 200 евро от които му се прибират 80 % пак от същите тези пумяри като данъци акцизи тоци вода въздух земя ..... КаК в Германия трудът на тези хора е оценен на 3000 евро а тук на 200 евро ???? Знаем как с КРАЖБА и същите тези нагли говеда ни казват че и много почивка са дали на робите си .. Ама онзи горе записва записва паразити пишат ви в сметката !!!
+2
 
 
Българинът по празници харчи огромни суми независимо в какво материално състояние е, дати като 6 май, като 24-25 декември, Великден дават поминак на много хора, абсурдно е и ичключително плоско да се смята просто колко влиза в хазната на годишна база да се дели на 360 и да се правят малоумни коментари. Харчовете, които се правят по време на тези празниците никой не ги включва. Да не говорим, дебилното окачествяване като "най-големият проблем"... БЕЗ думи съм от дебелоочите и наглостта на тези специалисти...
0
 
 
"най-големия проблем"? Тези хора съвсем изтрещяха..
+1
 
 
ми даите нон стоп да работим в полза на ши*аните управници,си е*ат маиката...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба от автомобил край Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: