ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Юношите на Ботев: Има ли смисъл да продължаваме?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:56 / 02.05.2014Коментари (21)9204
© botevplovdiv.bg
"Има ли смисъл да продължаваме?" - това беше въпросът, който юношите на Ботев от набор 98 си задаваха след края на финала за Купата на БФС срещу Литекс. Но този въпрос не беше продиктуван от загубата, а от начина, по който тя дойде. Още в първия си голям финал "жълто-черните" се сблъскаха с действителността на българския футбол.

Може би Литекс изигра по-правилно мача от "канарчетата", всеки отбор има своите силни и слаби моменти. Но не е нормално двубой от подобен ранг да не се решава от футболистите, които взимат участие в него. Не е нормално съдийската бригада с лека ръка да обезличава труда на Иван Кочев и възпитаниците му. Тези момчета живеят с футбола и мечтаят един ден да са на мястото на техните кумири. И последното нещо, което заслужават, е някой умишлено да убива мечтите им.

Случайно или не, съдийството в подкрепа на Литекс в голям финал при юношите, не се случва за първи път. Преди година, във финала при набор 99, ловчанлии победиха пловдивския Векта с 1:0. Тогава мачът бе белязан от 2 спорни дузпи в полза на "оранжевите", последната от които бе дадена секунди преди края на редовното време. Именно от втората спорна дузпа Литекс спечели мача, а в знак на протест от безумните решения на главния съдия, "черно-белите" отказаха да участват в награждаването след последния съдийски сигнал.

Обръщаме се и към представителя на зоналния съвет на БФС към Велико Търново, който изнесе слово след края на срещата. Г-н Горанов, нямате право да наричате "лумпени" хора, които са пропътували 180 км. в делничен ден, за да създадат футболна атмосфера и да подкрепят младите таланти. Защото футболът е направен за феновете, децата се радват, когато играят пред публика, а не пред пустеещи трибуни.

Представяме видео с четири от спорните ситуации в двубоя, както и попадението на Литекс:

1 - несъществуващ жълт картон на футболист на Ботев за симулация в 10-ата минута на мача;
2 - спиране на голова атака на Ботев, без видима причина за това (играта се спира от съдията само ако получилият контузия футболист е ударен в главата, а в случая не е);
3 - неотсъдена явна и чиста дузпа за Ботев в последната минута на мача;
4 - игра с ръка на футболист на Литекс в наказателното поле, след изпълнение на пряк свободен удар, в края да добавеното време.



Източник: botevplovdiv.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ботевисти, извън темата: гледах някои от другите клипове, които се появяват след края на приложеното видео. Има два клипа от мача в Ловеч, когато спечелихме с 1 : 0. След края на мача футболистите ни бяха в еуфория, подобно на феновете. Бобан, Вандер, Петко Атанасов, Иршак, са на нашите честоти! А сега все едно има стена между фенове и футболисти! Дали претръпнахме, и вече любовта ни не е така силна!
-2
 
 
Едно нещо ще ви кажа...може на някои хора да им стане криво,но футбола за деца и юноши не трябва да се гледа и коментира от гледна точка на родители с болни амбиции и разни журналистчета с тесногръди и пристрастни евиждания!Децата са си деца и при тях играта е преди всичко друго и честта и желанието за победа!От всичко ,което видях на видеото,няма нищо общо с това което се коментира по-горе в статията!Научете децата да губят с чест и да продължават по същият начин да играят във всеки мач за победа!Не принизявайте техния ентусиазъм и желание за игра и просперитет с дребни провокации и интрижки от рода на това,че ние сме непобедими,но все ни прецакват!Когато те се научат да губят с достойнство и да имат респект към противника и съдиите,тогава ще се завръщат по-силни на терена и ще доказват качествата си!!А по този начин само им врвдите и им вменявате ка1чества на пораженци,които винаги са ощетени!!До0статъчно е това че са играли добре и са показали,че са достойни за шампиони!Иако са си направили нужните изводи,догодина ще се завърнат и ще спечелят!
+2
 
 
Момчета, в живота лесни пътища няма. Успехът трябва да бъде изстрадан, преди да бъде постигнат. Бъдещето е пред вас и пред Най-великия отбор в България, а онази Мърша е нещо временно, за което никой няма да си спомня след няколко години, когато вие ще сте №1 и всички ще говорят за вас! Така че - на работа и помнете, че Всичко на този свят се връща един ден!!!
-16
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 02.05.2014 г.
-16
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+13
 
 
ДА! ИМА СМИСЪЛ! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ НАПУК НА ВСИЧКО И ВСИЧКИ! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СТЕ ТРЪН В ОЧИТЕ НА БФС, ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ БЪДЕЩЕТО НА БОТЕВ Пловдив И НИЕ ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАС! НЕ ПРЕДАВАЙТЕ БОТЕВСКИЯ ДУХ, А ИМЕННО - БИТКА ДО КРАЙ! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ И ЩЕ УСПЕЕТЕ! САМО БОТЕВ!
-1
 
 
Няма значение, това им е утешителната награда. Титлата е невъзможна, може да се разминат и със среброто
+36
 
 
Момчета, във вас е духът на Христо Ботев! Той да е бил малодушен! Или той не се е сблъсквал с несправедливости! Горе главите, какво значи някаква си загуба! Стискате зъби, и продължавате с още по-голям хъс! И догодина, искайте същия съдия да ви свири, и ги отнесете със все съдията! Никой не може да ви отнеме мечтите! Нашата школа прави първи стъпки, за разлика от тази на Литекс. Децата от набор 2001 спечелиха турнира в Сопот. В темите за Локомотив писаха за този турнир до втория кръг, и след това спряха!
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Момчета, не сме приключили още! У дома трябва да играем още по-добре!
Чико: Преди финала на 15 май фенове на Ботев ми показваха по 4-5 пръста, но тогава затворихме устите на половин Пловдив
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: