ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев изпусна бронза след класическа загуба от Литекс
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:20 / 08.05.2014Коментари (176)10630
© Bulphoto
Ботев се прости с надеждите си да спечели бронзовите медали, след като загуби с класическото 0:3 от Литекс в Ловеч. Тимът на Станимир Стоилов изоставаше на 2 точки от ловчанлии и само победа запазваше шансовете на "канарчетата" за място в топ 3.

Въпреки това "жълто-черните" успяха да изпълнят целта си пред ръководството - класиране в евротурнирите, след като си осигуриха мач с шампиона Лудогорец във финала за Купата на България.

Възпитаниците на Миодраг Йешич доминираха тотално на пловдивчани през първата част и логично се оттеглиха с два гола аванс. Симеон Славчев откри резултата в 6-ата минута. Халфът се извиси в наказателното поле и засече с глава центриране от корнер за 1:0.

Джордан удвои преднината на домакините в 39-ата минута. Колумбиецът получи пас от дълбочина, елиминира Алесандру Бенга и с топовен изстрел прати топката неспасяемо в мрежата.

През втората част Мъри пусна в игра Мариян Огнянов и Луис Педро, които пораздвижваха малко играта на "канарите", но до чисти голови положение те така и не успяха да достигнат.

Уилмар Джордан сложи точка на спора в мача с втория си гол във вратата на Ботев в 68-ата минута. Таранът получи чудесен пас от Момчил Цветанов и засече центрирането в мрежата на Адам Стаховяк за крайното 3:0.

С победата Литекс си бетонира 3-то място с актив от 69 точки. Ботев остана 4-ти с 64 пункта.

Литекс - Ботев 3:0
1:0 Славчев
2:0 Джордан
3:0 Джордан

Литекс: Пиргов, Божиков, Бодуров-к, Миланов, Попов, Берберович, Славчев, Руменов (Цветков), Цветанов (Горанов), Асприля, Джордан

Ботев: Стаховяк, Минев-к, Спрокел, Бенга, Филипов, Иршак (Педро), Анисе (Огнянов), Сърмов, Ромарио (Цветков), Вандер, Хамза

Още по темата: общо новини по темата: 7
08.05.2014
08.05.2014
08.05.2014
08.05.2014
07.05.2014
07.05.2014
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Както влезеш в мача, така и ще го завършиш. От самото начало Литекса ни награбиха. Възловите ни футболисти Иршак и Анисе, които трябва най-активно да участват в битката за завладяване на центъра, трябваше да се пазят. Това се отразява на играта им, и оттам - на играта на всички. Загубиш ли битката в центъра, футболистите се обезверяват. Започват да играят като обречени, и голът не закъснява. Минев, който е доказан боец, беше неузнаваем. Бенга, Филипов, играха по съвсем различен начин от предния мач. Имаме опции Иршак и Анисе да бъдат заменени. Сърмов, Огнянов, Серкан, дори Ромарио, Цветков, Куртеан, могат да играят като халфове, още повече пък по необходимост. Помните, Галчев като му забраниха да играе своята игра, и да се пази от картони, че не приличаше на себе си. Сега някои коментират, че Иршак бил слаб. Пазиш ли се, не се ли раздаваш изцяло, нещата не се получават. Притеснява ме, че срещу ЦСКА Иршак и Анисе пак ще са вътре, и пак ще играят с едно на ум! Това ще е самоубийствено за отбора! В много коментари се говори за пускане, договаряне и т.н. Това е опит за бягство от реалността - опит за самовнушение, че ако не беше договорен мачът, ние щяхме да изглеждаме по различен начин.
+6
 
 
Снощи отбора с нищо не се различаваше по този от времето на Селския, ама по абсолютно нищо. Половината отбор, който снощи игра е за махане. Говорим постоянно, че привличаме нови и нови футболисти - ами как да не го правим тия Ромариовци, Сърмовци и Огняновци, дето рядко попадат в титулярния състав и нямат един точен пас?! Някой, ако може да ми обясни къде ни бяха халфовата линия и крилата ще съм му много благодарен.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 09.05.2014 г.
+10
 
 
Да доведеш със себе си 5-6 футболисти, след това да купиш 5 ръмънеца и да не можеш да ги мотивираш да играят? Ей това не го разбирам. Та, това е цял отбор! Може мача да няма значение, но защо такава игра? И кой определи, че тия последни мачове нямат значение? За теб, г-н треньор може да нямат, но за нас феновете има значение! Или качества като чест, достойнство са ти чужди? Та можеше да сме и с медали в класирането! Това се нарича преяждане с власт, безхаберие, самовлюбеност, показност на сила и власт, която в лицето на треньора ни доведе до тук. Не ми се мисли какво ще е в неделя, срещу надъханите чорбари. В тоя ред на мисли не знам как ще изглежда отбора в Бургас, от къде и как ще дойде мотивацията за стойностна игра, камо ли за победа.
+5
 
 
Има една конспирация, че ако Левски стане 4-ти, може да го добутат служебно към Лига Европа. Евентуално да не дадат лиценз на ЦСКА, или някаква далавера с Литекс да направят. Аз лично не вярвам на тези писания, по-скоро Мърльо вече е отписал първенството и му е все тая какви са резултатите и на кое място е. Макар че на мен не ми е все тая дали ще сме на 3-то или на 5-то място, и дали говедата ще са пред нас или зад нас!!
+6
 
 
Кучетата си лаят - кервана си върви...някой по-долу написа да не се бъркаме в работата на треньора, а нашата работа била да подкрепяме отбора - ама аз не искам да покрепям ТОЗИ отбор, а отбор който се старае, играе и дава сърцето си за отбора. А как ще стане това, след като в българския футбол и особено при нас е пълно с наемници. Те са дошли да печелят и ВЪОБЩЕ не ги интересува какво преживяваме ние...Това вчера си беше анти-футбол...от мача с Щутгарт досега е пълна трагедия с дребни проблясъци по 10-20 минути в някой мач...
-4
 
 
Жълтъците извън тройката и им се подарява купата,схемата отдавна е начертана.Мустакатия псевдо-българин отдавна е платил ,за да е вземе.ЧЕСТИТА ПОБЕДА НА ЛИТЕКС
+2
 
 
Само не можах да разбера какво общо има загубата на Ботев с патологичната злоба на шепа наркоманизирани буфери, които живеят само от омразата и сеят раздор между двата пловдивски отбора. Да, Ботев загуби. На всеки истински ботевист му е кофти от такива мачове. Но предлагам на злобарчетата в черно-бяло да си гледат тяхната паница, защото следащият сезон може и да няма Локо! И тогава никакво съчувствие за вас!
0
 
 
156 коментара.Значи загубата на Ботев е докарала до лудост циганската общност.Нулева толерантност към малцинственият обор.
0
 
 
Головите положения ги няма, купата ще е осрана.Анисе по дискотеките ще е най-новото приключение.На Хамза заплатата му е голяма,а резултата никакъв го няма.На Вандер брадата му голяма, а гол няма ли да вкара.Мъри ги тренира правилно, а играта върви неправилно.Милиони за селекция, на Бенин резиденция.Херо на хранилка ще се нареди,правилната схема ще опозори.Сърмов мотиката да хваща, и за Бенин да се нагажда.Цанко много ги разбира, шампионска лига ще открива.Срам, позор и безхаберие имат голямо парично измерение.Играта не върви, а Мъри договора си ще поднови.Тениската всичко ви предрече, и на срам ви обрече.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Лъчезар Балтанов надъха малките национали в Пловдив
Мертенс тренира с отбора, Ботев почна подготовка за "моряците"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: