ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Протестиращи лекари в Пловдив: Здравната ни система е починала
Автор: Мария Морунова 14:26 / 15.05.2014Коментари (7)3465
Медиците в пловдивските болници и ДКЦ-та излязоха на символичен протест днес от 12.30 до 13.00 часа, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Протестиращите бяха с лентички с българското и европейското знамена на реверите си. Датата е избрана за общоевропейски протест на медиците. 

Пред ДКЦ І председателят на колегията в града на тепетата д-р Георги Кръстев обясни, че настояват за  отпадане на Постановление № 94 на Министерски съвет, което променя условията за работа в лечебните заведения. Поставят и ултиматум на властимащите това да се случи до 30 май, в противен случай ще излязат на ефективни стачки. Ще бъдат поискани оставките на ръководството на МЗ и НЗОК.

Пациентските организации също подкрепят лекарите в протеста им. И се обединяват около идеята, че цитираното постановление отнема правото на лечение на българите.

Пред ДКЦ І медиците подредиха композиция, която символизира реанимацията на починалата здравна система в страната ни. Като бяха експонирани пластмасов скелет и манекен за обучение при реанимация. До тази композиция се намираше амфора, до която бяха подредени патерици. Те показваха желанието на лекарите в града да се борят за каузата. Цялата тази картинка д-р Кръстев цветно нарече "по-добре куцо куче, отколкото мъртъв лъв".

Лекарите подредиха и плакати, а едновременно 1500 балона, осигурени от Районната лекарска колегия, бяха пуснати във въздуха. Цветовете и на балоните бяха като тези на протестните лентички на реверите на лекарите - бяло, зелено, червено и синьо, цветовете на знамената на България и Евросъюза.

Представител на сдружението "Муковисцидоза" връчи декларация на д-р Кръстев, с която изразяват подкрепата си към протеста на медиците. Председателят на колегията пък обеща тази декларация да бъде изпратена в централата на Лекарския съюз и в Комисията по здравеопазване в Брюксел.

За финал пациент взе думата и пожела успех на протеста и истинско здравеопазване в страната ни. Освен него и други граждани и пациенти подкрепиха символичния протест на пловдивските лекари.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Здравеопазването ни е напълно неадекватно,учреждението Здравна каса е напълно излишно!
+1
 
 
Починала е,защото оперирате сливици,а пишете все едно сте присаждали сърце!!! Пациента стои в болницата 3 дена,а вие пишете 23!!! А през това време някой знае ли какво се изписва и колко???? А това не е само в една болница!!1 Знаете ли колко са в България работещите на тоя принцип??? И тръгнали да реват и протестират-наглеци!!! Вие я докарахте до тук системата!!!
+1
 
 
Трябва да е закрят тази здравна каса и вси4ки тартеи в нейа дето само зимат заплати, а ни6то не правят!!! И тя пари да ги дадат на болниците а не да хрантутим здравната каса и нейните 4иновници !!!
+2
 
 
Да! За огромно мое съжаление,самата истина за здравната ни система в България! Най-важното звено,което трябва да бъде на ниво! Поради това,че нашите "управляващи" са алчни дотолкоз за пари,че отделят минимални средства за здравната ни система...Дай боже някой ден всичко се нареди в страната ни...като в противен случай все повече и повече български граждани ще виждаме на втори терминал , летище София!
на 15.05.2014 г.
+3
 
 
Невена,разликата е в това,че всеки сам,колкото му стигат силите се бори за своето здраве, а те се борят за парите си а не за нас.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 15.05.2014 г.
+3
 
 
Оказа се,че не само пациентите,но и лекарите не са доволни от новата здравна система,това означава,че цялото ни здравеопазване е критично!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: