ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев загуби от Лудогорец финала за Купата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:38 / 15.05.2014Коментари (355)34347
Ботев загуби с минималното 0:1 финалът за Купата на България от Лудогорец. Срещата се игра на стадион "Лазур в Бургас.

Мачът започна с около 10-на минути закъснение, заради хвърлени на терена ленти от публиката на "канарчетата".

Още от първите минути двата отбора се захапаха в здрав битка в средата на терена.

"Жълто-черните" се опитваха да пресират, чрез Хамза и Доре, Лудогорец дълбоко в неговата половина, което създаваше затруднения на шампионите при организирането на атаки.

Първата чиста възможност се откри пред Марселиньо. След пробив от дясно, Александров пусне по земя на бразилеца, който не успя да уцели топката, останал сам срещу Стаховяк.

В края на полувремето Безяк взе лек превес при битката с централните защитници на "канарите" и успя да свали няколко добри топки към съотборниците си, но те не успяха да се възползват от тях.

В самия край на полувремето пък "канарчетата" се активизираха и организираха няколко остри влизания, чрез Хамза и Доре, но защитата на Лудогорец се справи.Второто полувреме започна доста по-активно с атаки и към двете врати.

В 56-та минута започна зарята на феновете на Ботев и в същата минута, при едно центриране от корнер, се получи разбъркване в наказателното поле, при което най-ссъобразителен се оказа Роман Безяк, който разстреля Стаховяк за 0:1.

След подновяването на играта феновете на Ботев запалиха факли, но когато ги хвърлиха към терена се запалиха лентите, останали от хореография

та при началото на мача.

Разгоря се сериозен пожар и се наложи да влиза пожарен автомобил на терена.

В същото време, докато пожарникарите гасят пожара, двама фенове на Ботев нахлуха на терена.

Съдията прекрати временно двубоя, докато ситуацията на терена не бе овладяна. 

След около 18 минути пауза двубоят бе подновен, а Станимир Стоилов веднага направи първата си смяна. В игра се появи Луис Педро на мястото на Куртеан, а малко по-късно Вандер Виейра замени Мариян Огнянов.

В 82-та минута Ботев получи възможност да изпълни пряк свободен удар в опасност близо до врата на Стоянов. Вандер застана зад топката, но вместо стреля директно изпълни заучено положение, от което не последва нищо.

Още в следващата атака Минев центрира добре към Хамза, който стреля опасно от воле, но топката премина на метър от сглобката на вратата.

В продължението на мача нервите на Вандер не издържаха и той влезе грубо в краката на Михаил Александров, за което получи директен червен картон.

В яда си пък феновете на жълто-черните изпотрошиха няколко от седалките на стадиона в квартал "Лазур" в Бургас, счупиха една от оградите на сектора, а няколко от бултрасите опитаха да нахлуят на терена, което бе причина за ново дълго прекъсване на мача, а секунди след подновяването съдията даде последния сигнал.

Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сърджан Лукин, Сивард Спрокел, Веселин Минев, Томаш Иршак, Абел Анисе, Мариян Огнянов (Вандер Виейра), Куртеан (Луис Педро), Юнес Хамза, Фериборе Доре
Още по темата: общо новини по темата: 298
30.05.2014
28.05.2014
21.05.2014
20.05.2014
19.05.2014
19.05.2014
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Понеже ви гледам,че повечето дето пишат,са хал хабер на тази тема.Няма как,да кажете,че заради една шепа малоумници,всички били такива!Това е и при нас и при тях,и при Левски и ЦСКА,така е почти навсякъде по света! Така,че преди да пишете и говорите простотии,влезте по страници,където се качват подобни клипове,от Турция,Сръбия,Румъния,Гърция,Русия,Италия,Франция,
Англия,Германия и така нататък.Ако видите там,за какво става въпрос,това тук,ще ви се види,като детско филмче!!!! Като това,което стана на дербито,аз също съм против Коко Динев,но няма как да рискуваш здравето и живота на странични хора,за да си постигнаш целите! Не съм съгласен с,каквото и да е насилие и агресия,това са фактите,с които прокуратура,полиция и уж някаква държава трябва да се борят до изкореняването му,колкото може повече! Закони,правила,нулева толерантност,иначе все ще е така
0
 
 
:) Не видях разликата между нас и циганите от локомотив, даже по-лошо. Цял сезон се мъчим да покажем едно толерантно лице на феновете, да покажем ,че ние сме лицето на Пловдив , да създадем празник. Този гаф, защото съм сигурен ,че никой не е искал да запали тъпите пана , ни връща на изходна позиция. И дано някой се сети и се извини на г-н Василев от името на всички ни , защото мисля,че този човек не заслужаваше да вижда такава СЕЛЯНИЯ скъпи съграждани , след всичко което прави за отбора. Ако искаме да сме най-добрия отбор, ако се бием в гърдите ,че сме истинските пловдивчани то трябва да се държим ,като такива и това най-вече си личи ,като падаме. Губят и най-големите отбори в света , горчиво е , тъжно е , но по това си личат великите, държат си висока вдигнати главите. Вчера аз и агитката на БОТЕВ Пловдив се принизи до ония дето се таркаляше по терена ,като прасе в кочина ! Не искам повече такива хора в агитката на Ботев ! Или ще бъдем публиката ,която един голям ,силен , достоен и вековен отбор заслужава или по-добре без този отбор и без нас !
0
 
 
След мача звънях ,на познати от Ботев ,странно не ми вдигнаха ,защо ли ?????Абе ,мишката си е мишка .Днес няма да ги бъзикам ,те сами си го вкараха .
-4
 
 
за жалост поговорката " вав всяко стадо има марша" вайи в пална сила. Наиситна Ботев има пркрасна публика - фенове/
+13
 
 
Спрете да плюете отбора и треньора а вижте какви ги вършим ние.В един град който ни е приел като свои,пред нашия собственик даващ толкова за отбора и пред цяла България, такова първобитно поведение е унизително и срамно.Всички сме виновни и аз искрено моля отбор,треньор,ръководители,г-н Цветанов,жители и фенове от гр.Бургас да ни прости за унижението което им причинихме.Прощавайте,а срама да си остане за нас
+5
 
 
сега разбрах защо не бием-ми той мъри не е обяснил на играчите най-важното,а то е ,че целта на играта футбол е да се вкара коженото кълбо в рамките на вратата на противника,а не само да бягат след топката,иначе не мога да си обясня защо за цял мач нямаме удар към вратата.
+6
 
 
Хайде сега майсторите на хореографията да се бръкнат и да платят щетите за 1,2 милиона лева! Плюс наказанието, което ще ни наложат от БФС! 1,2 милиона лева е годишната издръжка на един отбор в Б-група бе, олигофрени! И сигурно издръжката на цялата ДЮШ за 2 години! Аз лично няма да дам нито стотинка повече за малоумните ви хореографии, ходя на мачове да гледам мача и подкрепям отбора, а не да участвам в идиотските ви скечове и масовки. И някъв пиян лумпен-олигофрен да ми крещи по уредбата какво да правя. Дръжте си бомбите и димките в слабините, където ги криете, и повече не ме занимавайте с простотиите си!
на 16.05.2014 г.
+3
 
 
Старши треньорът търси вината навсякъде другаде, но не и в себе си. Макар Ботев да нямаше удар във вратата и да не успя да наложи дори и териториален натиск след попадението на Безяк, Стоилов се нахвърли върху рефера за един повече от нарисуван червен картон. Що за наглост и безочливост? Мърльо, Мърльо все такъв каун ще си останеш! Потърси вината в теб и твоя правилен футбол, защото след "синята" приказка, довеждаш навсякъде другаде нещата до трагедия.
+9
 
 
Това ли беше най-великата публика в България?
+5
 
 
Страшно много истина има във всичко написано, но файда. Дано това да е пика на всичко. Дано Мъри осъзнае, че без стрелба голове няма, че феновете и 100 000 да са не могат да вкарат гол от трибуните, че 50-100 идиота, които всички поименно ги знаят що за стока са въобще ги допускат до мачове и всички останали страдат заради тях, че когато отидеш на чуждо място НЯМАШ право да чупиш и палиш - това е престъпление, че на футболен мач не трябва да се мобилизира цялата полиция заради идиоти и вандали, които при липсата и се смятат за недостъпни и после се задава въпроса "Къде е полицията", че ... няма закон за тези престъпления по стадионите, преди и след мачовете.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: