ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
След снощния екшън стадион "Лазур" прилича на военно поле след битка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:11 / 16.05.2014Коментари (31)10417
Следите от погрома днес личат осезаемо на празния стадион "Лазур" в Бургас след снощния мач за Купата на България между Ботев и Лудогорец. Рекламните пана от страната, където вилняха бултрасите, са повалени на земята, обгорели отгоре. На няколко места решетъчната ограда е счупена.

Купища неизгорели ленти и конфети са струпани на пистата до терена. В секторите за сядане има дупки с по няколко липсващи седалки. По самото игрище се виждат следи от хвърлените димки.

Според различни информации щетите варират от 400 хил. до над милион лева. От пресцентъра на ПСФК Черноморец Бургас казаха, че това са спекулации и не може да се каже точната сума на пораженията. Най-скъпи от всичко потрошено са LED таблата, които при закупуването им преди години са стрували около 1 млн. лв. Това обаче не означава, че настоящата сума от погрома ще стигне или надхвърли това седемцифрено число.

Точните поражения и сумата за тяхното покриване ще станат ясни, когато на стадиона пристигне комисия от представители на Черноморец и Ботев. След като направят оглед на щетите, те ще се разберат как ще бъдат възстановени и какви мерки ще се вземат подобни хулигански прояви да не се повтарят. Последното е особено важно с оглед на това, че пловдивчани и тази година ще играят в европейските клубни турнири на стадион "Лазур" и съществува угроза безчинствата на феновете да се повторят.

Според запознати това е малко вероятно, тъй като настройката за международните мачове е различна и пловдивчани пристигат с друго настроение на стадиона.

Миналата година те се държаха изключително по европейски на мачовете с Щутгарт и другите отбори, на които Ботев бе домакин в Бургас. Но това не е пълна гаранция, че няма да покажат отново лошото си лице.

Хора от публиката смятат, че организацията по охрана на вчерашния мач е куцала. Спецслужители, запознати със ситуацията, също подкрепят тезата на част от присъстващите. Началниците им не са можели да вземат решение какво да правят, тъй като командването било от по-високо ниво, а именно от София. Това е причината хората да палят, трошат, а жандармерията да не може да реагира.

Голяма суматоха имаше още на входа. Там не се виждаха полицаи, които да разпръскват публиката и да организират влизането.

Освен на стадиона феновете на канарчетата създаваха проблеми и за бургазлии, които след работа не успяваха да си намерят място за паркиране. Това се наблюдаваше не само около стадиона, а почти в целия град. Те буквално бяха окупирали бургаските улици и зелени площи с автомобилите си. Имаше паркирани коли и по тротоарите, което пък създаваше проблем на пешеходците.

Директорът на бургаската жандармерия Ганчо Николаев призна като грешка, че феновете на Ботев са допуснати с ленти на стадиона. Ако те не са били в такова количество на терена, нямало е да се получи тази клада, която стана след хвърлянето на факлите. "Там имаше страшно много ленти, след като хвърлиха и факлите - оттам тръгна всичко. Аз по-скоро бях наблюдател на ставащото, тъй като ние, с моите хора, отговаряхме точно за отсрещния сектор", обясни Ганчо Николаев.

В близките няколко дни ще стане ясен точният размер на нанесените щети, както и дали ще има наказания.

Още по темата: общо новини по темата: 3
24.03.2015
23.03.2015
16.05.2014






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Както обичат да казват съгражданите ни - Колелото се върти! Е, наистина е така! Не искам да се заяждам, но преди 2 години според думите им, ние сме засрамвали Пловдив, не сме знаели как се обича отбор, показвали сме си селянията защото сме счупили много седалки и множество факли хвърлени на терена, А ВИЕ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ И ПРИМЕРНИ ЕВРОПЕЙСКИ ФЕНОВЕ КАКВО НАПРАВИХТЕ ??? Щети за 500 000 лв. ???? Това вече е срам за футбола! Имате пари, имате играчи, имате колектив, имате сериозна подкрепа, имате идеален подготвителен комплекс, страхотен стадион ще имате, който ви го правят много по-бързо от самите очаквания... БРАВО ПРИМЕРНИ И ОБИЧАЩИ ФЕНОВЕ!!! Освен това нахлуването на терена и хвърлени предмети по полицайте също се наказват сериозно! Интересно е само колко ще издържат нервите на Благодетелят ви г-н Василев! Успех в Европа (естествено ако си намерите стадион, че едва ли някой скоро ще ви пусне да припарите до "Лазур" ! САМО ЛОКО! ! !
на 17.05.2014 г.
+6
 
 
Буфери , последния път като бяхте на този стадион изкъртихте 2 врати на тоалетни и счупихте бая седалки. Не се правете на цивилизовани щото на фона на това и как разбихте кола за да откраднете знамена изглеждате просто по-страхливи глупаци.
-4
 
 
Горкия нов стадион където се строи във Пловдив
+3
 
 
BU12TRAS А ти какъв си!! Такива малки пишлегарчета трябва и е*ан и бой!!! Трябва да стане както направиха англичаните през 80та година!! И тогава няма да има такива наркоманчета и подобни помияри където неотиват да гледат мач!!
-2
 
 
абе кво още коментирате-агитката окекахте се тотално,сега вероятно ще ви издумкат домакинствата,с простотията си изгонихте и последните читави посетители на игрището ,отделно клуба ще си плати щетите до последната стотинка иначе повече чужд лицензиран стадион няма да види ,има ли още много до дъното???
+4
 
 
Добре де за какво се плаща на (изнудвачите) стюарди ?
+5
 
 
Много хора бяха пияни, не се е случвало друг път. Не бяха единици. Притеснително е, че пирото, бомбите, вероятно бяха вкарани от фракциите, със знанието на тарторите. Толкова трудно, и бавно, извоювахме уважението на футболната общественост. Имахме лош имидж след Христоловия период. И достигнахме дотам, да ходим на подобни мачове със семействата си. Вижте под друга статия, колко жени и деца имаше в Бургас. На всяко гостуване, по заведения, по улици, домакините са били добронамерени към нас. Било в Ловеч, Разград, Варна, и т.н. Да не говорим за Бургас. До нас имаше юноши и фенове на Черноморец, ядосваха се на безсилието ни повече от нас. Констатацията им между другото беше, че липсата на Неделев не можем да я компенсираме, и няма идея в отбора, което и според мен е вярно. На закачките, че вече е време да стават ботевисти, казваха: Нашият отбор се казваше навремето Ботев. От кой да бъдем, и без това сме си от Ботев. Забелязахте ли децата край линиите как бързаха при подаването на топките, като изостанахме в резултата! А нашите фенове ги обидиха, унижиха, като им разрушиха стадиона! В евротурнирите щяха да ни подкрепят с радост. Феновете на Нафтата са ни роднини, те ще ни подкрепят "и да съгрешим дори"! Сега пак сме на минус, и ще трябва да започнем да градим отново имидж. В "Пред банята" тримата водещи бяха изключително негативно настроени към нашите фенове, и към отбора. А Томислав и Борето досега ни симпатизираха.
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
В Правителствен авиоотряд 28 съм!
на 16.05.2014 г.
+20
 
 
Дано полицията си свърши работата и отговорните лица бъдат осъдени подобаващо!Щетите да се поемат от същите тези "хора"!Вън на лумпените от стадионите!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: