ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател на Plovdiv24.bg създаде "Стоп Хам Майна" и отсече: Писна ми, поръчах лепенките!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:06 / 18.05.2014Коментари (97)20587
©
Все по-голяма популярност набира идеята за лепене на големи стикери върху неправилно паркиралите автомобили в Пловдив, на която Plovdiv24.bg даде гласност преди десетина дни. Сега наш читател ни написа следното:

"Не знам какво повече да кажа. Няколко пъти ги снимам. Направиха им паркинг като слънце и въпреки това... Ето го резултата. При положение, че пред "Гранда" имаше полицейска кола в това време, но.. не можели да реагират, трябвало да се обадя на 112. Писна ми! Време е да действаме. Който има желание, да пише в групата във Фейсбук "Стоп Хам Майна". Поръчах лепенките". 

Припомняме и самото предложение:

Здравейте. Имам страхотно предложение за гражданска инициатива! Искам да ви помоля да пуснете тази статия, за да видим какво мислят хората. Инициативата е много добра и е относно неправилното паркиране в града. Прочетох цялата новина за гражданката, на която й е залепен фиш за неправилно паркиране на прозореца.

В коментарите под статията прочетох нещо много интересно. В Русия имало младежка организация (движението се нарича "СтопХам" - Бел. ред.), гражданска и по собствена инициатива, която лепи огромни лепенки

© Plovdiv24.bg
на предното стъкло на автомобилите, които са паркирали непозволено.

Та идеята ми е да организираме такива групи, аз имам готовност да организирам такава с не малък брой хора. И гражданите ще се научат да зачитат законите и пространството на другите.

Защото един 50-сантиметров стикер на предния прозорец е доста добра мярка. Никой не иска да се занимава с премахването му после, та камо ли втори път. Преценете сами. За мен има много стойност в това предложение!

Plovdiv24.bg призовава своите читатели в коментарите под статията да изразят своето мнение относно това предложение. "За" или "против" сте, пловдивчани?



Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Действайте и събирайте доброволци, сигурен съм, че ще се намерят! + правете видео и качвайте, да ги видим всички колко са отворени наглите паркиращи и тези, които се движат в насрещното и по тротоарите!!!
0
 
 
И на мен ми писна от индианци, давайте да ги почваме !!! Значи аз мога да си плащам по кинта където и да спра а "тарикатите" могат да паркират по тротоари и на пешеходни пътеки ? Аз да не съм по прост случайно ? И които няма фейсбук къде да пише ?
-4
 
 
шутове за такива 'право защитници' като теб само бой скапани лайнарчета колите ви пречат
-1
 
 
Подкрепям! И не може никой да оправдава действията си с това, че някой друг правел така! Защо не прави като тези, които спазват правилата?
0
 
 
Никой, освен Общинска охрана и Полиция, нямат право да пипат чужда собственост! Когато има нарушение се обръщайте към тях, не лепете глупости по колите!
+2
 
 
Още един въпрос ме вълнува относно подетата инициатива- Кой ще има правото да раздава "стикерното" правосъдие? Трябва ли да има завършено образование, навършена възраст, трябва ли да е шофьор, да е запознат със ЗДвП, ще минава ли кастинг или просто всеки желаещ хваща стикерите и започва да раздава правосъдие по собствена преценка? Ако има спорна ситуация, как ще се докаже кой е прав? Не знам в русия какво точно се е случило с тази организация, но "идеята" издиша от доста места. И все пак... имало ли е дисциплиниращ ефект, някой има ли информация?
+2
 
 
И аз съм твърдо зад идеята,но трябва всичко да се изпипа от законова гледна точка и да няма за какво да ви пипнат!нещо много важно е камерата,много хора ще се замислят като видят камерата,другото важно нещо е да не се търси конфликт,а да се обясни спокойно на човека,че е нарушил правилата и по този начин застрашава здравето на пешеходците или възпрепятства нормалното движение на другите моторни превозни средства,за това получава и лепенка на предното стъкло САМО ако не желае да премести колата!Не лепете стикери само на паркирали вече коли без водачи във тях,така само ще събирате псувни навсякъде!Избирайте места където редовно се нарушава закона за движение по пътищата и стойте там,утре другаде и така всеки ден!нямам възможност понеже работя всеки ден иначе.с удоволствие ще се включа в инициативата ви!
+2
 
 
Разбирам, че на всички им е " писнало" от наглеци, вярвайте ми и аз съм бил на ръба на саморазправата с подобни индивиди, но подобен подход ще доведе единствено до конфликти. Не е лошо да има граждански сдружения и инициативи, но нека общите усилия да са насочени в помощ на институциите. Неминуемо един граждански "мониторинг" би ги стимулирал да си вършат по- акуратно работата, неминуемо ще доведе и до намаляване на корупцията. В противен случай защо да си играем с лепенки- дайте направо да ги взривяваме на място, гарантирано втори път няма да спрат там!
0
 
 
От камбанарията на нарушителя е много лесно да отхвърлиш идеята, но от гледната точка на пешеходци - деца, майки с деца, пенсионери... Давате ли си сметка една паркирана на тротоар кола до какви рискове може да доведе? В "забързаното ви ежедневие" забравяте, че като паркирате, където ви падне, "щото бързате", карате собствените ви деца, жени с детски колички и собствената ви баба да слизат на пътното платно, за да заобиколят вашата кола, а там - някой кара с 60-70км., "щото, видите ли, и той бързал"..... Разчитате на полиция и общинска охрана, защото сте напълно наясно, че те няма да свършат нищо! ОГРОМНИ СТИКЕРИ ДО ДУПКА!
0
 
 
Подкрепям!!!!! Не може всеки път да се съборазявам къде да паркирам за да не преча на някой и в същото време някой по-тарикат да си спира където сметне за добре.Твърдо За!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: