ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Причините за катастрофата, почернила 4 семейства, остават неясни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:48 / 19.05.2014Коментари (5)11150
© Стоян Илиев
Пълна мистерия цари за причините 22-годишният студент от Университета по хранителни технологии Стоян Генов да загуби контрол върху мощния си баварец и да полети от 5 метра височина в дълбоката река Чая над Асеновград. Жестоката катастрофа миналия декември почерни 4 семейства, чиито деца са пътували в БМВ-то ковчег. 

Младежите, които завинаги останаха на 22 години, са се връщали от купон в планината за студентския празник 8 декември. Били са голяма компания от УХТ с общо 4 коли, а Стоян е шофирал втори. Всички негови познати го описват като изключително отговорен шофьор, който, въпреки мощния си автомобил, никога не си е позволявал да кара рисковано.

Точно това са установили и експертите по назначената в хода на разследването автотехническа експертиза. Вещите лица са категорични, че Стоян не е превишил скоростта, каквато информация бе тиражирана в деня на катастрофата. Времето на 10 декември е било лошо - валял е мокър сняг, но властите твърдят, че пътят е бил опесъчен. Това се потвърждава и от експертите, които са установили, че в деня на катастрофата пътната агенция си е била свършила работата.

Младежът е карал с около 76 км/час, с каквато скорост след втория тунел от Бачково към Асеновград Стоян е успял да вземе критичния радиус на завоя. Веднага след това е станало немислимото. По някаква причина младежът вероятно се е разсеял, защото веднага след завоя БМВ-то е полетяло в реката. Вещите лица не са открили никакъв спирачен път, което говори, че шофьорът не е направил нищо в секундите преди катастрофата. 

Експертите са категорични, че Стоян е имал техническото време да реагира, но по необясними причини това не се е случило. Една от вероятностите е шофьорът да се е обърнал назад, към колежките си на задната седалка - Диана Георгиева и Силвия Андонова от Самоков, и тогава да се е случило непоправимото.

Минути преди катастрофата четирите коли с пловдивски студенти спрели на заведението преди втория тунел към Асеновград. Там младежите се прегрупирали от гледна точка на това на кой шофьор къде ще му бъде по-удобно да остави по домовете колегите си. 

Дотогава в колата на Стоян са били: Илиян Митев, Дияна Георгиева, Семиха и Катя. Последните две момичета слезли от бавареца и се качили в други автомобили. При Стоян седнала загиналата Силвия от Самоков.

Резултатите от аутопсията са категорични, че смъртта и на четиримата е настъпила от удавяне. Младежите са имали шанс да оцелеят, ако навреме са били извадени от ледената вода на Чая. Те не са били получили почти никакви травми от ужасяващия полет в реката, но не са имали късмет да излязат навреме от преобърнатия автомобил. 

Друг малшанс за тях са били високите води на иначе плитководната река Чая в този й участък. Точно там, заради малка ВЕЦ, дълбочината на реката е около 2 метра.

Разследването на тежката катастрофа преди дни е било прекратено от окръжната прокуратура в Пловдив, съобщи говорителят Галя Андреева-Минчева.


Източник: в. "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 9
20.12.2013 »
12.12.2013 »
11.12.2013 »
11.12.2013 »
11.12.2013 »
11.12.2013 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Милите им колеги които не са помогнали знаят мн неща ,но се крият мишките. На мен само ми казаха 5 версии, отидоха на погребенията и после не се веснаха нито на 40 нито на нищо..
+5
 
 
Бог да прости душите на тези деца, но не мога да приема, че 76 км/ч е нормална скорост за този участък, независимо какво е ограничението, още повече, че е било през зимата, валял е сняг и т.н.
-2
 
 
Оо да сега няма виновни, жив или умрял Стоян е виновен, като е искал да се трепе да се и трепал сам. Не се казват и др неща, колегите им лъжат, защо при последния ми разговор със Силвия тя беше бясна, Семиха ли е там каквато ще да е мрънкяла и затова са се преместили. На погребенията двете маймуни се бяха надрусали с хапчета,вината ще ги убие,така че има виновни.
+3
 
 
Ако не се лъжа там ограничението на скоростта е 60 км/ч. Като се има предвид снеговалежът от предната вечер, в този участък младежът е трябвало да спазва това ограничение, дори да кара с десетина км/ч по-бавно. Свидетел съм колко рисковано се шофира по този път. Заслужава ли си за 10-15 спестени минути да рискуваш сигурността и безопасността си?
0
 
 
Самия завой е ужасно коварен. На абсолютно съюото място, две седмици след тази трагедия завъртях колата и аз. Благодаря се на късмета, че карах с 35км/ч и в този момент просто нямаше автомобили в насрещното. Колата просто се завъртя на сух път и добре, че не изгубих самообладание. Спрях се в мантинелата със счупен фар на 5 метра от цветята на момчето.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: