ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
В Ботев си харесаха играчи на Астра
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:04 / 19.05.2014Коментари (26)5397
© Plovdiv24.bg
Новосформираният тандем Станимир Стоилов - Димитър Димитров, който през новия сезон ще трябва да поведе Ботев към спечелване на шампионската титла, вече запретна ръкави по работата около лятната селекция, съобщава "7 дни спорт".
За целта новият спортен директор на Ботев Димитър Димитров замина за Румъния по заръка на наставника на тима.

От тази зима пловдивчани се насочиха към първенството на северната ни съседка по отношение на входящите трансфери в клуба. От там при "жълто-черните" пристигнаха петима футболисти - Сърджан Лукин, Александру Куртеан, Феребори Доре, Юнес Хамза и Александру Бенга. В петък вечерта Димитър Димитров е присъствал на двубоя от местния шампионат между Астра (Гюргево) и Политехника (Тимишоара), спечелен с разгромното 5:1 от домакините.

Целта на новия спортен директор на Ботев са офанзивния халф Константин Будеску и вътрешния халф Винсент Лабан от тима от Гюргево. 25-годишният Будеску, който може да играе успешно както зад нападателя, така и на върха на атаката, заби първия гол за Астра .

Румънският национал е играл в 40 мача за отбора от Гюргево във всички турнири през този сезон, като е нанизал 21 гола, а има на сметката си 16 асистенции. Той е юноша на Петролул (Плоещ), където започва и професионалната си кариера, преди да премине в Астра. Договорът на Будеску с клуба от Гюргево, който ще завърши на второ място в шампионата, изтича на 30 юни. Този факт ще позволи на Ботев да го привлече като свободен агент, изкушавайки го със солидна заплата.

29-годишният Лабан е французин, но играе за националния отбор на Кипър. Станимир Стоилов е отлично запознат с качествата на вътрешния халф, след като играчът се подвизаваше под негово ръководство в кипърския Анортозис. Неговият контракт с Астра е до лятото на 2015 г. и пловдивчани ще трябва да платят трансферна сума за привличането му. Според transfermarkt. de цената му е 1 млн. евро, но едва ли на Ботев ще им се наложи да се бръкнат чак с толкова много пари.

През следващата седмица ще има повече яснота дали Димитър Димитров ги е одобрил и евентуално да се стартират преговори за привличането им. По непотвърдена информация Димитров и в събота е останал в Румъния, за да наблюдава на живо и друга среща от първенството. 

Както вече писахме, сред желаните от Ботев (Пд) играчи от местния шампионат са звездата на Динамо Букурещ Козмин Матей, капитанът на Стяуа Михай Пинтилий и левият бек на Конкордия Валентин Дима. В Пловдив се заговори, че в събота вечер Димитров е гледал и дербито между Петролул (Плоещ) и Стяуа. Не е изключено той да е получил списък и с други играчи от румънския шампионат или да хареса някого на момента

Още по темата: общо новини по темата: 436
17.10.2014
17.10.2014
17.10.2014
16.10.2014
14.10.2014
14.10.2014
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Литекс със Стоичков играеше сто пъти по-добре от сегашния Литекс с чужденците. А уж ги взеха да ги направят шампиони! Глупости на търкалета. За къв чеп купуваме чернилки и румънци на килограм, това няма да ни направи Лудогорец 2 ?! Че ние даже в тройката не влезнахме. Собственикът въобще ли не се интересува от футбол, та толкова лесно се оставя да го будалкат разни пиявици на заплата и комисионна?!
-4
 
 
Абе ботевисти, вие наясно ли сте, точно какво искате! Критикувате отбора, че не играе добре, според мен основателно. Сега се противопоставяте, че спортният директор оглежда футболисти за нова селекция! Халфовата ни линия не е на много високо ниво. Няма комбинации, няма извеждаши пасове, няма бързина. Бековете ни са добри, но не достатъчно! Крилата ни играят прекалено индивидуално. Задавате въпроса, кой привлече тези футболисти, като са слаби, и кой ще понесе отговорността! Между тях няма нито един слаб футболист. Всички те ни бяха полезни. Даната, Минев, Огнянов, Иршак, Сърмов, Вандер, Педро. Ромарио, Цветков, са класти футболисти. С някои от тях обаче може би ще се разделим. Те са добри, но отстъпват по някои показатели на тези от Лудогорец. Този отбор много вдигна летвата. Сега още ще надграждат, ще привлекат трима - четирима класни футболисти, и ще се борят за групите на шампионска лига. Собственикът ни не може да си позволи, неговият клуб да е на двайсет точки от Лудогорец. Нямаме юноши, школата ни функционира от вчера. Разбирам тези фенове, които искат да гледат наши юноши. Със сигурност, това предстои, но трябва търпение. Като посадиш фиданка, не почваш веднага да береш плодове! Всеки от нас има симпатии към отделни футболисти. Аз например считам, че Цветков, Иршак, Даната, донякъде Огнянов, Педро и Вандер могат още да са ни полезни. Но това е мнение само на един любител. Естествено, моето мнение не е меродавно.
+6
 
 
Абсолютно съм съгласен с "минавам оттук". Наистина е мода да се взимат играчи наготово. Вече говорим и за зимна и лятна селекция !!!!!! Близко до ума е , че колкото повече селекции правиш - толкова повече си сбъркал при предишните..Питам се кой плаща щетите за грешките..все едно си купил много скъп автомобил и той се разваля веднага...Защо през 80-те нямаше такива селекции, а имаше ядро, което игра заедно повече от 6-7 години ? Мъка, мъка...дано бъркам, ама нищо добро не ни чака...сега Мъри ще се оправдава със лоша селекция, защото няма да е правил той, а Херо ще се оправдава, че Мъри не може да нареди играчите, които той му е избрал...а ние нали знаете - ТРЯБВА ДА ИМ ДАДЕМ ПОРЕДНИТЕ 7-8 МЕСЕЦА ЗА ДА СЕ СРАБОТЯТ...После ще установим, че тези играчи не стават и хайде - зимна селекция...
+8
 
 
Веднага си пролича кои са сякаш платени агенти на Мъри да му пеят едва ли не дитирамби. Написах язвително за олимпийските цикли, защото футболът ни няма нищо общо с това. Сякаш е някаква тъпа мода непременно наготово да се вземат играчи. Защо не се дава път на младоци не само от нашата, но и от други школи? Колко българи ще са в нашия отбор изобщо? Моделът на Шахтьор не бива да е образец за подражание. Защото в Шахтьор взеха за треньор доказан специалист - Мирча Луческу! А при нас е един голям доказан Каун. През зимата нова селекция, после през лятото пак и т.н. по схемата за цоцане на парички от собственика. Докога?
+10
 
 
Значи пак половината отбор сменен, трябва време за сработване, целите са дългосрочни и т.н. Отсега оправданията на Мъри са ми ясни. Отново някакъв любимец на кауна ще идва, аман от любимци! Ако ще и Меси и Роналдо да привлекат, с този треньор толкова, макс. 3-то/4-то място.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+6
 
 
А бе хореографията на румънски ли ще я правим щото тия на български няма да разберат нищо.Станахме като Нюкасъл те само на френски си говорели.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 19.05.2014 г.
+6
 
 
Станахме бакалница, игра може да няма, ама алъш-вериша върви! И не спира! И нови катерички се накачиха на елхата.
+4
 
 
Абе зацикляме като за подготовка към олимпийските игри. Нали през 4 години са олимпиадите.
0
 
 
И като пристигнаха цъфнахме и вързахме.....пак ще събираме баберека на румънското първенство!Пак неясни сделки с добри комисионни за хасковския каун и компания!ЧЕСТИТО .....мъките продължават.ДОКОГА?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: