ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Родителите на изчезналите момчета гневни на държавата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:42 / 19.05.2014Коментари (11)6239
© Bulfoto
Родителите на изчезналите в Джендема трима студенти посрещнаха на нокти журналисти. Крайно недружелюбно те заявиха, че ако бъдат снимани, медиите ще бъдат съдени. Казаха, че са просто познати на Виктор от Стара Загора, на Христо и Веселин от Велико Търново.

Те реагират много гневно и срещу спасителите, които вече трети ден издирват неуморно студентите. Според тях нищо не се правило, защото се чакало разрешение от държавата.

Очевидец каза, че сутринта едната майка е настоявала в диренето да се включат пенсионери и ловци. Това обаче е невъзможно предвид алпийския терен, осеян с пещери и опасности, в който се намират момчетата.

Родителите смятат още, че мобилният оператор не си е свършил работата, след като не може да засече точното местонахождение на младежите. Издирването продължава. Няма следа от тримата. Спасителите се надяват момчетата да се покажат, да запалят огън, да дадат някакъв знак къде се намират.

Както съобщихме, в събота вечер спасителни отряди бяха вдигнати на крак, след като стана ясно, че тримата студенти са се изгубили по пътя за хижа "Рай", където имали резервация да нощуват. Те са вървели 11 часа от местността "Паниците" в грешна посока. 

Едва след това са поискали помощ. Колата им "Фолксваген Поло" е паркирана тук. В нея през прозорците се виждат оставени раници и якета, които подсказват, че те са тръгнали съвсем неподготвени по чукарите.



Източник: БЛИЦ


Още по темата: общо новини по темата: 7
22.05.2014 »
20.05.2014 »
20.05.2014 »
20.05.2014 »
19.05.2014 »
18.05.2014 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Разбира се ,че родителите са притеснени и афектирани, но да обвиняват държавата за безотговорното поведение на децата си...това е нелепо.А къде е вината на самите родители?!!Как са допуснали тези неопитни туристи-деца да тръгнат без подходяща екипировка и храна в суровия Балкан?!!
+1
 
 
Да ги е пращал някой там, не съм чул че е държавна поръчка!
0
 
 
По малко алкохол и всичко щеше да еок
+5
 
 
Хубава работа!А тяхната вина къде е? С колата е добре,но от там нататък се иска умение и акъл.Дано " държавните спасители " ги открият.
+6
 
 
Сега като им праснат на майките сметката за спасителната акция и военния хеликоптер, набързо ще мирясат...
+11
 
 
Направо ми се повръща от хора, които считат държавата едва ли не за бащиния... сигурно и държавата е виновна на родители дето възпитават разглезени безотговорни дечурлига. Планината е планина - ако е решила да останеш завинаги там, така ще стане! Даже и любимият със сигурност на майките Станишко няма да помогне.
+14
 
 
Дано ги намерят. Но - без яке в планината, без да знаеш пътя, с незаредени батерии на телефоните... малоумна и безотговорна работа. Поне един е ще е със смартфон - да беше заредил ГПС координатите да ги кажат при обаждането. Аз като тръгна съм с 2 телефона до дупка заредени. Вземи и един таблет и винаги ще имаш поне идея къде си. А ако си заредиш и маршрутите ще имаш и идея къде отиваш, а не да хванеш дивото. В раницата ми винаги има огниво за палене на огън, няколко дамски тампона(идеални са за палене на огън - пресован памук, който е в найлон и защитен от влага), челник с няколко режима на сигнализиране, нож. И при това въобще не съм активен планинар, може и 1 път в годината да не ида в планината, но като ходя имам минимална подготовка.
+14
 
 
Държавата е виновна, че позволява куцо, кьораво и сакато да я обвинява в какво ли не! За всичко е виновна държавата! И тоалетната хартия да им свърши в къщи - държавата ще е виновна! Я стига!!!
Aнонимен
на 19.05.2014 г.
+13
 
 
E, тва е- за всичко е виновна Държавата!!! Прости родители...страхувам се, че и децата има са такива!
+17
 
 
Защо пък на държавата?!В планината не се ходи неподготвен в такива условия(без подходящо облекло,храна...) и дори прости указания които са им били дадени от спасителите не са спазили!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Удвояват околовръстното на Пловдив
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: