ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (18)
Ботев предлага нови договори на Христов и Минев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:50 / 22.05.2014Коментари (37)13353
© Plovdiv24.bg
Спортно-техническото ръководство на Ботев (Пд) възнамерява да предложи нови договори само на двама от футболистите, чиито договори с клуба изтичат следващия месец, научи "7 дни спорт". Оферти за преподписване на контрактите им ще бъдат отправени до крайните защитници Йордан Христов и Веселин Минев

Двамата са и капитани на "жълто-черните", а освен че са изключително важни фигури в схемата на Станимир Стоилов, са и сред избраниците на националния селекционер Любослав Пенев. В Ботев искат да задържат ценните футболисти, които имат честта да защитават и цветовете на България.

Христов се превърна в може би най-добрия десен бек у нас, въпреки че допреди 2 години се подвизаваше в по-предни позиции. Тази пролет ръководството на "жълто-черните" проведе първоначални преговори с миналогодишния любимец на феновете на Ботев, като съвсем закономерно сърцатият футболист предяви претенции за 15 000 лв. месечна заплата, за което вече информирахме. 

Въпреки постоянната си игра и принос за отбора, досега Христов е един от най-ниско заплатените играчи в тима със скромното възнаграждение от около 4500 лв. Очаква се от ръководството да изпълнят желанието на футболиста или параметрите да се доближат максимално до исканите от него при преподписването на контракта му. По информация на "7 дни спорт" на Христов ще бъде предложен нов 2-годишен договор. 

И новият спортен директор Димитър Димитров горещо препоръчва Христов да остане в отбора. Димитров цени много качествата на Христов, след като преди години искаше да го привлече в Черноморец. Тогава футболистът защитаваше цветовете на Марица (Пд), а след това и на Спартак (Пд).

Колкото до Веселин Минев, пред когото има и вариант да облече отново екипа на Левски, от Ботев (Пд) смятат да му предложат нов договор за 1 година. При пловдивчани той се разписва срещу 9000 евро месечно. При това положение 33-годишният ляв бек почти сигурно ще предпочете да остане в Ботев. 

Пловдивчани реално не разполагат с готов заместник за тежките битки по родните и европейските терени. Същото важи и за Христов. Другите трима футболисти, чиито контракти изтичат, са Сивард Спрокел, Иван Цветков и Артур Енрике. Холандският защитник няма да остане в отбора.

Според запознати спортно-техническият щаб е пред сериозна дилема за Иван Цветков. От ръководството обмислят и вариант да предложат на играча друга длъжност в клуба - вероятно скаут. При Енрике ситуацията е доста странна.

Бразилецът парафира предварително споразумение за срок от 2 години, като то трябваше да влезе в сила, след като бразилецът се сдобие и с българско гражданство. За момента обаче изгледите са той да остане окончателно зад борда.
Още по темата: общо новини по темата: 436
17.10.2014
17.10.2014
17.10.2014
16.10.2014
14.10.2014
14.10.2014
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Хей, комсомолския секретар, Джиджи- Биджи, къде си??? Твоите подчинени се скъсаха да си вадят на показ сините сърца, а ти мълчиш! Или и ти си на юбилея на Левски? Само ще припомня, глобата от 60 000 евро, която Галиани наложи на Роберто Баджо, когато каза, че Ювентус си му е на сърце- Не може да си в Милан, а да мислиш за Ювентус!!! Кой ще защити любимият ни Ботев от сините пиявици- ясно е кой, обаче пак ще има изявления от типа на "лумпени и неблагодарници"!! Затова , комсомолския секретар да взима мерки незабавно, а не да си крие главата в пясъка!
0
 
 
Даната -национал,близнака национал.Да им се прекратят договорите би искал всеки враг на Ботев.Или фен под прикрите.Макар и с по-малко присъствие на терена вуйчо е класа.Аз не бих се разделил с 10 годишен Мерседес заради нов Сеат.
+2
 
 
говедата искат Цветков обратно на ГЕЙарена и мисля, че мърлявия с херо ще им го дадат , въпреки, че като резерва и трети нападател ще ни е нужен за ротации...
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 22.05.2014 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+8
 
 
Вуйчо е поне с класа над всички,какво като е на 34.Ако иска може да играе на ниво поне още 2 сезона,но явно футболните разбирачи в клуба не знаят как да го стимулират
+14
 
 
Всеки има недостатъци, но Даната е един от малкото в отбора които показаха, че имат и сърце за футбола. Помислете си колко играчи биха се раздавали докрай във всеки мач, като знаят че край тях се "разхождат" звезди с поне 5 пъти по-високи заплати. За съжаление се напълнихме със сметкаджии без сърца и чест. Затова и Данчо им е трън в очите.
+18
 
 
За Минев и Даната със 100% трябва да са със договори. Но мисля че на вуйчо Ваньо и Артур трябва също да се предложат.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+5
 
 
Ало локо искатили малко футболисти.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: