ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Майка ужасена от нашествие на кърлежи, от Общината я успокоиха
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:07 / 22.05.2014Коментари (19)9520
© Plovdiv24.bg
Здравейте, Plovdiv24.bg! Имам куче, регистрирано в кметство Тракия от 2009 г. Всяка година е пререгистрирано!Обезпаразитяваме го всеки месец. Преди да започнат дъждовете, се обадих в кметство "Тракия" и им подадох сигнал, че кърлежите са плъзнали навсякъде. Вкъщи лазят по паркета! Жената беше мила, отзивчива, но дотам. Така и табели, че е пръскано, няма. Дъждовете спряха и пак не е пръскано. 

Изпращам Ви снимка на сина ми, който е на 5 месеца. Снимката е направена в 6:00 тази сутрин. Вижда се как кърлежът лази до люлката на детето. Нямам думи просто!Ние във втория град по големина ли живеем или в гето? Снимките са направени с телефон, друго под ръка нямах. Снимката с детето кърлежа е една точка от ляво близо до крака на люлкаата.

Този сигнал получихме преди малко на редакционната поща на сайта. От община Пловдив уточниха, че наскоро веднъж вече е пръскано, при това не само срещу кърлежи. До края на този месец предстои повторно такова. Ето и съобщението на институцията:

От началото на месец май до момента специализираните екипи на ОП "Дезинфекционна станция" в Пловдив осъществиха ларвицидна обработка на биотопи на комари, растителнозащитни обработки срещу кестенов молец и листни въшки. 

В периода от 28-ми до 31-ви май ще се проведе акция по канална дератизация, при която ще се обработят срещу гризачи около 16 000 броя шахти на територията на шестте административни района. 

Екипите на Общинско предприятие "Дезинфекционна станция" ще работят с препарата "Бродират блок ", който представлява водоустойчиви восъчни блокчета. 

До края на месец май ще се осъществи поетапна дезакаризация на тревните площи за обществено ползване. Това са обектите, които бяха масово обработени още в началото на месец април при масовата дезинсекция срещу кърлежи - местата за свободно разхождане на домашни кучета, паркове и градини, дворовете на детски и учебни заведения, много междублокови пространства. 

Освен обектите по утвърдените списъци, ще се обработят и всички сигнали, получени от граждани. 

За
© Plovdiv24.bg
постигане на максимален и по-дълготраен ефект от химичните обработки, преди самата дезинсекция терените ще бъде окосени и подготвени от екипите на ОП "Градини и паркове".

За да не се компрометира ефектът от работата по третирането срещу кърлежи в града ни, за да се погрижим и сами за собственото си здраве и безопасност, експертите отново се обръщат към пловдивчани със следния призив:

- вземайте необходимите лични предпазни средства, когато посещавате открити зелени площи, особено когато сте извън населените места, които не са поддържани;
- не разхождайте домашния си любимец на места с висока тревна растителност;
- погрижете се за редовното обезпаразитяване на домашния си любимец;
- при ухапване от кърлеж, алергична реакция от ухапване на насекомо и пр., обърнете се за съдействие към медицинско лице.
- поддържайте ниско окосена тревата в обектите, които стопанисвате,
- изхвърляйте окосената трева, събраните клони, листа и други отпадъци на обозначените за това места;
- търсете професионално съдействие за същинските химични обработки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз съм потърпевша майка на 2 годишно дете ухапано от кърлеж вчера 25.05.2014 .Мислех си ,че само община "Родопи" не се грижи за своите тревни площи,паркове и детски градини ,но като чета статията и коментарите ми става ясно,че и Пловдив като цяло има такъв проблем. Нямам думи просто. С риск да прозвуча изтъркано като започна да упреквам управляващите и по точно местните управници по райони от които зависи обезпаразитяването на паркове и обществени площи. Ще кажа значи като съвестен гражданин живеещ в къща с двор аз мога да взема мерки да напръскам двора си за да защитя семейството си ,а господата от които зависи обществените терени за отдих и прочие не могат.Ами да защо да могат,какво ги бърка тях това.Не можем да си изведем децата на разходка и да играят в парка. Да не говорим,че е още по голяма безотговорност да оставиш не обезпаразитен двора на детско заведение. Писала съм до общината,чудя се обаче дали и аз да не поискам една гръмка статия да излезе с моят случа,та дано тогава някой обърне внимание. "Европейска държава" ,в която цари подобно безхаберие и ще искат на 25 да излезем да гласуваме ,дали .....
0
 
 
Идва краят на май тревите си стоят ли стоят.... на какво прилича това?!?! европейски град... оставиха си ръцете като окосиха тревата, ако въобще може да се нарече косене, окосената трева стои и си гние където си е била... пръскаха за кърлежи около нас преди 3 седмици и то, когато тревата на места беше повече от 1.5м, ефектът сигурно е много по голям така... за комарите да не говорим някакъв ужас е, абе НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!1
0
 
 
И при нас в Кичука е така.Редовно проверявам кучо,да не ми донесе нещо от вън, и да се лепне за дъщеря ми.
0
 
 
тревата в кв. Гагарин между блоковете е до кръста,как змии не са плъзнали.....пълно е с кърлежи.....дали имаш куче или не ,не си застрахован.....имаме къща в едно село и кметството нощем пръска улиците
+1
 
 
типично по нашенски-някой се оплаква за нещо ,което не е редно и все ще се намери кой да го наплюе.....не смятам че в 21 век изобщо трябва да лазят кърлежи по града.....общинарите да си размърдат тлъстите задници и да похарчат малко пари за химическа защита,а че някой има куче си е негово право.....ние също сме с две деца и куче ,плащаме си данъка,обезпаразитяваме го редовно и само ние в цял квартал си събираме екскрементите на кучето .....заради кърлежите не смеем да се покажем навън
+2
 
 
трябва да ви кажа че и аз гледам куче което в момента се лекува от захапване от кърлеж .Ужасно е....Ами ако захапе дете....
+1
 
 
Добре, ПОДАВАМЕ СИГНАЛ ЗА бул. Марица( ако може целия, ако не-участъка между мостовете ВХВП и пешеходен мост.
+1
 
 
И в Асеновград положението е абсолютно същото
+6
 
 
Ииимааа не е кат да нямааа,....кърлежиии,бълхиии,хлебаркиии,стоножкиии
,щипалкиии,всякъв вид гад е плъзнала навсякъдеее!!! Жунгла,..кат няква жунгла е тука...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: