ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Командирът на "Кугар": Май търсихме не бедстващи, а криещи се момчета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:28 / 22.05.2014Коментари (11)4241
©
Изгубилите се в планината студенти Виктор, Веселин и Христо заблудили спасителите си къде се намират. Когато разбрали, че са закъсали, тримата обяснили, че са били на път за връх Ботев и са тръгнали вляво от него. В крайна сметка обаче се оказа, че са потеглили надясно и така след три дни стигнали до ВЕЦ-а над "Тъжа".

"Хубаво е, че са вървели по устието на реката и излезли на място, където ги открили", казва пред "Преса" майка на Веско. 

Свако му Христо Христов пък допълва, че тримата дори са видели хеликоптера и делтапланера в небето и им махали.

Командирът на екипажа на "Кугър" полковник Евгени Белкинов обаче твърди обратното. 

"Търсихме ги от връх Ботев до Триглав близо два часа. Там, където бяха слезли при хижа "Тъжа", минахме десетки пъти, но не ги видяхме".

Полковникът засега няма обяснение защо не са успели да ги открият. 

"Летяхме на височина 10-30 метра над дърветата. Търсихме със специална, супермодерна апаратура. На борда имаше опитни спасители - наши военни и граждански. Изключено е, ако са били в този периметър, да не ги открием. Гарантирам на 100% - щяхме да ги видим".

Полковник Белкинов споделя своето мнение за случая: 

"Ние търсихме бедстващи, а да не се окаже, че сме търсили криещи се момчета. Видях ги по телевизията - не ми приличаха на такива, които три дни са бедствали в планината. Там условията са ужасни, местността е силно пресечена. Летяхме на изключително малка скорост, двигателите работеха на максимален режим и ехото се чуваше чак в Габрово. А те казаха, че нито са чули, нито са видели хеликоптера", казва полк. Белкинов.



Още по темата: общо новини по темата: 7
20.05.2014 »
20.05.2014 »
20.05.2014 »
19.05.2014 »
19.05.2014 »
18.05.2014 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Само дето тия са пълнолетни, т.е на тях ще им се заведе сметката, нищо че още 10 години ще живеят при мама и тате. А на тяхно име няма нищо - те дори и на работа не ходят. Ще има да чакат да си платят като почнат работа да им удържат. Или в затвора за задължения. Там ще им открият пещерите за нови обитатели, както са младички 20-на годишни.
+6
 
 
Не 30%, а чисти 100% да си платят! Не на герой да се прави един от бащите, че предложил 1000лв. помощ на спасителната служба от благодарност... Това си е чиста подигравка! Заеми да теглят и да се издължат на държавата за огромния цирк, който сътвориха глупавите им деца! Безотговорни, че и нагли!
+5
 
 
Нееееее, определено да си я платят 100%!!! Това да е урок и за родителите, и за "дечурлигата" им. Да не правят на маймуни цял народ и толкова спасители. Безотговорни и нахални малки кретенчета! И родителите не са за оплакване, а за наказание, че не са възпитали децата си! А не един от бащите да се прави на ларж и герой за това, че обещал 1000лв. помощ на спасителната служба. Това си е направо подигравка! Заеми да теглят и да се издължат на държавата за този голям цирк, сътворен от децата им!
+8
 
 
Възпитателният ефект ще е огромен, ако държавата представи на родителите сметка за плащане! Не е нужно на 100% да я плащат, ама и 30% от сметката не са малко пари! Да плащат и дано се стреснат и други техни "последователи"!
+10
 
 
Обикалям не малко в планината и е абсулютно не сериозно е да излезнеш на поход без никаква подготовка!Без елементарни познания по маркировка, ако щеш.. да не говорим за раница с най-важните -храна, вода, дрехи, резервен телефон с мощна батерия та дори и аптечка.., но явно тея ербапчета са си мислили, че са по-големи от природата щом са тръгнали по тениски .. пълна кретения и безотговорност към собственото здраве! Но както винаги - виновни са спасителите, а не тия дебилчета "милите те "!!!Да ги хванат и да им проведат малко инструкции по оцеляване и ориентиране и също така, как да не са мишки с малки .....
Слънчево е - какво по-хубаво от това :)
на 22.05.2014 г.
+12
 
 
Ето поради тази причина изказването на Лиана Панделиева беше абсолютно вярно - и наистина това поколение в голям процент е безотговорно. Ама сега верно да ги накарат да плащат да видим друг път дали ще направят такова нещо. За урок и на следващите...
Aнонимен
на 22.05.2014 г.
+11
 
 
аз мисля, че тези момченца са решили да станат '' известни'' ( да ги дават по ТВ) и , затова трябва да си платят ''те'' и ''техните родители''
+16
 
 
Този човек през живота си е видял много и щом казва така, значи е така! Полковник на хеликоптер е равно на генерал на земята! От малък съм планинар и затова си имам мнение, но не бих го споделил, защото няма значение! Колкото и добър планинар да съм, винаги ме изненадва планината и показва своите особености. От връх Снежанка до един от крайните хотели в Пампорово / местност Мечи Чал /, през лятото максимум се взима за час и половина, а зимата за два часа и половина! Та веднъж пролетно време същия този път го взимах за пет часа с триста зора, защото подцених планината и реших е мина джапанки и къси панталонки! Та умната, да не срещнеш кафявата рошава и да напълниш гащите:)
+20
 
 
Момчетата просто са отишли да се надрусат в планината и оттам започнал филма.... Сега да се изплатят на държавата, защото е ясно, че тези хлапета не са имали нужда от помощ! Това не бяха момчета, които са нощували три дни в планината! Не може така да се подиграваш, при положение, че има хора, които наистина се нуждаят от тези пари, за да живеят!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: