ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бултрасите разкриха какво са дискутирали с Цветан Василев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:38 / 28.05.2014Коментари (51)7281
© Plovdiv24.bg
В съответствие с прозрачността в управлението на BULTRAS, Сдружение ПФК "Ботев" и Сдружение "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" искаме да споделим с нашите членове, както и с всички Ботевисти информация след срещата с г-н Цветан Василев, която се проведе на 26.05.2014г. Срещата бе инициирана от наша страна и със съдействие на ръководството на ПФК "Ботев" Пловдив. По тяхно желание не беше афиширана официално в медийното пространство.

Във встъпителните си думи собственика на клуба изрази мнение, че по никакъв начин не е сърдит или обиден на публиката на Ботев, както и че няма как да е така, защото тя е тази заради която той вече е запален Ботевист.

Предположенията са били свързани с това, че случилото се на финала за Купата на България е провокация насочена директно срещу него и ни най-малко има за цел да обвинява от своя страна привържениците за случилото се. Относно играта на отбора по време на финалната среща, бе употребена думата "ужасна". Коментарът е излишен.

За пореден път бе заявено и бе помолено да забравим заплахите на определени кръгове, че такива постъпки могат да прекратят проекта "Ботев" (което не означава, че ние не трябва да работим за подобряване на представянето си, а напротив - Точно обратното!). В момента се работи към цел, която е клубът ни да не зависи от никой в бъдеще, а да може да управлява сам себе си и своята съдбата.

В хода на срещата се изказаха всички присъстващи представители на привържениците, които засегнаха проблеми или поне по-голямата и по-важна част от тях. Единодушно бе изявлението, че привържениците не са действали умишлено на стадиона в Бургас.

В последвалите откровени и напълно свободни разговори, повдигнахме и коментирахме заедно следните теми, пряко касаещи доброто управление и ръководенето на "Ботев":

1. Отношения и работа с привържениците.

• Комуникация - стигнахме до заключение, че е полезно и за двете страни да установим периодични контакти и срещи с оперативното управление на клуба, с цел по-добра комуникация и разбиране на текущите нужди в клуба.

• Спортен маркетинг - обсъдихме тоталната липса на спотрен маркетинг от страна на клуба към привържениците, което категорично противоречи на развитието на един съвременен футболен клуб с многобройни привърженици.

2. Юношески и детски формации:

• Налагане на юноши и работа с тях по отношение лоялността и уважението към клуба, както и ограничението за ползване на естествените терени.

• Несъгласието ни отборът на "Ботев" да бъде съставен само от чужденци.

• Състоянието на сателита, отношението към него от ръководството и провала на този проект.

3.Клубен престиж и отношение към марката/емблемата Ботев

• Изказвания от треньори, играчи и членове на оперативното ръководство срещу публиката, както и изразяването на клубни пристрастия извън професионалните отношения с "Ботев" Пловдив няма да бъдат толерирани.

• Представителност и поведение на всички работещи за "Ботев" Пловдив.

4. Медийната политика на клуба (или по-точно липсата на такава):

• Официален уебсайт - самото название, официален, предполага, че той трябва да е основа на информацията, която медиите тиражират, относно клуба. Към момента, дори потвърдени новини, излизат със закъснение, дълго след като дори "гаражни" медии са ги публикували.

• Медии - имаме нужда от по-редовно изпращане на прессъобщения до медиите. В момента такива прессъобщения се разпространяват рядко и тромаво, а медиите обикновенно преписват една от друга, което драстично сваля качеството на информация, както и достоверността й.

• Опровержения - излишно е да изброяваме тук, всички случаи, в които клубът е трябвало да опровергава слухове, както и да брани престижа си в публичното пространство. Определено трябва промяна и в тази насока.

5. Маркетинговата дейност на клуба - стигна се до извод, че трябва да се използват всички възможни канали за популяризирането на клуба, но не на всяка цена, а с професионализъм и адекватни действия ( бе съветът ни).

6. Ръководство на клуба - структура, задължения и отговорности - бе изразено всеобщото мнение на привържениците, че основният проблем за несгодите в клуба е липсата на добро управление, на структури и звена, на отговорности и функционалност, довели до безразборни и своеволни действия на почти всички нива.

През цялото време, изпълнителният директор Иван Джиджев старателно водеше протокол от срещата. От своя страна, собственикът директно заяви, че ще бъдат взети всички възможни мерки, за да бъдат реализирани решенията, взети на срещата. Първата стъпка за това ще бъде на 28.05.2014 (Сряда), когато ще бъде представен един от новите изпълнителни директори на клуба, г-н Тервел Златев, на когото засега пожелаваме успех и спорна работа!

Относно оставянето на г-н Станимир Стоилов начело на треньорския екип, г-н Василев заяви, че е взел това изключително трудно решение във връзка с проблемите, които биха възникнали в отбора, точно в навечерието на предстоящите срещи - смяна в този момент ще повлече отново масова смяна на играчи, проблеми със сработването, повече ненужно напрежение сред привържениците и т.н.

От наша страна открито беше заявено, че треньорският екип на г-н Станимир Стоилов не се ползва с нашето доверие, както и с доверието на по-голямата част от публиката. Няма как да бъде иначе, след поредица от действия и чутовни бездействия от негова страна. Не бяха спестени никакви подробности относно постъпките и изказванията на въпросния господин, както и такива на част от екипа му. Категорично застъпихме мнението си, че голяма част от неговите действия уронват недопустимо достойнството, историята, обичта на хората и предизвикват ред други негативи, свързани с любимия ни "Ботев".

За етика, морал, накърняване интереса на работодател, приемане на хиляди като даденост и още, и още..., грешката Ви е непростима, г-н Стоилов.

Публиката е търпелива, което показва и недалечната й история, както нейна - така и клубна. "Бурята минава, пясъка остава...", казваме НИЕ! Вие си разсъдете "правилно". Това е последното нещо, което искаме да Ви кажем. Нaшето доверие във Вас бе до тук, нашата вяра в "Ботев" Пловдив е безгранична...

С най-искренни уважения към всички Вас, Ботевисти!

BULTRAS, Сдружение ПФК "Ботев", Сдружение "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив".

kpbp.bg

Още по темата: общо новини по темата: 436
17.10.2014
17.10.2014
17.10.2014
16.10.2014
14.10.2014
14.10.2014
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много се радвам, че най-накрая 'Ботев" Пловдив тръгна нагоре след толкова много мъки при христолов! Но, феновете нещо много са си повярвали! Искали това, искали онова, поставят условия и прочие. Да ги питам - кога почнахте да си плащате масрафите по стадионите, та поставяте и условия?! Към кой беше насочена атаката по време на финала? След като искате да поставяте условия и да си играете с големите батковци, защо не си бръкнахте по джобчетата и да си платите глобите и масрафите от вандалските прояви?! Искали повече срещи, отчети, ала-бала - Глейзър (мир на праха му), колко пъти ходи на срещи с феновете да се отчита и да им слуша условията?! На българския 'запалянко' му е вродено да мрънка, да псува и чупи, а после - ни лук яли, ни лук мирисАли! Първо поработете над дисциплината в агитките, после поставяйте условия. Василев направи кажи-речи всичко от нулата - състав, стадион, комплекса в Коматево. Играчите получават пари навреме и прочие и прочие. Оставете човека да върти парите, не го занимавайте с глупости. Българите винаги мрънкаме - това ни е като национален спорт. И Карло Анчелоти и Пеп да станат треньор и пом.-треньор, пак ще има мрънкащи айляци. Така, че налягайте парцалите, ДИСЦИПЛИНИРАЙТЕ СЕ, не трошете и не палете и подкрепяйте отбора!
0
 
 
Всъшност гоче прав си за 98 набор, не изразих мнението си правилно. Принципната ми позиция е, че с лека ръка изгонихме явно кадърен специалист като Сашо Димитров без да запазим отношения с него при които той винаги да се сеща за Ботев само с добро. Второ, Серкан, Айтов, Гери Димитров, Виктор Томов, Наско Милев и Кемберов са 96 набор и са били част от този национален отбор през годините. На кой е вината, че не ги викат сега дори и за контроли а взимат по 4 човека от Видима даже? Не работим стратегически, а само тактически това е проблема.
+9
 
 
Мъри, видя ли го бившия помощник-треньор на Ботев какво прави? Да същия този Александър Димитров, който ти и твоите хора отпратихте заедно с Феро вместо да му дадете Школата. Сега Ариго Саки му вика - евала скрихте на всички топката с тактическа дисциплина. Половината национален отбор му е от Левски другата половина от Литекс. Същия този Литекс победи Ботев на финала с 1:0, но беше надигран. 4-5 момчета от Левски са с по 10-15 мача за мъжете нека да играят, ама тея от Литекс не са по-добри просто за тях се мисли в переспектива и им се ПОМАГА на всички нива. Замисли се тея твоите дето си ги събрал да ти помагат, какво гледат и какво правят. Да ходят на мачове на юношите не да ми обикалят из Румъния.
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 28.05.2014 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+4
 
 
Всичко е добре, но не знам как ще стане това отбора да не е изграден само от чужденци при положение, че няма качествени български играчи. С изключение на Литекс (които имат работеща школа), повечето "важни" футболисти са чужденци. Вижте колко българи има в Лудогорец... За юношите не ми говорете - на тях им трябва време да свикнат с мъжкия футбол, а ние сме отбор с цели. След няколко слаби мача ще ги награбят от трибуните. Второ - държанието на една шепа хора провали финала. Говорим за уронване на престижа - ами по-голямо уронване от това здраве му кажи. КПБП не трябва да ги защитава, а да помогне на ръководството да държи тези хора извън стадиона.Трето - и нов треньор да дойде, пак ще има недоволни. Нов треньор означава нов екип, нови виждания за играчите, нова селекция, сработване и прочее. Това отнема време, а сега е много важно да се прави селекция, да се прави подготовка - след 1 месец имаме мачове в ЛЕ...Просто шефовете трябва да обяснят на Мъри какви са очакванията и да следят работата му от близо - всеки 2 - 3 седмици да имат среща и да обсъждат прогреса към поставените цели.
+7
 
 
Бля-бля-бля...Боса нещо се прави на ударен за това некадърно хасковско говедо.Явно е много послушен горкият и игрите да много по-голямо ниво.Няма друго обяснение-щяло да има проблеми,несработване,напрежение сред феновете-че то като го остави некадърника и всичко се оправи,нали????Играта,победите,напрежението се махна,както и публиката между впрочем....Сега пак прах в очите и отново правилен футбол,вече с още един псевдо специалист,който ни наричаше ония нещастници.Нови туристи,ново сработване-ама старият срам,старите слаби игри.А,да ни е честито....ВЪН ВСИЧКИ НЕКАДЪРНИЦИ ОТ БОТЕВ Пловдив,ПСЕВДОСПЕЦИАЛИСТИ,ТУРИСТИ И ВСЯКАКВА ГОВЕЖДА ПАПЛАЧ!!!!!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 28.05.2014 г.
+8
 
 
Щом Мърльо остава треньор, значи нищо не е станало на тая среща.. Туй медии, сайт, маркетинг са второстепенни неща.. Важното е, че пак ще гледаме правилен футбол - от 1-вата минута на първия мач. Другото е без значение..
-2
 
 
А защо не виждам имената на ръководителите на тези сдружения.....общи приказки не обичам.Не замазвайте нещата защото сте виновни за това което стана в Бургас .Това не беше моята публика и престанете с това ,,тоя става ,тоя не''за треньор.Феро...не ви хареса,Хубчев прави фурор с Берое не, сега Мъри .Че то оставихте ли човек да поработи без да му пилите на главата.Разбирачи.Итова че се пишете като някъкво сдружение не ви прави по големи фенове от такива като мен кои са 30-35 год по стадионите с отбора.
+6
 
 
Защо фянклубовете не обясниха как и защо? Защо вкарват и използват пиротехника, която е забранена? Защо хвърлят запалени факли по стадиона, което е абсурдно и граничещо с престъпление? Защо допускат пияни и дрогирани екземпляри да вандалстват по стадиона? Да не би решетка да се чупи от 2-3ма човека. Били са много повече, но сега са кротки и мили пред очите на президента. Къде е самодисциплината и защо тя не се контролира от всички останали фенове? Защо те в куп с дрогираните и пияните вандалстват, а после се дистанцират от тях? В цялата статия от фенклубовете става ясно, че те само искат. Никъде не пише "Ние ще ...", "Ние няма повече да ...", "Ние ...". Също се чудя Цв. Цветанов как не им е задал същите въпроси започващи с ВИЕ. Най лесно е накрая да се правиш на "Мил", "Не чул", "Не разбрал", "Не видял".
+7
 
 
Добро.Остава да видим и практическа полза от тези думи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отлична новина от Ботев преди гостуването на Локомотив София
ПФК Ботев с предупреждение за лишаване от домакинство, обявиха наказанието на Попов
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: