ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читатели: Служителите на ОП "Паркиране и репатриране" вършат работата си избирателно
Автор: Мария Морунова 08:45 / 01.06.2014Коментари (13)8353
© Plovdiv24.bg
Читатели на Plovdiv24.bg сигнализираха за два случая, в които според тях служителите на ОП "Паркиране и репатриране" вършат работата си избирателно.

В единия случай: "Видимо паркиран в нарушение автомобил - насрещно платно в еднопосочна улица, автомобилът в продължение на 3 часа не е санкциониран
или премахнат. От ОП " Паркиране и репатриране" дойдоха по сигнал и поставиха скоба на един определен автомобил"

И втората ситуация: "От 6 години има две коли, които са спрели пред нашата кооперация на улица "Волга" 41 и оттогава не са помръднали. Колите не са на хора, живеещи в кооперацията, блокират достъпа до единствените 2 паркоместа пред кооперацията и загрозяват гледката. От години колите нямат гражданска, нямат прегледни, в окаяно
състояние са"
.

Репортер на сайта се свърза с ОП "Синя зона, паркинги и гаражи". Оттам и
© Plovdiv24.bg
за двата случая обясниха, че има правила, при които служителите им санкционират или репатрират автомобили. Не се прави безразборно.

Най-основно, ако колата е паркирана от лявата страна на платното и има знак, че е в "Синя зона", но няма платен престой или пропуск, водачът се санкционира. Оттам насетне паркиране по тротоари, по-дълъг престой при правилно паркиране и т. н., гражданите трябва да подадат сигнал в полицията или ОП "Общинска полиция".


Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
"че има правила, при които служителите им санкционират или репатрират автомобили" това не е вярно пред високия блок на Санкт Петербург облепиха миналата година едни коли с предупреждения че ще ги вдигнат но от октомври ли беше ноември ли няма резултат колите са пред разпад и със сигурност не са минали преглед надали имат и гражданска ;)
0
 
 
първо трябва да се седне и да се види проблема (най вече да се осъюзнае че има проблем) после да се види реално (статистика) какво се прави :) след това да се набележат проблемите (организиране на хора и промяна на закони) и да се направи план за справяне с положението след това огласяване в медиите (минимум месец само реклама) и тогава изпълнение на плана :)
0
 
 
Проблемът на ОП "Паркиране и репатриране" е в прекалено големият обхват на "Синята зона", от където идва и избирателната им дейност. В района около Новотела и хотел Марица, където по незнайни причини голяма част от улиците бяха включени в тази зона, контролът е повече от избирателен. Там постоянно служители на тази фирма има само пред Новотела и на ул.Васил Левски .На всички останали улици, може да срещнете автомобили с непловдивски регистрации паркирали в "Синя зоня" и стоящи по няколко дни. В този случай най-вероятно на живеещият там човечец ще му се наложи да паркира където намери и по закона на Мърфи ще осъмне със стикер на стъклото. Що се отнася до улиците около Рилон център, там ситуацията е ясна. Сградата има мижав платен паркинг, чийто служител редовно информира паяка, че някой пак е паркирал на улицата без да си плати и понеже там е много близо до паркинга за репатриране, автомобилът му е вдигнат почти веднага. Три години съм гледал всеки ден колко са бързи и неадекватни служителите на обслужващият паяк. Веднъж даже в желанието си да накажат неправилно паркирал автомобил, закачиха жиците на един стълб и го събориха върху друг паркирал автомобил. Има места в Пловдив с приоритет за тази фирма и такива с напълно избирателно присъствие. От това страдат най-вече живеещите на улиците в обхвата на "Синя зона" и на забранените за паркиране улици в близост до големи сгради с обществено значение с малки, но скъпо платени паркинги.
+1
 
 
Абе какви паяци, скоби и правила, бе, хора ?! Не разбрахте ли, че подобни "фирми и предприятия" като тези за репатриране, са образно казано, една от касичките на местната власт. Избирателността е най-малкия им проблем. Те са незаконни !!! Има осъдителни присъди вече срещу паяците. Четете и ги съдете до дупка. А за фишовете....ето ви една "сламка" за обжалване...първо пред издаващия орган, а после чрез него, до съда. Фиш може да се идаде само и единствено на шофьорът, управляващ автомобила. Не на спрялата и неперсонифицирана кола, спряла самотна на улицата. Кой глобява в случая чичко милиционер ? вас, баба ви, баща ви, или брат ви ...всеки един от тях може да е паркирал неправилно автомобила !!! Той го издава на ...автомобила! Абсолютно нищожен юридически документ е този фиш, защото няма един основен реквизит - ОБЕКТ ! Автомобила не може да бъде обект на нарушение. Само водача може. Съдете ги до дупка тези мръсни алчни народни изедници !!!
-1
 
 
Спокойно хора ако видите около вас син (хх) номер който и аз имам такъв паркирайте и не мислете щтот умират да преместят нашите коли,и при такива ситуации имаме големи предимства :)
на 01.06.2014 г.
+4
 
 
А какво правим с хилядите коли, които са спрели "правилно" от лявата страна на платното, не помръдват с години, имат налепени фишове по тях и стават за някоя морга или за Балканто? След като от ОП "Синя зона, паркинги и гаражи" са налепили фишове, не е ли логично да се проверят дали се изпълняват "предписанията" от тях и в случай, че не, да информаират Полицията за допълнителни мерки? Или трябва съвестните граждани да обикалят от институция на институция, да подават сигнали (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: сигнал не можело да бъде подаден АНОНИМНО)?!? Може ли за всяка зарязана трошка някой да ходи в Полицията и да подава сигнал (не вярвам с едно ходене и една жалба да се реши проблема, следователно по няколко визити)? А ако трошката не е пред Нас, имам ли право да подам сигнал и Полицията ще си свърши ли работата?
0
 
 
добре че нямаме смъртно наказание :)
+2
 
 
Всеки, който е в нарушение трябва да се санкционира строго. Това е един от проблемите, който все още не е решен напълно въпреки синята зона, която на места не се контролира. Дори там, където има служители на синя зона има спрели коли по тротоарите за "малко". Това трябва да се пракрати, защото само с говорене и невършене на нищо, никога няма да заприличаме на европейска държава!
на 01.06.2014 г.
+7
 
 
Открихте топлата вода!!! 1. Ако от определено място трябва да бъдат репатрирани няколко автомобила, се репатрира приоритетно този, които е по-неглижиран. Лъскавите лимузини са в краен случай. Вероятно действа презумпцията, че щом е на по-заможен той може да е и по-влиятелен най-общо казано. Т.е. потенциален нечий човек 2. Познайте от 3 пъти ако от забранен участък следва да се вдигнат с паяк 3 автомобила и средно стоящия например е с не пловдивска регистрация. Правилото за първия неправилно паркиран автомобил вятър го вее. ПРИНЦИПИ!!!
+5
 
 
Естествено, че си я вършат избирателно. Не може от цяла колона неправилно паркирали автомобили, да вдигнат моята кола, която не е с пловдивска регистрация и дори не е първа или последна и в същото време срещу мен да има спряла кола на тротоара точно под знака ' Забранено паркиране' . Не може като се обадя на посочения телефон, който е изписан на знака, да ми кажат къде да си потърся колата, да ми съобщят, че такъв номер не съществува. В крайна сметка си намерих колата и си платих, защото все пак бях в нарушение /което се състоеше в задната уличка на Рилон център и не пречеше на никой, нито на видимост, нито на хора/, нищо, че имаше още 10 такива коли. Не може паяка цял ден да обикаля около Рилон центъра където колите не пречат на никой /тъй като сградата е близко до техния паркинг и винаги има нарушители/, а в същото време на места, на които наистина има извършено нарушение, което пречи на видимост и на преминаващи хора, да няма кой да ги санкционира. Това е ясно на всеки и не знам докога ще продължава...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: