ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Проведе се националното състезание "Народните будители и аз"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:23 / 08.06.2014Коментари (1)2883
©
Вчера се състоя националното състезание "Народните будители и аз", в което участваха 8 300 ученици от 302 паралелки в 55 училища от Пловдивска, Пазарджишка, Софийска и Благоевградска област. 

Състезанията "Народните будители и Аз" са инициатива на трите ротариански клуба в Пловдив - РК Пловдив-Пълдин, РК Пловдив и РК Пловдив-Филипопол, както и на клуб Зонта - Пловдив. Идеята на тази инициатива е на доц. Кирчо Атанасов, който и сега вложи професионалните си умения за работа с ученици при изучаването на най-славните страници и имена от българската история. 

"Народните будители и Аз" е обществено значимо събитие, защото зад него застават големи български общественици - представители на държавната, областната и общинската администрация. Личен принос за успеха на състезанието имат Областните управители на Пловдивска и Пазарджишка област - Венцислав Каймаканов и Иван Йорданов, както и кметовете на Пловдив и Пазарджик - Иван Тотев и Тодор Попов. 

Лично време отделят преподаватели от Пловдивсия университет и ротарианци, които ще журират и са ангажирани с цялата организация на "Народните будители и Аз".

Стимул за участие в "Народните будители и Аз" са и наградите за победителите, които традицонно са свързани с посещението на патриотични места в нашата родина.

Победителите

Във възрастовата категория от 5 до 7 клас на първо място с най-много точки се класираха учениците от СОУ "Свети Седмочисленици". Тя бяха избрали за свой патрон Найден Геров. На второ място се нареди отборът на Математическата гимназия "Акад. Кирил Попов", а на трето ОУ "Райна Княгиня".
От 8 до 11 клас първенци

©
станаха също учениците Математическата гимназия "Акад. Кирил Попов", които представиха за свой патрон д-р Петър Берон. Второ място в тази категория зае отборът на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, а трето Търговската гимназия.

За областта, във възрастовата категория 5-7 клас първото място спечелиха учениците от ОУ "Пенчо Славейков", село Белащица, следвани от ОУ "Свети Свети Кирил и Методий", град Карлово и ОУ "Христо Ботев", село Ръжево Конаре, община Калояново.

От 8 до 11 клас в областта първенци станаха учениците от Професионалната гимназия "Владимир Заимов", град Карлово. На второ място се класираха възпитаниците на ОУ "Христо Ботев", село Дълго поле, община Калояново, а на трето тимът на ОУ "Генерал Карцов, село Христо Даново, община Карлово.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За никого не е тайна, че юдомасоните винаги са били анти-национално и анти-патриотично настроени, така че можем само да гадаем за скритата цел на това състезание :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: