ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Полицията шикалкави за камерите по оживени кръстовища в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:47 / 10.06.2014Коментари (25)11628
© Plovdiv24.bg
Във връзка с все по-нарастващите съмнения относно ефективността на видеонаблюдението на основни кръстовища в район "Северен", Plovdiv24.bg се опита да хвърли повече яснота по въпроса. След няколко опита от ОД МВР Пловдив ни бе отговорено, че е нужно да отправим писмено запитване, защото отговорите изисквали време. 

Така и направихме - на 8 май попитахме - този път писмено. Отговорът дойде едва вчера - в последния възможен според Закона за достъп до обществена информация срок. 

Зададохме ясни и конкретни въпроси. Ето ги:

1. Възможно ли е да бъде изготвена статистика относно работата на камерите в "Северен"? Колко са глобените благодарение на тези устройства, с колко процента е намаляла престъпността например и други подобни интересни факти за 2013 и отделно от началото на годината?

2. Вчера публикувахме интересна новина за животно, пресичащо оживено кръстовище в Пловдив. То засечено ли е от камерите и съответно предприети ли са мерки за предотвратяване на други подобни инциденти? Открити ли са собствениците му? 

3. Изпращат ли се снимки от камерите на домашните адреси на нарушителите?

4. Колко души следят в реално време камерите и денонощна ли е тази дейност?

5. Има ли реално развитие на обсъждането подобни устройства да бъдат монтирани и на други места в Пловдив, каквито идеи имаше доскоро?

Какво получихме като отговор? Ето това (публикуваме го без никаква редакторска намеса):

На 08.05.2014 година в 14:05 часа в електронната поща на пресцентъра на ОДМВР - Пловдив е получено съобщение от Plovdiv24.bg. От текста става ясно, че Ваш читател е станал свидетел на пътен инцидент - преминаване на животно по оживено кръстовище в град Пловдив.

Мястото на събитието е от териториалната принадлежност на Трето РУ "Полиция" - Пловдив, поради което в същото подразделение е започната проверка за установяване на съобщените факти и обстоятелства. Към настоящия момент същата е приключила. Не е установено административно нарушение или престъпление.

В допълнение към резултатите от извършената проверка Ви уведомяваме, че в Трето РУ "Полиция" - Пловдив е създадена организация за работа и контрол, касаеща системата за видео наблюдение. Кадрите от камерите по главните пътни артерии на район "Северен" се използват главно при работа по противодействие на престъпността, както и при подадени сигнали за административни нарушения. За успешното приключване на случаите е нужно сигналите да бъдат своевременни. Благодарим за проявената гражданска активност!

Оставяме на Вас, нашите читатели, да прецените адекватен и коректен ли е отговорът на пловдивската полиция на така зададените въпроси...


Още по темата: общо новини по темата: 37
19.11.2022 »
02.08.2022 »
20.02.2015 »
23.07.2014 »
28.05.2013 »
20.05.2013 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Камерите са с най ниско качество !!!На 21 април2013 ме удари и избяга БМВ 316 на кръстовището до практикер ,където има8 камери .Бяга посока Голямо Конарско оттам през Карловско /пак на червено/след това към Брезовско.Това са околу45 камери!И отговора на полицията е съжаляваме ама се виждат само силуети!!!Защо се харчат грешни пари ,след като не вършат работа!?!
на 11.06.2014 г.
+3
 
 
Камерите не работят - били са на фирма АНДИ, но общината не е изпълнила част от условията, след което фирмата си взима техниката - напрактика това са само корпусите или дори да е цялата камера, то тя не работи.. :) Знам го това от сигурни хора... :) Само за парлама са..
+3
 
 
тя камери си работят ,но никои неги гледа реално .преди време ми разбиха колата в обсега на тези камери на голямо крастовище с 4 камери и резултата беше 4е се варнаха телефони но не и задарйан казаха 4е бил неизвестен и делото се прекратявало ,как така ме видяли 4е аз карам 4е слизам от колата но не и този или тези които са ми разбили колата ?....ха сега помислете.....
+4
 
 
Само на мен ли се струва, че тези камери си работят добре но за някое частно МВР.
+1
 
 
аз не се сещам за няква "адекватна" намеса от господата на закона :)
+1
 
 
абе таз камера гледа към Альоша и Копривките !!! Иначе наистина хранят Анди, но така или иначе някой трябваше да бъде нахранен :) ... иначе наистина има разкрити кражби след преглед на записи от камери.. а записът с Нисана очевадно е от друга охранителна камера някъде по блока , която няма нищо общо с тези общинските на светофара.
слушам как злословят зад гърба ми,но това ме радва.ВСЕ ПАК СЪМ КРАЧКА НАПРЕД ОТ ЗЛИТЕ ЕЗИЦИ!
на 10.06.2014 г.
+4
 
 
значи да разбирам,че камерите снимат, но гражданите не подадат ли сигнал не се прави нищо!! ШЪ АЛО , АМИ ДА ДАВАТЕ ЗАПЛАТИТЕ СИ НА НАС ТОГАВА!!! Това си е живо признание,че всеки може да минава на червено защото и да го снимат камерите, не подаде ли сигнал някой гражданин,нарушителя няма да бъде санкциониран. Е ТОВА АКО НЕ Е АБСУРДИСТАН здраве му кажи!!!!!
+6
 
 
Докато видео и снимковия материал в българистан не е доказателство никаква файда няма от тях
+2
 
 
Някой не си е изпил хапчето преди да седне да пише или е толкова тъп, некадърен , безотговорен, че нямам думи! Или му е наредено: пиши нещо, каквото и да е, така и така никой нищо не може да ни направи! Кучетата си лаят, керванът си върви! Тук е така!
+8
 
 
Тези камери не ги поглеждат въобще,снимки НЕ ВЯРВАМ да изпращат по адресите на гражданите,който са направили нарушение.Живея на булевард с пешеходен сфетофар на който мотираха камери след незнам вече кой пореден неприятен инцидент.И пак продължават да си минават на червено и си правят нарушения,ама нали няма кой да ги глобява-иначе ето имаме камери .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: