ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Притеснени родители: Не искаме кучешка площадка в парка, опасно е!
Автор: Мария Морунова 12:57 / 11.06.2014Коментари (81)15618
Кметът на район "Централен" Райна Петрова откри обновения парк на ул. "Родопи" до бензиностанция "Петрол", а граждани я атакуваха с въпроса защо в парка се изгражда площадка за кучета, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Голям брой родители, живеещи в района, се бяха събрали и очакваха появата на райкмета в 11.00 часа. Те обясниха, че вчера са входирали подписка с около 90 подписа в администрацията на "Централен". Инициативата е предприета, защото хората не искат строящата се в момента кучешка площадка да бъде там.

"В района няма детска площадка, тук в парка ние сами сме направили пясъчник за децата. Сега до този пясъчник правят площадка за кучета. Децата ще тичат около него и ще има опасност от зарази или най-малкото, когато някое куче излае, децата ще се плашат", коментираха още родителите и допълниха, че вместо тази кучешка площадка е можело да се направи детска такава.

Кметът на "Централен" коментира, че не е запозната с подписката. Обясни, че мястото за кучешката площадка е подбрано да бъде в единия край на парка, зад бензиностанцията, където не трябва да тичат и играят деца. Предложи и компромисен вариант, а именно, след като кучешката площадка бъде завършена, да минат няколко седмици и да се прецени има ли ефект от нея.

"Ако все още хората тук не я искат, ще я оформим в детски кът с пейки, люлки, катерушки", завърши Петрова.

Райкметът все пак обърна внимание и на парка като отбеляза, че преди години е бил потънал в бурени, а сега вече има съвсем друг вид. В центъра му е поставена чешма, зеленината е оформена, има пейки и кошчета за смет. 

"Чешмата, поставена в парка, е една от последните, които се поставят в района, защото хората продължават да ги чупят и крадат, какъвто е примерът с бул. "Свобода", допълни Райна Петрова.




Още по темата: общо новини по темата: 68
24.02.2023 »
07.02.2022 »
22.02.2021 »
08.10.2020 »
22.02.2020 »
10.02.2020 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Да направят заградени площадки и за децата и майките, че ми омръзна да гледам как "горките" нападат места, които принципно не за тях, а като за капак и рушат. Живея до новия парк между МОЛ-а и "Пещерско шосе". Направиха хубав фонтан за за рекалсация на хората, но какво се случва-майките с децата не ходят на специално направената детска площадка с катерушки и други пособия, а седят на фонтана и позволяват на отрочетата си да взимат камъни от там, където се стича водата и да ги хвърлят в самия фонтан, който живее в района знае за какво става въпрос, има и фитнес площадка за големи хора, но вече е почти потрошена от децата. Същото се случва и в парка зад ул. "Копривките"- площадка за тренировки, хората, които искат да тренират висят от страни, защото разни майки и поколенията им вилнеят там. Сега пък седнали и мрънкат за кучетата. Хората с кучета ще си държат любимците в огражденията, но дали майките ще държат децата далеч от места, които не са предназначени за тях и да не им позволяват да рушат.
+1
 
 
Малко са хорските площадки ! Да не говорим , че в тези в които се подвизават хората ( поне тука в моята махала ) е толкова мръсна , че едно куче и да иска не може да остави толкова мръсотия след себе си ! Според мен Трябва да направят заградени площадки за хората и отворени паркове за кучетата, пък да видим кое ще е по- чисто и в кое ще има зарази ! Да не говорим , че кучетата ни имат толкова 500 имунизации! Дечицата си акат и си пишкат в градинките и т.н., да не говорим за пияниците и бездомниците, които лежат по пейките! От горе на всичко на хората не им искат данък за ползване на площадка , а мен ме цакат с 50 лева годишно защотоотглеждам куче ( което взел срещу 50 лева от кучкарника и мисля , че съм им спестил пари и от това)! Питам аз къде отиват тези пари ... защотот в моята махала зад клуб "Вижън" , Район централен и около него няма нито една кучешка площадка и аз се чудя къде да си разхождам кучето, съобразявайки се с всички хора които имат против аз да минавам дори покрай тях с него или въобще да имам куче ! Хора вие сте по -зле от животните ... не търсете кусури в тях ... търсете си кусурите помежду си ! Има страни в които позволяват на хората да влизат в магазините за храна с кучетата има закони според които те са длъжни да ги разхождат по 3 пъти на ден! Ние какво правим тука .... опитваме се да намерим под вола теле ! Мног жалко, че сте толкова озлобени, много жалко ! От известно време повече ми жал за животните отколкото за хората, защото всичко това ние си го правим и на тях и на нас Животните няма как да ни осъдят, да протестират или да мрънкат защо има паркове за хора там , където може да има паркове за кучета! Слезте на земята моля и не бъдете така жестоки и злобни!
+1
 
 
Нямах време да прочета всички коментари по темата,но виждам ,че доста хора са писали без да имат реален поглед върху проблема на родителите :). Аз съм майка,която няма къде да разходи детето си.Повечето от протестиращите са родители като мен,а не възрастни хора без работа :). В района ни няма детска площадка,нямаме дори люлка,но построиха чешма и кучешки кът :))) Вчера дори едно кученце пи вода от чешмичката ....А ние родителите ще трябва да пресичаме до район източен,за да разходим децата си на безопасно място :))) струва ми се доста нелепо,дори цинично да се толерират повече домашните любимци отколкото децата ни
+2
 
 
Поредната хорска глупост. Опасни кучета няма, има опасни хора.
+2
 
 
Честно казано, аз също съм на мнение, че една заградена кучешка площадка е по-добър вариант, отклото целият парк да е кучешка площадка. Нека си го признаем, нашего брата не го вълнува грам удобството на другия и си разхожда песа, често без да му събира изпражненията, където му скимне, това се вижда по всичките ни паркове и не само. Затова, по-добре поне да е заградена. Друг е въпросът, че пак някой не е домислил и я е лепнал до детския пясъчник... Е това и аз не го приемам.
0
 
 
"..... 0 Отговори на този коментар Кучешките площадки които напоследък се откриха в различни райони на града ни са в пъти по- чисти от детските площадки. Нека протестиращите погледнат вечер в какво състояние са мнозинството от детските площадки. Боклуци от всякакъв характер се търкалят извън поставените кошчета, гарнирани от фасовете на загрижените майки и чашките от техните кафета. Акитата и пикитата на малчуганите пък са навсякъде. Аман от загрижени.
+1
 
 
По-добре кучешка площадка, която е заградена, от колкото разни типове да си пускат помиарите без каишка да тичат където им падне. В кв. Кючук Париж видях точно същото нещо, голяма детска площадка, а до нея кучешки парк и никой на никого не пречеше. И детската площадка беше чиста, само лошо впечатление ми направи един, който си остави кучето да се изпикае на една пейка, но мисля, че това е въпрос на индивидуално възпитание и способност за умствена дейност, не вярвам всеки собственик на куче да го прави. Аз съм силно за кучешките площадки и против разхождането на кучета без каишки.
+1
 
 
Кучешките площадки които напоследък се откриха в различни райони на града ни са в пъти по- чисти от детските площадки. Нека протестиращите погледнат вечер в какво състояние са мнозинството от детските площадки. Боклуци от всякакъв характер се търкалят извън поставените кошчета, гарнирани от фасовете на загрижените майки и чашките от техните кафета. Акитата и пикитата на малчуганите пък са навсякъде. Аман от загрижени.
0
 
 
Помислете дали тези фекалии са само отдомашни кучета? Града е пълен с бездони. Детски площатлки има на всеки 20 метра, а е забранено да си пуснеш кучето без повод където и да е с изключение на площатка за кучета. Така, че не бъдете егоисти!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: