ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
След бурята: Паднали дървета, увредени коли, вода по улици и къщи!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:26 / 15.06.2014Коментари (44)30099
Бурята повали огромна липа на ул. "Съборна" в Стария град
Читатели на Plovdiv24.bg споделиха какво са преживели снощи по време на бурята, както и какви са впечатленията им от пловдивските улици днес сутринта. Публикуваме мненията на част от тях без редакторска намеса, както и снимките, които ни изпратихте:

"Живея в кооперация на 7 години. Водата снощи просто си течеше безпрепятствено през уж новата дограма. Таванът протече....Такова чудо за първи път виждам в живота си", казва пловдивчанин.

"Бурята тази нощ повали огромна липа на ул. "Съборна" в Стария град", пише друг.

"Бурята обърна гараж и изкорени дърво бул. "Копривщица", съобщава пореден читател на сайта ни.

"Пловдив, ул." Върховръх": Това не можеше да се опише. Ще повярва този, който го е преживял!", не намира думи мъж, заварил колата си увредена от паднало дърво.

"Живея на ул "Георги Груев" до надлез "Родопи". 2 дървета са паднали целите. Миналата година общината изкастри само 3-4 дървета до бившето свързочно поделение на 50 метра от тук. А пред нашата кооперация нищо! Сега 2 коли са смачкани, а моята се размина на косъм, при това след цялостно пребоядисване преди 1 седмица! И по бул. "Васил Априлов" е същото! Сутринта трябва да изляза с колата си в 4 часа, а няма как, защото цялата ни улица е затворена", възмущава се шофьор на камион, който не е могъл да отиде на работа днес сутринта.

"Разразилата се малко след полунощ буря истина е че предизвика големи "бели". Когато се прибирах към нас половината улици в Пловдив бяха наводнени и т.н. Да, неизбежно е след такъв дъжд пътя да е наред, но да не са почистени шахтите това си е не знам направо. Коматевският възел вчера беше под вода и на всичкото отгоре полицаите седящи на спирката на "Никола Вапцаров" си стояха в колата и гледаха как хората закъсват и се мъчат. 

Толкова ли нямаше как да спрат движението. Както и да е, обикалях и реших да мина по бул. "Хр.Ботев" (северно платно) и познайте какво: в по-рядъка на 400-500 м. имаше вода и отново трудно се минаваше. И накрая, "рехабилитираната"уличка преди 1-2 години "Владивосток" беше наводнена. Не знам дали е трудно, но какво ли щеше да бъде тези шахти да са изчистени с т.н. Единствено за хората, които цяла нощ чистиха паднали клони дори и дървета това са пожарникарите. Докато не се прибрах най-малко 10-15 коли видях на пожарната. Браво на тези момчета", споделя мнението си с читателите ни пловдивчанин.




Още по темата: общо новини по темата: 8
19.06.2014 »
16.06.2014 »
16.06.2014 »
15.06.2014 »
15.06.2014 »
15.06.2014 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като отивахме към гребната, на светофара преди спортното училище беше паднала огромна топола. Много страшно! Май беше смачкала някакво магазинче.
+1
 
 
Истината е, че в тоя град никой не чисти шахтите.....и че ул."Авкс.Велешки " е приток на р.Марица !!!!!!
+2
 
 
Увайаеми госпойи е господа 4итатели искам да ви пи6а за в4ера6ния ден бурята която бе6е вув Пловдив е бойа работа няколко пути се обайдахме на пойарната за да доидат вув смирненски кудето бе6е затисната кола от падлото дурво но и така те не се отзована на на6ето повикване разбирам хората от пойарната 4е са имали тейко дейурство но за6то когато им се обади полк Румен Иванов Дим4ев 4е има мазета за отводняване гарайи на негови познати и истукнати бизнесмени пойарникарите се отправят натам по негова заповед макар 4е вув момента тои е зам. на4алник а неговият кумец полк Димитар Стоен4ев е слойен само за параван които е на тази длуйност за пред хората докато прокуратурата разледва полк. Дим4ев. Докога сус неговата наглост 6те продулйава да кара и дйипа на оперативните дейурни които използва като ли4на кола не е ли време след толкова катаклизми вув пойарната порудени от Дим4ев наи после ген. Николов от София да ги изгони и двамата да продулйават да си водят на спокоиствие волеиболните и футболни отбори и пойароприлойен спорт докога 6те дерибеистват.Не доидоха до нас за6тот ние няма какво да им дадем а бизнесмените знаят как да им се риван6ират. Как да се оправи Булгария сус такива хора
+2
 
 
Сега си представете че сме друг климат и урагани над 5-та степен ни удрят всяка година по 2 -пъти и вчерашната буря ще ви се стори като летен полъх. Истината е че нищо не се поддържа в тоя град както трябва и от там идват проблемите с наводняването и падналите дървета. Нито един път не видях някой да отпушва шахтите тая година. Да не говорим че дори и да ги отпушват ония циганки ги пълнят всяка сутрин с листа и боклуци щото им е по лесно.
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
на 15.06.2014 г.
+6
 
 
Не ми се е наложило да ги ползвам,но на няколко места прочетох да се споменават пожарникарите. Искам и аз да се включа и да изкажа благодарност за помоща която са оказали на хората. Когато видите нещо положително в отрицателната ни държава,не бъдете скъпи на благодарност.
+1
 
 
Добре че не продалйи малко по дулго че какво ли щеше да е сутринта незнам
-1
 
 
Голяма буря беше... блока дето е на 30-40 метра от нашият не се виждаше!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: