ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Версия: Пеевски и Василев се скарали за парите по "Южен поток"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 16.06.2014Коментари (3)4052
©
Събитията и сътресенията от изминалата политическа и обществена седмица коментираха в "Здравей, България" по Нова тв Румен Петков от АБВ и бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев. Двамата направиха анализ на възможния конфликт в предполагаемия тандем между депутата Делян Пеевски и банкера Цветан Василев.

Според Андреев разривът в отношенията между Пеевски и Василев е свързан с изграждането на газопровода "Южен поток". По думите му от реализацията на проекта се очаква да бъдат откраднати малко над 2 млрд. евро. Андреев смята, че Русия съзнателно приема повишената цена на тръбата, давайки така допълнителните средства, за да развращава българските политици.

Хората, които стоят зад въпроса "Кой?" винаги са се водили от алчността, смята бившият председател на Комисията по досиетата. "Огромни пари развращават българската политика и държат България в зависимост", убеден е Андреев.

Когато се случиха събитията около номинацията на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, той държеше голяма част от медиите, припомни Методи Андреев. В същото време банката на Цветан Василев държала около 60 - 70% от парите на държавните фирми, занимаващи се с енергетика.

"Банката на Василев беше навлязла много сериозно в българската енергетика. Оставаше третото - националната сигурност. Ако тандемът беше овладял тези три пункта, нещата щяха да бъдат много по-тежки в момента. Това, което се случи все пак е, че тези хора забравиха, че сме член на Европейския съюз и на НАТО, а между тях се случи така, че се скараха за тези пари".

Според Методи Андреев ненапразно Европа атакува конкурса за изпълнение на поръчката за строеж на газопровода: "От анализа се вижда, че основната част от фирмите, които е трябвало да изграждат в България "Южен поток", са под влияние на Пеевски. Явно Цветан Василев е останал само с надеждата, че ще намери достатъчно възможности да продължи бизнеса в енергетиката, визирайки тези над 2 млрд. евро, които се очаква да бъдат отклонени от "Южен поток". Между тях е настъпила пукнатина, някой е дължал пари на другия".

"Това, което виждаме, като поведение на прокуратурата в последните месеци и дни, задава много въпроси", каза на свой ред бившият вътрешен министър Румен Петков. "Нямаме отговор какво стана в Костинброд. След това имаше шоурум на гърба на Богомил Манчев, сега на други гърбове. Тези въпроси трябва да са ясни на българския гражданин и на Брюксел. Ако имаме адекватна реакция на общество няма да търпим", заяви представителят на АБВ.

Петков потвърди, че правителството е променило цената на проекта за "Южен поток" от 1,8 на 3,5 млрд. Той обаче не смята, че ситуацията след изборите се е променила заради тези пари. Според неговия анализ развитието й било предопределено в голяма степен от "грубите грешки" на управляващите в изминалата година.

"За съжаление БСП се постави под редица зависимости", коментира Петков и добави: "Трябва да получим отговор на въпроса предлагал ли си е кандидатурата Сергей Станишев за премиер".

Бившият народен представител от левицата смята, че е крайно време да спрем да обясняваме вътрешни процеси с външни развития. По думите му газопроводът "Южен поток" е необходим на България. Ако той и други енергийни проекти не бъдат реализирани има опасност страната ни да се превърне от разпределител и производител на енергия в истински енергийно зависима държава.



Още по темата: общо новини по темата: 157
15.03.2022 »
14.01.2021 »
02.01.2021 »
01.01.2021 »
31.12.2020 »
29.12.2020 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Гледам снимката към статията и се питам-по цялата й дължина ли тръбата ще се заварява "на ръка"?
+3
 
 
Все по-реална ми се вижда идеята за гражданска война и 240 "жертви"... Няма как да станат нещата, иначе. Тези си отиват, идват първите, почва се старата песен на нов глас - пари за народа няма, но за нас е друга работа... Що така се отказваме, не знам. В София и всичките вън от НС, МС и другите абревиатури. Публичен линч, Велико Народно събрание, промени в конституцията, под 100 депутата с мандат от 2 години максимум, задължително с възможност за отзоваване. Тук всичко е объркано - всички политици са толкова заети да уреждат себе си и приближените си, че за страната и народа никога няма време... От там трябва да се почне. Да не говорим, че има една партия, която се изживява като балансьор и "разпределя порции", една друга партия с ненормалник начело, който се чуди какво дарение от 200лв. да направи и после как за 2 часа да направи сметка от 2000 евро в Париж и една друга партийка с един Дудук начело, който си е повярвал жестоко, че е нещо... Такива трябва да се отсеят, ама здраво. Двупартийно управление и ако някой не слуша и не работи за народа - вън. Колкото повече партии има, толкова по-малко ще се мисли за хората, защото всеки гледа да си уреди неговите и себе си с парче от баницата и изобщо не му дреме какво става с обикновения човек.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: