ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Пак пребиха лекар от Бърза помощ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 29.06.2014Коментари (12)6502
© Plovdiv24.bg
Лекар от Спешна помощ отново бе пребит по време на дежурството си в София вчера през нощта. Инцидентът станал в столичния квартал Ботунец, където екипът на Бърза помощ се отзовал без закъснение на сигнал за епилептичен припадък. Пострадалият лекар е с комоцио и с хематом.

"Бяхме изпратени там, като поводът беше 40-годишна жена, която е паднала ударила си е главата и е изгубила съзнание. Когато отидохме на място, жената беше с епилептичен гърч и вече излизаше от него. Тя си е епилептичка", обясни нападнатият лекар д-р Буен Тодоров.

Бих инжекция, за да не се получи вторичен гърч, обаче жената започна да крещи, че инжекцията, която съм й поставил, е много болезнена и както имах папка с документи, тя я бутна и листовете паднаха на пода. Аз клекнах долу да събирам и изведнъж вратата се отвори, влязоха двама млади, аз дори не се изправих, като започнаха да ме удрят", разказа още лекарят.

Нападателите се целили предимно в главата му. Медицинската сестра извикала шофьора на линейката на помощ. Тримата успели да избягат и да изчакат пристигането на полицията. Пострадалият медик е прегледан в "Пирогов" и освободен за домашно лечение. През това време нападателите избягали. По-късно единият от роднините на болната бил заловен и задържан в районното. Той е на 39 години и ще бъде обвинен за нападението над лекарския екип.

След инцидента работещите в Спешна помощ отново излязоха на протест и обявиха, че се страхуват за сигурността си. След разговор с директора обаче продължиха дежурствата си.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В "белите" държави такива нападения се наказват със затвор!
+4
 
 
Нали бяха обявени за неприкосновени докторите по подобие на униформените служители? Това ли е резултатът? Какво следва? Или се изследва ДНК на нападателите да не би да са от индийски произход?
Aнонимен
на 29.06.2014 г.
+1
 
 
дрън дрън,отиваш свършваш си работата,сладки приказки и психологична помощ другаде,като има 7 екипа за Пловдив и 14-15 за столицата и те чакат още получили пристъп на тревожност или пък им е станало скучно и самотно вкъщи или пък искат да видят как се справят медиците на рали шампионата...ай сиктир за 10 години учене с по 8 изпита тройни и четворни на сесия и толкова пари...толкоз
+8
 
 
Ангеле ти си много тъпо парче незнам дали го осъзнаваш..
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+5
 
 
Решението е много просто, сега този хванатия "роднина" да бъде тикнат в пандела за 20 години, да хванат и другите участници и те в затвора и нека медиите да вдигнат шум по този въпрос, и ако пак се появи случайно някои мотивиран, човек които е готов да посегне на лекар , нека и него да го сполети същата съдба. Хайде да видим тогава дали някои ще си позволява подобни своеволия. Не стига , че останахме без лекари, нестига че медицинските ни университети бълват некомпетентни специалисти ( поради метода на обучение и силната корупция ) ами и един от най-евтините, но и най-важни сектори в здравеопазването ни , е подложен на тотален тормоз.. това е недопустимо !
+2
 
 
Аз ако бях на мястото на линейката въобще няма да се занимавам,да умират там и тва е,неблагодарни ши*ани пе**ли и к**ви!
+1
 
 
Пак показал неуважение към близките на болния
Aнонимен
на 29.06.2014 г.
+8
 
 
Решението на проблема е елементарно! Нека да има полицай с дежурния екип, както е с "паяците". Безмислено е да има постоянно бити и протестиращи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Нови данни за археологическите разкопки на "Източната порта"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: