ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Достоен пловдивчанин: Исках да спася човешки живот, но...
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:31 / 03.07.2014Коментари (25)11905
©
Здравейте, Plovdiv24.bg! Пише ви един възмутен (за пореден път) пловдивски гражданин. Аз съм мъж на 30 години, щастливо женен с две деца. Като повечето хора имам обикновените за днешно време проблеми, а именно - кредити, наеми, нерви и несгоди от всякакъв характер, за които трябва да си силен психически и физически, за да ги преодоляваш.

Всички тези неща зависят от мен дали ще ги преодолея, или не, не така стои случаят от вашата статия от 02.07.14 с родилката, която се нуждае от кръвопреливане. На нея трябва друг да й помогне и едва ли не животът й не зависи само от нея.

Наречете ме както искате, но аз смятам, че всеки има дълг към обществото или просто от човещина да дава каквото реши, за да помага на хора в неравностойно положение. Та да стигнем на въпроса.

Работя от 8 до 17 и реших, че колкото и да съм уморен, ще помогна на жената в споменатата по-горе статия. Отидох в Центъра за трансфузионна хематология на "Пещерско шосе" към 18,10 ч. 

След доста лутане намерих Центъра. Там от вежлив облегнат мързеливо на стената санитар и две медсестри, които вършиха задълженията, си удобно седнали на масичка с кафе, ми беше любезно обяснено, че може да се дава кръв от 8 до 14:30 при тях и до 18:00 в другата болница на бул. "България".

Обясних, че става въпрос за спешен случай и през обявеното от тях време съм на работа и нямам възможност точно тази седмица да изляза.

Те благодариха за усилията и вдигнаха усмихнато рамене в знак на недоумение. След тази случка искам да се извиня на родилката, че аз няма да мога да дам кръв, защото нашата здравна система не е сложила персонал, който да ми я вземе сега.

Те работят до 14:30. През другото време, скъпа родилке, нас (както се казва) кучета на яли... Оставям на вас, приятели от Plovdiv24.bg, преценката дали аз или здравната система сме прави, и кой на кого е и не е длъжен да помага в тези явно вълчи времена.

Ще завърша писмото си с една неприятна, но явно точна за времето, в което живеем, латинска поговорка: Homos homini lupus est ("Човек за човека е вълк").







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте,тази вечер бяхме на Малката базилика, но тя беше затворена.Много хора останаха разочаровани,а пазачът вдигаше рамене.Днес не вали и е погходящо за музеи,а те -затворени. Абеше обявен,че от 20 ч. ще свири и квартет.Защо подвеждат хората? С уважен
на 03.07.2014 г.
0
 
 
здравната министърка е в отпуск, а системата се разпада. орешарски си тръгнал ,като му задали въпроса защо здр. м-п е в отпуск сега
+4
 
 
Изключително много ме радва факта,че толкова много хора са готови да бъдат в помощ на другите. Това ме кара да мисля малко по-друг начин за българската дейсвителност. Но мили съграждани,даряването на кръв не е толкова елементарно нещо. Кръв се дарява сутрин,на гладен стомах,без да се пие нищо друго освен малко вода,да не се прекарвали един доста дълъг списък от заболявания и т.н. Качествата на кръвта се променят дори в рамките на едно денонощие. В случая институциите са си свършили адекватно работата,като не са ви взели около 500 мл кръв ,което може да не отговаря на изискванията и по този начин да застрашат състоянието на пациента,който има нужда от кръв,а дори и да го убие . Надявам се,емтусиазмът ви да не стихва и да правите хубави неща и за тези които не познавате,но не съдете без да знаете. Дано всичко с жената е добре ,да се оправи и да си гледа бебенцето.
+1
 
 
АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ НА ЦИГАНИН-БЪДЕТЕ СИГУРНИ-ЧЕ МАНГАЛА ЩЕ ОЦЕЛЕЛЕ.
+2
 
 
Днес се обадих на телефона на болницта на "Васил Априлов" да питам дали при тях се дарява кръв , отговориха ми "ДА"!Отивам в клинична лаборатория и натискам звънеца,една мед.служителка ми казва "Оооо тук сега няма как да стане" И културно ме насочи към Хирургиите ама там работели до 14,30часа или Окръжна -кръвен център!!! Абе луда работа ! Искаш да дариш кръв пък немогат да я вземат !?!Трябва да обикаляш като ненормален.
0
 
 
На кръво"дарителския" центар и на хората , които боравят с кръвта и билетчетата, мога само да им го набия в алчният отвръщаващ ме г*з! Вие си знаете за какво говоря! Всички , които се правите само, че помагате на хората , и седите зимате заплати и крадете, поздрави със същите пожелания!
+2
 
 
И тук трябва да кажа, че Кръвният център на бул. България работеше с удължено работно време и служителите проявяваха разбиране. Слава Богу, има и човечни хора!
+6
 
 
ние с баща ми също бяхме върнати, охраната на УМБАЛ "Свети Георги" ни разказа за желанието на много хора да помогнат,но всички са били върнати ! ей тва е... НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ! Да искаш да помогнеш и да не ти дават възможност.. ;х многоо са уморени хората..стига им толкова работа до14ч. Нека всички помогнем на родилката и нейното бебче ! Стискаме палци,бързо възстановяване !
+7
 
 
Не мога и не мога да проумея,как в тази държава очакват да има развитие в здравната система,след като и на мен ми се случи същото.Не може горе споменатият добър човечец ,аз и още много като нас ,да искаме да помогнем на хора нуждаещи се от помощ,а те да ни спъват.Възмутен съм от начина по който ти вдигат безпомощно рамене и ти казват,че до еди колко часа можело да се дава кръв.Как може за здравето да има час ,какво е това отношение.И с цялата си наглост след всичко сигурно ще излезе статия,че е нямало доброволци.Ще прехвърлят вината отново върху нас.А после елата и ми кажете,че нямало добри хора и че липсвали в нашата държава...липсваткачественни служители ,липсват качествени управници,липсва и стабилна система...особенно за здравето.Благодаря за вниманието :-)
+1
 
 
И все пак той даде кръв в центъра на бул. България! Което означава само, че, когато човек иска да помогне, намира начин, а когато не иска - намира оправдание!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба от автомобил край Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: