ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Детето ми е в група от 34 деца в детската градина
Автор: Мария Морунова 14:40 / 13.07.2014Коментари (7)5381
©
Читател на Plovdiv24.bg се оплака, че в детската градина, в която е детето му, групите са обединени. 

"Искам да съобщя за поредната нередност, случваща се в градините в Пловдив. Моето дете е в ЦДГ "Деница". В момента положението с първите две групи е следното: групите са смесени в една. То хубаво, ама и двете групи са почти пълни и така в едно помещение присъстват 34 деца. Как в един двустаен апартамент ще се съберат толкова деца, май никой не го интересува. 

Правят скандали на родителите да си взимат децата преди обед, защото няма къде да спят. При въпрос от жена ми защо е така, леличката е отговорила, че ще е така, докато не ги разделят с по-големите деца. Кажете това нормално ли е при положение, че приеха закон да си плащаме дори и децата да не ходят за да се пазели местата".

Въпреки че е практика през летните месеци детските групи да се обединяват, репортер на сайта потърси мнението на общинското ръководство. Оттам потвърдиха, че наистина през лятото персоналът ползва отпуски, а също и голяма част от родителите спират децата си от градина, заради което групите се обединяват. Припомниха и че със задна дата влезе в сила Наредба, според която, ако детето няма да посещава детска градина през юли и август, няма да се плаща такса.


Още по темата: общо новини по темата: 21
26.06.2014 »
25.05.2014 »
23.01.2014 »
14.12.2013 »
11.06.2012 »
11.04.2012 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лелите и учителките имат много натрупани дни отпуска, защо? Не може ли да си ги взимат постепенно както правят нормалните хора, а не на куп 40 дни?!
0
 
 
Добре бе, как се гледат 34 чавета, като повечето родители едно не могат да смогнат да гледат. Тотална простотия. Държавата вместо да се чуди как да ни прецака и да ни вземе пари за данъци да вземе да се погрижи да има кой да и плаща тия данъци след години, че взехме доста да намаляме данъкоплатците, а мургави консуматори много, та не знам
-3
 
 
Ами не може групите да са по 15- 16 деца защото има норматив на общината. Оплакванията там. А пък ако си мислите че на персонала им е много добре с 34 деца пробвайте се за половин час. Както на вас се полага отпуска така и на учителките и лелите им се полага - такъв е закона като не ви харесва в общината при кмета Айде много ви здраве
+3
 
 
В детска ясла " Приказка" в Тракия някои от групите са сборни и децата не само са по 34,но спят и по две на легло,без дрехи! Като добавим,че и температурата в помещенията там е 34 градуса,можете да си представите каква "Приказка" става. Още юни месец лелите заявиха на родителите "да си изберат един месец-юли или август,в който детето им няма да посещава яслата и да напишат молба за това". Що за наглост е това ми кажете,та кой работодател дава отпуска от 1 месец ей така на куп,защото лелите трябвало да си вземат техните отпуските. И народа масово почна да звъни по близки и роднини да търси варианти кой да гледа детето 1 месец.Че и молба да им напишем,за да могат да се оправдаят после,че родителите така искали! Аман от техните своеволия и наглост!
+1
 
 
навсякъде е така сега и персонала само мрънкат,намекват нямаме ли баби за да ги гледат,постоянно оплаквания и намеци.все пак това са решения на министерство,община да работят градините през лятото,ние родителите каква вина имаме за нас е удобство все пак.никой не му се работи в тази държава,няма стимул за нищо,само мрънкане,оплаквания и стрес.
+8
 
 
ХАЙДЕ СЕГА ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО ДА МИ КАЖЕ ФИЗИЧЕСКИ КАК Е ВЪЗМОЖНО ДЕТЕТО МИ ДА НЕ ПОСЕЩАВА ДВА МЕСЕЦА ГРАДИНА? СЛЕДВАЩИЯ МИ ВЪПРОС Е КАКВА Е ТАЗИ ОТПУСКА ОТ ПО 2 МЕСЕЦА НА УЧИТЕЛКИТЕ В ГРАДИНИТЕ( ПО СПЕЦИАЛНО В ДЕТСКА ГРАДИНА "ЗОРНИЦА").КОЙ ОТ НАС РОДИТЕЛИТЕ ИМА ПРАВО НА ТОЛКОВА ОТПУСК И ТО НАВЕДНЪЖ,ЧЕ ДА МОЖЕМ ДА СИ ГЛЕДАМЕ ДЕЦАТА В КЪЩИ? ЗАЩО ПОСТОЯННО НИ СЕ ПОВТАРЯ АКО ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА НЕ ГИ ВОДИМ НА ГРАДИНА В ЛЕТНИТЕ МЕСЕЦИ!? ЗАЩО? ГРАДИНАТА НЕ Е ЛИ МЯСТОТО,КЪДЕТО ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА ИСКАТ ДА ХОДЯТ ЗА ДА ИМАТ СВОЯ СОЦИАЛЕН КОНТАКТ,ИЛИ ТАКА Е ПО ЛЕСНО ЗА УЧИТЕЛКИТЕ? НА КЪДЕ ОТИВА ТОВА ОБРАЗОВАНИЕ,ВЪЗПИТАНИЕ И Т.Н.? ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ЩЕ МОЖЕ ДА МИ ОТГОВОРИ... ВСИЧКО Е ГЛАС В ПУСТИНЯ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.НЕДОУМЯВАМ КАК МОЖЕ ЕДИН СЛУЖИТЕЛ В КАКВАТО И ДА Е ФИРМА ИЛИ УЧРЕЖДЕНИЕ ДА ПОЛЗВА 2 МЕСЕЦА ОТПУСК НА КУП.СИГУРНО МОИТЕ ДИРЕКТОРИ ВЪВ ФИРМАТА В КОЯТО РАБОТЯ НЯМАТ ТОЛКОВА ПРОПУСНАТИ ДНИ ЗА ЦЯЛАТА КАЛЕНДАРНА ГОДИНА.ПРОСТО ВСИЧКО Е ПЪЛЕН АБСУРД!! ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: