ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Легенда на "жълто-черните": Парите ще свършат за 2-3 месеца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:08 / 21.07.2014Коментари (108)17255
© Plovdiv24.bg
"Пари в "Ботев" има, но те може да свършат до 2-3 месеца, ако веднага не се стопира изтичане­то на средства", аларми­ра клубната легенда Костадин Костадинов. Той подаде оставка мина­лия вторник заедно с ад­министративния дирек­тор Иван Йотков и треньорите Марин Бакалов и Костадин Видолов.

"Решението ми е реак­ция на случващото се в клуба напоследък - зая­ви Костадинов. - Не ис­кам ботевистите след 2-3 месеца, когато свър­шат парите, да ме питат защо съм мълчал. Аз съм само един админи­стратор.

Приех спокойно и уда­ра, който се стовари върху клуба покрай про­блемите на КТБ. Бях из­пълнен с оптимизъм, че ще преодолеем всички препятствия.

Но изведнъж започна­ха да се случват странни неща." Такива били трансфе­рите на вратаря Михаил Иванов, халфа Милен Гамаков и стопера Ро­сен Колев, за които то­гавашният щаб си нямал и идея.

"Не мога да стоя безу­частно и да гледам как се подиграват с "Ботев" - каза Костадинов. - Това е футболен клуб, а не цирк. Но явно някой бе решил, че Вили Вуцов трябва на всяка цена да стане треньор. На Видолов му предложиха така нещата, че да не приеме. А и не му дадоха въз­можност да продължи да работи с Бакалов. Не­говият договор като старши треньор беше прекратен на 16 юли, а този на Вили Вуцов бе от 14 юли.

В БФС ме подиграва­ха и за 3 дни брах повече срам, отколкото за 3 го­дини като администра­тор. Чудеха се и защо "Ботев" плаща транс­ферна сума за играч, който няма депозиран договор с друг клуб. Ста­ва дума за Росен Колев, за който "Монтана" иска пари от "Ботев".

Костадинов аларми­ра, че се съкращават местни кадри и се при­вличат хора отвън, като разходите за заплати и квартири дори надвиша­ват направените"иконо­мии".

Той допълни: "При до­бър разчет и разумно харчене парите в "Бо­тев" няма да свършат за 2-3 месеца, а могат да стигнат дори за повече от година."

Съветът на директори­те ще се събира извън­редно днес.

Източник: в. "Труд"

Още по темата: общо новини по темата: 130
11.05.2016
15.03.2016
14.03.2016
13.03.2016
13.03.2016
13.03.2016
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
последен сезон на дрисливо-сълзливата сапунка ботяфъ-2010. Сценаристите са решили най-накрая да пуснат водата на жълтия кенеф
+5
 
 
Коце с цялото ми уважение към всички легенди имам само един въпрос към вас-Къде бяхте 10 години докато ние воювахме със селския.Нямаше ви.Впрочем, не,имаше ви ,някой от вас му станаха треньори,въпреки нашето неодобрение.Затова оставете мениджърите да водят отбора,а ние заедно с вас на трибуните да помагаме.Не искам дори и да си помисля, че действията ви са продиктувани от външна намеса.
-4
 
 
Спирам да коментирам. Вие всички знаете повече от Коцето Костадинов. Не ви изнася да коментирате неговите факти. Занимавате се с неговата личност. Когато се смени това ръководство, тогава ще се върна.
+3
 
 
Момчета, само към едно ви приканвам: да не бързаме да плюем и да даваме крайни присъди преждевременно! Може да одобряваме или не дадена позиция, но би било погрешно към днешна дата да говорим от крайна инстанция и да лепваме обидни етикети към хора като Костадин Костадинов. Реално погледнато той с тези си приказки, дори да казва някаква истина, не помага, а пречи. Защото не е работа на феновете да определят политиката на клуба, нашата работа е да подкрепяме отбора. Формално погледнато ние не можем да определяме кой да е треньор или директор. Все още си имаме мажоритарен собственик. Ако има някакви далавери и злоупотреби, те ще излезнат наяве рано или късно. Но с тях или без тях, Ботев трябва да го бъде, а всяването на разкол в момента би било убийствено за отбора! Коцето като говори тези неща с какво помага?!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 21.07.2014 г.
+4
 
 
Няма да коментирам К.Костадинов. Много е хубаво да се запази романтиката в клуба - идеи, звезди, легенди, начин на игра на отбора, но времената отдавна са други. Много легенди се изредиха да ни управляват, да се треньори и т.н. но нямахме успехи или някаква еуфория от представянето им - факт. Сега имаме собственик, богат и такъв ще остане. Той е силно свързан с идеята за нов, силен и известен Ботев - проект, който дори делиорманци нямат! И тоя проект се осъществява и ще бъде завършен, гаранция! Нашият собственик единствен има право да назначава хората, които ще управляват проекта, клуба, отбора. С грешки или без - те носят цялата отговорност пред Цветан Василев. Това е! Така е по цял свят! Ето, в Ман Ю на Ван Гаал собствениците му казаха - купуваш който искаш, колкото и да струва - искаме ви шампиони. Но те го казват, а не феновете. Така трябва да е и при нас. Тая криза ще е временна и всичко ще си дойде на мястото с проекта Ботев. За това такива епизодични изказвания на легенди и други свързани с клуба ще останат само в историята - кой крив, кой прав, кой се сърдил - това няма и не трябва да има значение, защото много хора от тях показаха, че просто не стават за съвременния футбол. Един малък факт - дойде Пичоне и сложи всички наши легенди в малкия си джоб. Нямам предвид да зачеркнем легендите, но нека са там до нас - на стадиона, ако с нещо могат да помогнат на клуба - да го направят, но със закъснели изказвания и интриги - няма да стане. Та, момчета, легенди, фенове - това са реалностите и трябва по-реално да погледнем на нещата, а не да си мислим, че само със спомените от миналото ще вървим напред. Да, ще вървим напред, но с "проекта БОТЕВ".
-16
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
+8
 
 
През последния месец и половина ПФК "Ботев" Пловдив е поставен пред поредица от изпитания, като се започне от оставката на треньорския щаб на Станимир Стоилов, дни преди началото на подготовката, премине се през блокиране на банкови сметки, наказание на Дисциплинарната комисия към БФС и се стигне до необходимостта от следваща промяна на треньорския щаб на Любослав Пенев. През цялото това време ръководството на клуба е взимало своите решения, водено от разбирането, че в тези кризисни дни отговорността за просъществуването на клуба трябва да бъде максимално споделена. От началото на месец юни бе въведена практиката всички важни решения да бъдат съгласувани или взимани от Съвета на директорите, независимо дали това е предвидено в устава на дружеството. В този смисъл искаме категорично да заявим, че в досегашните действия на ръководството на клуба няма решения, подчинени на едни или други лични интереси. Одобрението на новата бюджетна рамка, определянето на лимити на възнагражденията на играчи и служители, решенията за трансфери и условията за продажба на състезатели от "Ботев" са решения, които са взети от колективния орган на ръководството на "Ботев" - Съвета на директорите. Тези решения са оформени с официални протоколи, такъв е и случаят с назначението на последния треньорски щаб. В заключение искаме да посочим още веднъж, че действията на сегашното оперативно ръководство и Съвета на директорите са еднопосочни. Полагаме всички усилия отборът да пребъде и сме убедени в успеха на това, което вършим, особено ако имаме искрената подкрепа на верните привърженици на "Ботев" Пловдив. Съвет на директорите на ПФК "Ботев" АД: Иван Джиджев - председател Юли Попов Ангел Палийски Ангел Ванчев
Цъкам минуси на буферите :)
на 21.07.2014 г.
+10
 
 
Не искаме да имаме нищо общо с Бареков.г-н Костадинов!!! Набийте си го в главата! Ако все още хроничния алкохолизъм не е унищожил докрай мозъчните Ви клетки-осъзнайте това- нито един ботевист не иска да има нищо общо с Бареков!!!
+13
 
 
Коце то хубаво, но защо преди месец-два не излезе и да говориш подобни неща? Така олекват думите ти, приличаш на някоя изгонена чистачка, която плюе по шефа си.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: