ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Експерти предлагат конфискуване на автомобила при отнета книжка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:32 / 29.07.2014Коментари (18)3399
© Plovdiv24.bg
"През изминалата година управляващите не ги интересуваше какво се случва на пътя и с пътната безопасност", каза в "Здравей, България" по Нова тв Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

По думите му, след като съда е отменил мобилните камери, скоростта по пътищата се контролира само от 15 камери, а са били 135. "Това е за цялата територия на България", допълни той.

Попитан дали безнаказаността, която идва отгоре, влияе на пътя, Йонко Иванов, който е председател на Съюза по авто-мото подготовка, отговори, че още миналата година те са прогнозирали, че тази година ще бъде пика на тежки пътнотранспортни произшествия. "Има няколко основни причини това да се случва и е време политиците да ги чуят - ялово правителство, хора, които не разбират нищо от транспорт, а са в комисии, атмосферни условия, калпави шофьори, лошо законодателство", каза Иванов.

Според експертът не е редно да се изисква минимален ценз за шофьорски курс. "В КАТ се анулират десетки книжки, поради фалшиви дипломи за осми клас", каза още той.

"В нашата малка държава има 1 милион души, които са пострадали при пътнотранспортно произшествие", заяви Иванов и добави, че не можем да си позволим това да продължава.

Относно шофьорите, които нямат книжка или тя им е отнета, Тодоров заяви, че този проблем е много сериозен. "Но и в това отношение нехайството е голямо", каза той. Затова експертите предлагат, ако книжката на даден шофьор бъде отнета, да се конфискува и автомобила, за да не се изкушава той да кара. "Такава практика има в Швейцария и Италия за определени нарушения", заяви още той.

По думите на Йонко Иванов другото нещо, което ще помогне за намаляване на катастрофите по пътищата, е когато полицаите излязат от храстите и излязат на пътя, за да бъдат спасители.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
твърдо за конфискацията на колата. Българина можеш да го принудиш само като му бръкнеш в джоба дълбоко!
0
 
 
Всичко пак е за пари я се замислете колко са катастрофите от неправоспособни или с отнети книжки водачи,трябва да се предприемат мерки за високата скорост и алкохола а не да се занимават с простотии.
0
 
 
Шофьорите са такива , каквито са изискванията към тях, определени от министъра на транспорта!ЗДвП,чл.152,ал.1/ Какво са виновни инструкторите или изпитваните, след като изпитващите нямат основание да върнат изпитваните за още обучение ? Докато в повече страни от ЕС са въвели обучението с придружител на собствено МПС и вместо по 500-600 км се обучават хиляди километри на собствено !Или ще бъдем европейци и няма чиновниците да пречат на хората да се явят на изпити, като поставят условия за обучение във фирма или училище,разходи за кабинет, сътрудник,офис , вътрешни изпити , като пречат на хората да договарят свободно условията за доставка и потребление на услугите ? Най-корумпираната агенция ИААА-София, на която постоянно сменят ръководството, държавните служители и в момента са разследвани от прокурор са отговорни за изпитите и контрола върху тях? Контролират сами себе си ? Резултата го виждаме всеки ден по некролозите в медиите ! Когато подобни "експерти" като Йонко Иванов изчезнат от медиите и пространството, може и да започнем да се поправяме ?
0
 
 
Това е ОТДАВНА реалност в страните от Източна Европа, особено ако е замесен алкохол при нарушението. Съд по бързата процедура и държавата става горд собственик на конфискуваното возило на човекоподобното същество. Затова в Словакия и Естония не събират пари за болни деца с рекламни кампании.
+1
 
 
Аман от "експерти"! Малко се стреля в тази държава...
+2
 
 
:) Е*ем ти експертите :) Ами ако автомобилът е частен, или е взет без позволение на собственика? Само излишни разходи за хазната да се занимава с конфискации, жалби, съдилища и т.н. и т.н.
Aнонимен
на 29.07.2014 г.
+1
 
 
хорица. "чешем" езиците си преди избори. нищо няма да стане за кой ли път.
+1
 
 
тази мярка е доста глупава. давам ви пример с мен, имам българска и немска книжка. карал съм курсове в България и в германия. преди 10 години не се признаваха нашите книжки и се наложи да карам курсове и там. наскоро ми откраднаха немската книжка и поради липса на време не съм успял да си оправя българската която е изтекла ... и като ме спрат трябва затвор и да ми конфискуват автомобила? тази мярка само за тези които не са имали никога свидетелсвто и шофират, това си е чисто убийство. другото е просто административно нарушение!
егати новия облик-мн.е мрачен
на 29.07.2014 г.
+1
 
 
Аз да попитам председателя на този съюз,защо инструкторите не учат курсистите да спират пред пешеходните пътеки?Пешеходецът ли е с предимство или колата?
на 29.07.2014 г.
0
 
 
Колата да се спре от движение за една година, а нарушителят да работи през тази година на полето без заплащане и да живее в комуна някъде на село без големи удобства - обществено полезен труд.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: