ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Двоен убиец бил тих като муха в затвора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:24 / 01.08.2014Коментари (10)8703
© 24 часа
Изключително кротък, тих като муха. Така надзирателите от затвора в Пловдив описват 40-годишния готвач Цанко Лазаров, който е заклал две жени.

"Досега нито веднъж не е наказван за нарушения на режима. С никого не влиза в конфликт. Учуден съм, че е способен на подобна жестокост. Нещо не се вързва в поведението му зад решетките и навън, каза шефът на затвора Божил Иванов.

Първата жертва на Цанко е Цветанка Николова, на 18 г. Запознал се с нея, докато работел като кондуктор в градския транспорт. Момичето било в последния клас на гимназията. Двамата се влюбили, а впоследствие се сгодили, тъй като забременяла. Цветанка била в третия месец, когато се разиграла трагедията.

На 22 януари 1993 г. след скандал в дома заради ревност Цанко я ударил няколко пъти с брадва по главата и я намушкал в шията. Задигнал пари от жилището и отишъл да се черпи с приятел.

Цяла вечер обикаляли кръчмите, а на следващия ден 19-годишният тогава убиец решил да сложи край на живота си. Отишъл на жп линията в квартал "Смирненски", скочил пред влака, но попаднал между двете релси и оцелял без драскотина.


Осъдили го на 20 г. за смъртта на годеницата му, от които реално излежал 10 г. и 5 месеца в затворите в Пловдив, София и "Кремиковци". Три години му приспаднали заради трудова дейност. Пуснали го предсрочно за добро поведение. Цанко отново започнал да къса билетчета, а след това станал готвач. Докато бил по затворите, изкарал курсове по огнярство и кулинарство.

Работил в няколко пловдивски ресторанта. На голям успех се радвал специалитетът му "пилешки топки" от филе, топено сирене, бекон, кисели краставички и гъби.

След 3 г. в кухнята Лазаров отново влязъл зад решетките - за кражба на 400 лв. Дали му 7 месеца, като към тях прибавили и опростените 6 години от присъдата за убийството на Цветанка.

На 6 юни 2011 г. Цанко бил освободен. Точно година по-късно умъртвил масажистката Василка Милева, на 34 г. С нея се свързал през март 2012-а чрез обява в пловдивски вестник.

"Всеки път, когато ми правеше масаж, си плащах по 40 лева. Не бяхме любовници, а просто близки приятели. Тя си имаше гадже, аз също", разказа Лазаров.

По думите му мургавата хубавица, която била с циганска кръв, е предлагала и други услуги. Разследващите установили, че предлагала за отбрани клиенти специални масажи, които наричала "ръчно освобождаване". Въртяла нелегално и такси, тъй като трябвало да плаща издръжка на бившия си съпруг за двете им дъщери. След развода момичетата останали при баща си в пазарджишкото село Боримечково.

"С Василка много се сближихме. Сподели ми, че е задлъжняла за наема на квартирата си. Първоначално дадох 1500 лв., а после още 2400. Имах ги от моя дядо, който беше продал земя", обяснява Цанко. 

Масажистката обещавала няколко пъти, че ще започне да връща парите на части, но това така и не се случило.

В обвинителния акт срещу Лазаров се посочва, че пред свой роднина той се заканил да "резне главето" на новата си приятелка, ако продължава да го мотае.

Цанко категорично отрича да е замислял предварително убийството, извършено на 19 юни 2012 г. В този ден излязъл с Василка на разходка. Тръгнали с нейната кола "Деу Ланос" към Смолян. Между с. Падина и Неделино спрели край пътя до чешма. Цанко попитал спътничката си кога ще му върне дълга. Отговорът бил неопределен. Лазаров налял шише с вода и го подал. Пробол я с ножа в корема, докато пиела.

"Преди да я дупна, тя каза, че няма да ми даде парите, и ме халоса с тежка стъклена чаша по коляното", твърди Лазаров.

Той е категоричен, че я е намушкал веднъж. Обвинителите обаче описват страшна картина на престъплението.


Василка се опитала да умилостиви нападателя си, промълвила, че го обича. Тези думи нямали никакъв ефект. Цанко я хванал за косата и я издърпал от колата, нанасяйки още един удар с ножа в шията. Замъкнал я до ръба на стръмен скат и я бутнал. Самият

Василка била още жива, висяла надолу, като с едната си ръка се държала за клон на дърво. Цанко я намушкал отново в шията и в гърба и я изоставил. Качил се на автомобила на жертвата и тръгнал към Пазарджик. Там зарязал колата и се прибрал с рейс в Пловдив. Взел реното си и направил курс обратно до деуто на Милева. 

Полял със сода каустик седалките, таблото и волана, за да прикрие следите.

Докато се прибирал към дома си, двата мобилни телефона на масажистката непрекъснато звънели. Търсел я интимният приятел Кирил Казанлиев, който живеел с нея. Цанко му изпратил няколко стари съобщения от апарата на Милева с текст "Обичам те". 

Кирил обаче продължил упорито с обажданията и убиецът му пуснал нов SMS, който гласял: "Не ти вдигам, тъй като пътувам за морето, ако ти вдигна, ще се скараме".

Любовникът на Василка веднага разбрал, че не го е написала тя. Изгората му допускала много правописни грешки, а в това съобщение нямало. На 20 юни - ден след убийството, Казанлиев получил отново SMS: "Обичам те. В 17 ч съм вкъщи". След това телефонът бил изключен.

Притеснен от мълчанието, приятелят на масажистката отишъл в полицията и подал сигнал за изчезването й. През това време Цанко влязъл в жилището на Милева с откраднат по-рано резервен ключ и взел оттам лаптоп, фотоапарат и 160 лева. Същия ден отишъл на море в Китен.


Двайсетина дни след убийството на масажистката двама стари познайници на Лазаров от затвора влезли да крадат в апартамента . Готвачът им бил казал, че тя има пари и отсъства от дома си, тъй като е на почивка.

Апашите не открили нищо ценно, но взели куфар с дамски дрехи и козметика. Сред вещите имало и гел за извайване на бюст. Претършували и съседно жилище, откъдето задигнали телевизор и бижута.

Полицията бързо стигнала до обирджиите, а те пък пропели, че Цанко ги насочил към дома на Василка.

На 16 юли 2012 г. Лазаров бил задържан. Той направил пълни самопризнания, а на следващия ден завел разследващите до трупа на Милева. За месец престой в урвата от нея били останали само череп и няколко кости. Тялото вероятно е било разчленено и изядено от животни.

"Как по тези 5 кокала, които намериха, решиха, че съм я пробол няколко пъти?", възмущава сепостфактум убиецът. Той категорично отрича да е закарал колата на Василка до Пазарджик - нямал шофьорска книжка. 

Не бил писал и любовните SMS-и до гаджето й. Определя наказанието си от 26 г. лишаване от свобода като "нереално" и "тежко". На практика обаче присъдата му е намалена с 1/3 заради това, че в съда е потвърдил всички факти от обвинителния акт.

На въпрос не е ли почувствал съжаление към Василка, хвърляйки я от ската, отговаря, че му е станало криво. Същото изпитал и когато видял двете  й дъщери в съдебната зала. По-голямата сега е на 18 г., малката е 11-годишна.

"Ако мога да се срещна с тях, ще им поискам прошка", казва Цанко. Той твърди, че чувства вина и за първата си жертва - бременната му годеница. В малкото време, докато бил на свобода, редовно ходел на гроба й.

Източник: в. "24 часа"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Да ама в затвора е пълно с тестостеронни типове, а навън с меки жени! НУЖНА Е ПРОМЯНА В НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС!
+3
 
 
Какво е това правосъдие,отнел е два човешки живота и още не е осъден на смърт?
+5
 
 
Хилядолетия наред са осъждали на смърт изродите и са ги трепели!... Как така от някакви си 20-30 години изведнъж се реши, че това не е правилно, след като цялата история на човечеството е пример за точно обратното?!?!...
на 01.08.2014 г.
+7
 
 
Паднал между релсите и останал невредим (никога на правете това нито у дома си нито на гарата) От цялата статия разбрах,че тоя ги дупчи и после почва да мисли и то не какво да е а как да се измъкне,обира парите на дядо си и има хубави приятели,които отиват за едно апартаментче ама ако не стане има и други. И какви 25 години бе? Мда тоя има време да дупне още някоя и да в затвора е тих щото е 50 кила а там жени за дупчене няма!
+15
 
 
Обичайното поведение на психопат ....
Сподели какво ново....
на 01.08.2014 г.
+14
 
 
смъртна присъда му е малко !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: