ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Зума: По-добре бедни и истински, отколкото богати и фалшиви
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:00 / 04.08.2014Коментари (100)11673
© Plovdiv24.bg
Почетният президент на Локомотив Пловдив Христо Бонев не можеше да скрие вълнението си от отличния старт на тима, който бе пред разпадане. Ето какво каза Зума в интервю за "Тема Спорт" след победата над Хасково.

Г-н Бонев, чудо ли е това, което се случва с Локомотив Пловдив или по-скоро закономерност?
- Обич, така бих го опреде­лил. Обич от страна на феновете, които най-после се обе­диниха и дадоха криле на от­бора. След мача в Хасково привърженици на домакините ми казаха, че такава истинска и велика публика като наша­та не е стъпвала на техния стадион. Локомотив показа, че пак е жив, че пак е тук. Ако продължа със суперлативите, мога да кажа, че Неделчо Матушев заедно с екипа му - Христо Колев и Петър Пашев, съумяха за много кратко вре­ме, в движение, да изградят български Локомотив. В мо­мента имаме само един чуж­денец - шотландец, който е млад и иска да помогне. А до вчера никой не познаваше те­зи момчета, тези герои. Това е защото всеки собственик и президент, който има повече финансови средства, се хвърля на безработните4 и некадърни чужденци и оставя наши та­лантливи футболисти на ули­цата. И после богаташите се пъчат и бият в гърдите, че видиш ли, помагали за разви­тието на българския футбол с инвестициите си. Те помагат само на собственото си задоволяване. Затова за мен наши­ят път е най-правилен.

Да, но вие като нямате пари, няма и как да си позво­лите чужденци?
- По-добре бедни и истинс­ки, отколкото богати и фал­шиви. Преди пет години ка­зах, че ще дойде времето на аматьорския футбол в Бълга­рия и не съм далеч от истина­та. Виждаме, че освен Лудого­рец още един-два клуба у нас нямат финансови проблеми. Държавата абдикира не само от футбола, но и от спорта. Ръководителите само чакат някой да спечели медал, за да може после да се снимат с не­го и да покажат колко са вели­ки. Както министърката на спорта от правителството в оставка, която освен да ни разсмива нищо друго не можа да направи за спорта.

Какво следва за Локо Плов­див оттук насетне?
- Ако някой ми беше казал преди началото на сезо­на, че след третия кръг ще имаме пет точки и ще сме без загубен мач, нямаше да му повярвам. Защото щях да съм до­волен и на една точка. Вярвам, че това важи и за всички, които оби­чат Локомотив. Млади­те ни български играчи показаха, че дадеш ли има шанс, може да нап­равят горд всеки един, който се занимава с тях. Що се отнася до амбициите - такива ня­маме. Нещата лека-полека ще се наредят с всеки изминал мач. Не бързаме. Тук е мястото да изкажа благодарно­стта си към Камбуров, който се върна при нас. Радвам се, че се вслуша в моите думи и помогна освен с майсторството и със самочувствието си на младите момче­та, които са около не­го.

Защо им трябваше тогава на ЦСКА да го взимат, след като ня­ма да го използват?
- Това са неща, в кои­то не искам да се бър­кам, защото ще им кажа много истини и може да ги заболи. Но ЦСКА не ме интересуват. Доволен съм, че Камбуров и Дан­чо Господинов се изясниха. Ка­зах им, че вината не е в тях.

Как стоят нещата с фи­нансирането?
- Засега правим всичко въз­можно хората от сдружение­то "Бъдеще за Локомотив", аз и Наско Узунов да търсим съмишленици и инвеститори. Не всички са готови да отк­ликнат, но виждайки, че рабо­тим с българи и правилно, смя­там, че много хора ще поч­нат да ни помагат. Търсим генерален спонсор, но знаете какво е положението в държавата и не е лесно.

Сега предстои домакин­ство на Лудогорец, какво очаквате?
- Ще е труден мач, но Хаско­во би Лудогорец, така че защо и ние да не го направим. Все пак ударихме Хасково.

Още по темата: общо новини по темата: 14
04.08.2014
04.08.2014
03.08.2014
02.08.2014
02.08.2014
02.08.2014
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 04.08.2014 г.
-1
 
 
Тази година и двата отбора в шестицата. Все пак трябва да ви плющим 4 пъти а не два. Крайното класиране го виждам. 1.Л-ц 2.Ц-к 3.Ботев 4.С-я 5.Л-с 6.В-бж на 20 точки от Ботев,както през последните години. Назад са 7.Б-е 8.Л-кс 9.Ч-м 10.Л-сф 11.Марек 12.Хаскю.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 04.08.2014 г.
+3
 
 
Интригант на заплата - това само в Локото го има!
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+2
 
 
Г-н Бонев не ви прави чест да дрънкате такива глупости?????защото точно такива като вас,насаждат омраза между двата тима.Погледнете надолу коментарите и вижте след всяко интервю какво става.....не сте на 20 години да се правите на велик,уважавайте и другите отбори да ви уважават и те.
-2
 
 
Нии сми благударни чи ришихти да инвистирати в пичилившия отбор. Блъгудъря ви, дано да пруъжавъ сичко така. Ако можи така една .......... ви врътна на ряз..ия чат..к Г-н Василев, да видити колку сми признателни цялия фенклуб от Долно Воден, Стряма и Куртово конаре. Хубаво, но всичко свърши, с...ите ги направихте и получихте нов стадион, на село където ви е мястото !!!
+10
 
 
Олеее това думи на Зума(юда) ли са ? :)))))
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 04.08.2014 г.
+6
 
 
Зума: По-добре бедни -Бедни не е*ем !!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Кадри от дрон: Вижте как върви изграждането на козирката на Трибуна Спортклуб
Фенклубът на Локо преди дербито с Ботев: Нека подкрепим момчетата! Пловдив е черно-бял!
Локо се включи в благотворителна кампания! Урни и турнир на "Лаута" в помощ на млад пловдивчанин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: