ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заснеха крадец в Пловдив, но полицията не го арестува
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:07 / 07.08.2014Коментари (21)8880
©
Абсурден случай от Пловдив - Баща засне крадец, който разбива две врати и две стени в жилищна кооперация и задига новия велосипед на сина му. Видеокамерите, с които е оборудван целия блок, не уплашили наглия бандит. Въпреки, че камерите ясно и отчетливо са заснели лицето му, полицията все още не може да разгадае кой е крадецът. Затова отчаяният баща разпространи снимките му в социалната мрежа Фейсбук и потърси помощ от приятели, за да намерят крадеца.

Крадецът атакува посред бял ден нова жилищна кооперация в центъра на Пловдив. Наглият обир става преди пет дни, малко преди 19:00 часа, когато живеещите в болка се прибират от работа, съобщава Нова тв.

Крадецът не се стреснал от охранителните устройства. 10 видеокамери, монтирани на различни места, проследили и заснели всяко негово движение. След като отворил външната врата на кооперацията, се насочил към подземния гараж. Там също не срещнал особена трудност при разбиването на заключената врата.

Крадецът влиза в гаража. Насочва се към паркираните автомобили и проверява дали има случайно незаключена кола. Оглежда в тях има ли ценни неща, които може да открадне. После тръгва към общото помещение. Този път не разбива вратата, а влиза по друг начин - разбивайки стените от гипсокартон.

"Обикаля вътре и гледа за по-ценни неща, но явно не намира друго, което може да се вземе, тъй като е бил сам и взема само колелото. От камерите не се вижда да има опит да изнесе други неща", казва Илиян Гаджев.

Ограбеният мъж от съображение за сигурност ни моли да скрием лицето му. Това е второто детско колело, което задигат на големия му син. Преди година по същия начин откраднали първият велосипед на детето му. Тогава крадецът бил друг и също го заснел. Но и тогава от полицията не успяват да го хванат.

Мъжът е предал записите на полицията. Но седмица вече няма отговор. От полицията отказаха коментар с мотива, че работят по случая. Все още обаче не са разпознали кое е лицето, заснето на камерите.

"Аз почти съм го хванал. Очаквам те да го хванат, защото аз съм почтен човек и не искам да се саморазправям. Най-възмутителното е, че ние нямаме система, която да противостои ефективно на битовата престъпност. Т.е. хората, които посягат на собствеността на другите хора, признавайки си вината в съда биват освобождавани и оттам нататък пак са на улицата", казва потърпевшият. В края на разговора ни, той еднозначно подхвърля, че след камерите идва ред на оръжието.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прилича ми на всеки 2-ри циганин от Столипиново! Полицията сигурно го е хващала 20-ина пъти и го знае кой е....
0
 
 
Не разчитайте полицията в Пловдив да си върши работата. Нашият блок също има охранителни камери, които са насочени и към гаражните клетки до блока. На връх бъдни вечер преди 2 години, точно под камерата ми разбиха колата и откраднаха акумулатора. Записът го взех от домоуправителя и въпреки него, следователите които дойдоха на място, започнаха да ме разубеждават, че всичко ще отнеме време и това ще е много разправия, било по-добре да имам пълно каско, та буквално казано "Не ни занимавай!". Какво да очаква човек в такъв случай? Със или без запис, надали ще си мръднат пръста за нещо.
0
 
 
хах, познато...мен ме притеснява един психопат от 10 години и полицията все нищо не може да направи, а и е престапник (ест, на свобода поради незнаини причини). Предложих да поставя камери и следващия пат да им предоставя запис, но ми отговориха: "Е, то това малко като в холивудските филми."
0
 
 
в такива очевидни случеи според мен не е нуйна полиця дано аз него заснема че ще се моли да са го арестували
0
 
 
нищо ново.преди 2 години откраднаха телефон на сина ми.разбрах кой е крадецът и казах в полицията.след 8месеца получих писмо в което пишеше че делото се прекратява поради невъзможност да се открие извършителя!
+2
 
 
Аз бих се учудил ако могат да рапределят сено на два вола!
+2
 
 
само лабут ква полиция натрушаване на краката и да се оправя.
+1
 
 
МАИ ПАК Е ПОТОМЪК НА НЯКОИ ДЕБЕЛ г*з И ГО ПОКРИВАТ , ЩОМ ПОТЪРПЕВШИЯТ КАЗА ЧЕ ПОЧТИ Е СИГУРЕН КОИ Е - КАКВО ЧАКАТ КУКИТЕ ?????
+3
 
 
ТОЗИ Е ОТ КОНТИНГЕНТА ИМ 100 ПРОЦЕНТА И ИМА ТОЛКОВА УНИКАЛНИ ОТЛИ4ИТЕЛНИ БЕЛЕЗИ - МОЖЕ ДА НЕ Е ОТ Пловдив , А ОТ ОКОЛНОСТА НА ГРАДА - НЯМАТЕ ЛИ В ПОЛИЦИЯТА БАЗА ДАННИ ПО ГРАДОВЕ И СЕЛА - ВИЖТЕ КАК ГО ПРАВЯТ ВЪВ ФИЛМИТЕ НА ЗАПАД И ГИ НАМИРАТ ЗА ОТРИЦАТЕЛНО ВРЕМЕ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: