ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пеевски провокирал реалната проява на гражданско общество в "Столипиново"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:27 / 18.08.2014Коментари (4)3368
©
Номинацията на Делян Пеевски за кандидат-депутат от Граждански комитет "Столипиново" е "първият етап от реалната проява на гражданско общество в обособените етнически квартали". Това заяви председателят на организацията Асен Колев.

В петък той разказа, че жителите на "Столипиново" "настояват в парламента да влязат хора, които наистина знаят какво става в квартала, познават обстановката, хората и ще променят политиката". 

Бившият депутат от ДПС от 41-то и 42-то Народно събрание вече получи номинации от всичките девет общински организации на ДПС в област Пазарджик, които го подкрепят традиционно.

Пеевски е известен като "познавач на обстановката" в места като старозагорското село Крън, където преди последните парламентарни избори обеща, че "ГЕРБ няма да страхува повече". Когато се състезаваше за мандат в Европарламента пък, настоящият кандидат за народен представител плати кувертите на всички абитуриенти в Сърница, които празнуваха баловете си в деня на изборите.

Местните в "Столипиново" обаче не могат да разкажат кога Пеевски е посещавал квартала им, а за много от тях дори името му е непознато, стана ясно след разговори с хора от квартала.

"Аз не го познавам даже, кой е тоя? Не го познавам. Как ще стане депутат, като не го познаваме, от вас чувам това име. Кой ни го е предложил, ние защо не го познаваме тогава. Глупости са това, не ни интересуват такива работи - за мен е лъжа, щото не съм чул", бяха само част от коментарите на местните. 

"Аз за него не знам много работи, само съм слушал някакви работи за него - че е добър човек, заслужава да стане президент на България", сподели младеж от "Столипиново".

Ромите от пловдивския квартал дори не са чували за скандала около Пеевси и избирането му за шеф на ДАНС. 

"Не знам бе, душа, не знам, не разбирам, какво е това ДАНС?" попита жена.

Който и да стане депутат, трябва да реши проблемите на "Столипиново", а те нямат край. 

"Боклукът да се хвърли оттука, новородено бебенце имаме, това е срамота, много мирише. Да помагат на бедните, които нямат, работа да дават, младите не работят, искат нашата пенсия", изброиха жените.

"Изобщо не е идвал, и аз не го познавам, веднъж съм се видял с него по време на снимките. Ние харесваме и българи, турци, арменци, искаме да живеем в мир и любов и да няма интриги между хората. Моят апел е такъв - да се хванат всички политици да решават проблемите на хората", каза Яшар Асан, който е номиниран заедно с Пеевски за кандидат-депутат от гражданската квота.

Асен Колев обаче обясни, че освен предложението към ДПС за номинация на Делян Пеевски от гражданската квота, сдружение "Столипиново" готви и предложение за БСП.

"Работим с всички, стига тези личности да имат необходимото отношение към обособените етнически квартали. В другите части на страната се друго прави предложение. Гражданското общество има своята роля и отношение", коментира Асен Колев.

В отговор на въпрос колко гласа гарантира сдружението му, той отговори, че то изпълнява "гражданска, а не политическа воля" и не гарантира гласове.

Заради "гражданска акция" за кандидат на ДПС от гражданската квота е предложен и Яшар Асан, който е бил поставен под номер 10 в евродепутатската листа на партията. Асан вече е трети мандат общински съветник от ДПС в Пловдив. 

"Преди няколко дни имаше една акция с един вековен чинар с плакат срещу Делян Пеевски - не правеше добро впечатление. Аз отидох и го свалих. И на Бойко Борисов да беше, щях да го махна. Заради дървото, заради Делян Пеевски и заради реда и дисциплината в българския политически живот", категоричен беше Яшар Асан.

Той обясни как е бил номиниран от гражданското сдружение заедно с Делян Пеевски. 

"Аз съм 20 г. в ДПС, аз съм личност, който бях и в евролистите. В нашите събрания има и българи и турци и всякакъв вид човек - това е нашето европейско мислене като политика, може да има симпатии и към Делян Пеевски", коментира Асан. 

"С Делян почнаха да се подиграват", възмути се отново той.

Източник: btv



Още по темата: общо новини по темата: 486
20.07.2017 »
31.03.2016 »
28.04.2015 »
27.04.2015 »
28.01.2015 »
26.01.2015 »
предишна страница [ 1/81 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 18.08.2014 г.
+8
 
 
ДА СЕ ЗНАЕ КОЙ КУПУВА ГЛАСОВЕТЕ НА МАНГАЛИТЕ И ЗА КОЙ ГЛАСУВАТ. ЗА БСП И ДПС. ПАРТИИ КОИТО СИ РАЖДАТ И ОХРАНВАТ ЦИГАНСКИТЕ ФЕОДАЛИ.
+5
 
 
Пак гласувайте за БСП-та, ДПС-та и бюреци.
+6
 
 
какво стана с: купуването и продавнето на гласове е престъпление?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: