ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (26) | Вчера (28)
В "Цар Симеон 1898“ се готвят за Обиколката на България, въпреки че родният тур е под въпрос
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:56 / 22.08.2014Коментари (0)951
©
Ръководството на "Цар Симеон 1898" (Пд) е решило състезателите от представителния тим на клуба да се готвят усилено за 64-ото издание на Международната колоездачната обиколка на България, въпреки че провеждането на родния тур е под въпрос. Така бегачите няма да излизат от спортна форма, а ако стартът се провали, то най-вероятно той ще бъде заменен с участие на пловдивския велоклуб в друго състезание в чужбина, разкриха от отбора.

В момента всички състезатели тренират ежедневно на пълни обороти, със солидни преходи по пътищата в Пловдивския, Смолянския и Пазарджишкия регион. Главният треньор на клуба Петър Павлов е направил на всеки един състезател отделна тренировъчна програма, съобразена с физиката, качествата и спортната му форма.

Както е известно представители на новоизбрания Управителен съвет на Българския колоездачен съюз (БКС) обявиха онзи ден на специална пресконференция, че Обиколката е пред провал. Според тях, родният тур не може да се проведе, защото БКС има сериозни стари задължения - към МВР, към клубове и към свои служители. Те твърдят още, че на Съдийската колоездачна колегия не е платено старо също задължение и съдиите масово отказват да участват.

Старото ръководство на велосъюза все още ръководи централата, защото от съда не са се произнесли по вписването на новото. Причината е, че предишните шефове обжалват в съда легитимността на събранието.

Ако Обиколката на България не се проведе, това ще има сериозни последствия както за БКС, така и за родното колоездене, коментира специалистите.

Отборите и състезателите не могат да се отчетат пред своите спонсори и рекламодатели, защото няма да могат да рекламират на най-голямото и престижно състезание у нас.

От много години Обиколката на България е в началото на септември - преди световното първенство - и много чуждестранни състезатели и отбори участват, за да се подготвят по-добре за шампионата на планетата.

Ако нашата най-престижна велопроява не се проведе, през следващата година ще бъде много трудно да се възстанови категорията и подходящите дати, смятат експерти.

Международната колоездачна обиколка на България е едно от най -престижните колоездачни състезания в Европа, което всяка година привлича известни и опитни състезатели от традиционно силните в колоезденето школи като Русия, Италия, Франция, Казахстан, Норвегия и Германия.

Родният тур по традиция преминава през шест или седем състезателни етапа и предизвиква огромен интерес в цялата страна. Преди официалното й откриване по традиция призовите фланелки се разпределят с атрактивен колокритериум в центъра на София.

В "Цар Симеон 1898" в момента обмислят състава, с който клубът евентуално ще участва в Обиколката, ако тя се проведе. Сигурни за участие засега са капитанът и лидер на клуба Пламен Димов, Светослав Недев, както и юношеските национали Нако Георгиев и Велизар Фурлански.

Пълният състав на пловдивските "царисти" за родния тур ще бъде обявен ден преди старта.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Лудогорец реши всичко, чака на финал победителя от Ботев - ЦСКА-София
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ген. Нонка Матова: Запишете се! Всяко ваше участие в спорт е здраве и добра емоция
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: