ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Променят цените за пробег на такситата в Пловдив?
Автор: Мария Морунова 11:51 / 25.08.2014Коментари (20)7801
© Plovdiv24.bg
Общинското ръководство обмисля следващия понеделник да направи среща с представители на таксиметровите фирми в Пловдив заради цената на дневната тарифа на таксиметровите превози. Това заяви зам.-кметът Александър Държиков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той припомни, че имаше изменение в Закона за автомобилните превози. Едното изменение касае въвеждането на минимална цена на тарифите.

"Засега има вариране в желаната цена за превозите между 65 и 80 стотинки за дневна тарифа. Ще направим обсъждане с бранша, още днес ще разпратим писмата до фирмите и може би в понеделник в 14.00 часа да направим такова обсъждане. Искаме да се съобразим с общественото мнение, преди да внесем за гласуване в ОбС предложението за минимална тарифа", коментира Държиков.

Той обясни, че другото изменение в Закона за автомобилните превози е разрешителните на превозвачите.

"Разрешителните, които само преди няколко месеца ние увеличихме от една на две години и така намалихме цената има наполовина. Сега по закон срокът на тези разрешителни трябва да бъде минимум 3 години", допълни ресорният зам.-кмет.

Това изменение също ще бъде обсъдено на предстоящата среща.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да де, за тарифите ще докарат от 100 кладенеца вода, но я да си поговорим за обслужването или по-точно за липсата му. Колите са на ръба на строшаването, нищо, че са на по 4 години, което говори за немарливото отношение на собствениците им. Отвън колите дават вид на чисти, но когато влезнеш вътре е ад - прах, вони на катерици, шофьорът пуши, цялото табло е в някакви дупки, висящи кабели, лепенки, а за климатик в жегата и дума не може да става. Като се загледаме по-обстойно, забелязваме, че колите почти нямат гуми, което за шофьорите не е проблем - докато няма телове, значи са "читави". Като добавим и бясната чалга и вида на рецидивист, ситуацията е ясна. Дори 45ст. са много. А за парите - изобщо да не се оправдават. Имам познат, който върти в една от фирмите и вади чисти около 1200-1400лв. според месеца. За нулевото обслужване, умишленото забиване в най-бавната лента, за да има доволно престой и просташкото отношение, една цена от 40ст. на километър е МАКСИМАЛНА. Сега се сещам за мой комшия, който също кара такси. Колата се почиства вътре веднъж седмично пред къщата, а се мие отвън всеки ден с бутилки с вода и четка, също пред къщата. Оправданието е, че няма 4лв. за автомивка, но преди месец си купи 50 инчов телевизор Сони за 1800лв. кеш, за който се хвалеше, че не се побирал в неговата кола, та викал колега с комби... Изводите са за вас, но пак да подчертаем - 4лв. за автомивка няма, климатик не се пуска, защото качва разхода с 1лв. на 100км., но 1800лв. за ТВ в кеш има.
-2
 
 
Бакшишите трябва всеки месец да минават психо, хигиена, обучение как да се държат с клиентите и т.н. пък тогава да искат увеличение на тарифите!
+4
 
 
Ало, господа Бакшиши, от м. Септември цените на горивата падат с 10 % не трябва ли да свалите цените, за какво увеличение мечтаете ??? И аз искам да продавам картофите по 2 лева, ама от Румъния идват по 200 лева за един тон. Трябва ли общинарите да слагат мин. продажна цена 1 лев за килограм. На пазара дори не дават и бакшиш!
+2
 
 
Ако ще и 50 лева да направят километър пробег - докато не накарат повече от 70% от шофьорите да се къпят редовно, да се бръснат, да не пушат в колите и не карат и псуват като каруцари, няма да стане нищо. Автомобилите на някои са под всякаква критика - за тях защо няма изисквания?! Някои са такива котурници, че аха ще се разпаднат на пътя. ....
+5
 
 
Както всеки път, претенциите са само за минимална цена. А за минимални изисквания ние претенции не трябва ли да имаме? Аман от вмирисани, псуващи, говорещи по телефона, бъркащи си в носа бакшиши, от които не става нищо друго... Колите и музиката в тях изобщо няма да я коментирам, а климатик КОГА, а касови бележки КОГА...
-3
 
 
Прочетете статията по-подробно! Цялата работа е, че общината се готви да увеличи цената на разрешителните и затова искат да вдигнат минималната цена. Каква пазарна икономика е това-минимална цена може, а максимална не? Не се наяде този кмет! За 2 години вдигна местните данъци с 60% и още не му стига!
+6
 
 
Ми те и сега могат да си вдигнат цените,кой им пречи.Какво ги касае минималната цена,тя е минимална,всеки може да си определя каквато си поиска.
+2
 
 
А каква е идеята за минимална цена в този случай? Същата има много специфична функция, която за таксиметровите услуги едва ли е от някакво значение. Минималните цени са РЕГУЛАТОР от особен тип. Ако цената на таксито е 1 лев на километър - няма да умра, нали? Имам още поне две алтернативи - обществен транспорт, собствен превоз. Има и други - велосипед, пеша, обади се на приятел. В тази страна вече всичко е толкова пошло, че средностатистически интелигент няма как да не заподозре поредната заигравка на заинтересованите кръгове.
+3
 
 
Последния път като ги вдигнаха,имаха към 40 % спад на оборотите и веднага ги свалиха.Сега ще стане същото,такси само вечер за баровете,през деня никой няма да ползва.Реално ще работят както трябва,от 20:00 до 22:00 часа и от 23:30 до 01:00.С лакомия не става,г-да метанаджии !!
+5
 
 
А мислено ли е по варианта за отпадане на всякакъв вид държавно регулирано ценообразуване??? Минимална цена на километър пробег? До колкото си спомням от доста отдавна всички таксиметрови превозвачи са частни сдружения - да излизат на свободния пазар и да видим как ще се борят с мошеническата БГ пазарна икономика. Аз работя свободна професия и цената на труда ми се определя от търсенето, качеството на услугата и предлаганите цени от страна на конкурентите ми. Не ми е лесно, но нали не работя високо квалифицираната професия, изискваща минимум защитена докторантура и 17 участия в международни конференции - ШОФЬОР НА ТАКСИ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: